Selectie neemt afscheid van trainers en speler

Afgelopen donderdag heeft de selectie het seizoen met elkaar afgesloten. Onder het genot van een hapje en een drankje werd teruggekeken op een gek seizoen, waarin corona overheerste. Daarnaast werd er afscheid genomen van enkele krachten, die zich afgelopen jaren hebben ingezet voor de selectie van KCC/CK Kozijnen.

Twee jaar geleden werd Frits Wip aangesteld als opvolger van de vertrekkende Erik Wolsink. Frits was zojuist met Tempo gepromoveerd naar de Korfbal League ten koste van KCC/CK Kozijnen. Voor Frits een hoogtepunt, voor KCC/CK Kozijnen een domper. Dit is waar Frits ook direct de uitdaging zag. “Bij alle clubs waar ik trainen heb gegeven ben ik kampioen geworden, deze lijn wilde ik graag doortrekken bij KCC”. Onder leiding van Frits en Ed werd doorgebouwd aan de selectie en kon KCC/CK Kozijnen het seizoen daarop weer aantreden in de Korfbal League.

Ed van der Steen maakt de overstap naar ONDO in ’s-Gravenzande om daar aan de slag te gaan als individuele trainer van de spelers van de selectie daar. Ed was geen onbekende toen hij drie jaar geleden aantrad als assistent naast Erik Wolsink. Al meerdere jaren was Ed zelf speler van de selectie en jeudtrainer bij KCC. Na een aantal succesvolle jaren bij Fortuna heeft hij de stap gemaakt naar de senioren en is daar doorgegroeid van assistent naar een duo met Frits. Met onvermoeibaar enthousiasme en oneindige passie voor de sport stond Ed langs de lijn om de spelers uit te dagen het maximale eruit te halen.

Na drie jaar als trainer van het tweede team neemt Michiel Last afscheid van de groep, om zich te richten op andere dingen. Al jaren is Michiel trainer geweest binnen verschillende jeugd afdelingen van KCC/CK Kozijnen. In de afgelopen drie jaar heeft Michiel zich ontwikkeld tot een seniorentrainer van kaliber. Hij kenmerkt zich door het initiatief bij de groep te laten en samen met hen na te denken over het zetten van stappen of het vinden van oplossingen. Ook was Michiel van grote waarde binnen de selectie door steeds te kijken wat er nodig was voor de groep en in dit gat te springen. Wij zijn trots dat we als technische commissie met Michiel een trainer van eigen bodem hadden waarmee de groep mocht werken.

Als klein meisje kwam Tessa Noordzij de F’jes van KCC/CK Kozijnen binnen onder de hoede van Rob Fase. Alle jeugdteams bij KCC werden doorlopen, NK’s en playoffs werden gespeeld, om uiteindelijk te eindigen in de selectie. “Het jaar dat mij het meest bij zal blijven is in de D1 met Wilrik Wassink (aantredend trainer s1) als trainer. We hebben dat jaar zowel op het veld als in de zaal het NK gehaald en gewonnen. Dat was fantastisch!” In de senioren maakte Tessa, na enkele jaren in het tweede te hebben gespeeld, de stap naar het eerst van KCC/CK Kozijnen. Met haar lengte en schotvermogen was ze een belangrijke schakel in het spel van de ploeg. Na twintig jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld, heeft Tessa besloten een stap terug te doen.

Naast de woorden die gesproken zijn bij de afsluiting, willen we ook via deze weg de trainers en speler die afscheid nemen van de selectie van KCC/CK Kozijnen bedanken en ze verder heel veel succes wensen.


Selectie verwelkomt nieuwe gezichten

Naast de vertrekkende trainers en speler is er ook weer nieuwe aanwas voor de selectie van KCC/CK Kozijnen.

De spelersgroep zal worden aangevuld worden aangevuld door Floor en Anne Dorsman en Merel Schneider die de overstap maken van de A1 naar de senioren. Daarnaast zal Lucas Visser, die momenteel in het derde van KCC/CK Kozijnen speelt, in augustus de overstap maken om een plekje in de selectie te proberen te bemachtigen en te kijken waar zijn plafond ligt. Tot slot maakt Randy Oosting de overstap van PKC/Vertom naar KCC/CK Kozijnen, zoals te lezen was in dit eerdere bericht.

Na het vertrek van Frits Wip en Ed van der Steen zijn in Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst twee opvolgers gevonden van eigen bodem. Zoals eerder bericht verwachten we daarmee als selectie de volgende stap te zetten in teamproces. Daarnaast is in Henno Ploeg, tot dit jaar trainer van Oranje Wit s1, een opvolger voor Michiel Last gevonden. Hij zal samen met Jacco Glerum het trainersduo voor het tweede vormen.

Naast fysieke begeleiding door Berry Buis van Sportlijf en de fysiotherapeuten van FS Schenkel, zal volgend jaar Daan Veulings de selectie begeleiden met hersteltrainingen en blessurepreventie. Daan heeft zich toegelegd op plyometrie, inspanning en daarmee samenhangend herstel. Ook Daan is een oude bekende van KCC/CK Kozijnen, aangezien hij in het verleden als fysiotherapeut aan de club was verbonden.

Verder is Jimmy van Nijnatten aangetrokken als individuele trainer om samen met Wout Schouten de individuele training op maandag in te kleden. Als oud trainer van jeugd en selectie van KCC/CK Kozijnen zullen zij op basis van de input van spelers individuele ontwikkeling centraal stellen en begeleiden.

Tot slot sluit Jet Ittmann volgend jaar aan als teammanager van de selectie. Als verlengde van de trainers en schakel tussen spelers, trainers en tc zal zij haar sociale en communicatie skills inzetten om alles rondom de selectie vlekkeloos te laten verlopen.

Al enkele weken zijn de spelers druk in de weer om zich fysiek voor te bereiden op het komende seizoen. Met sportschema’s aangepast op individuele wensen en behoeften zijn ze zowel individueel als in groepsverband bezig vooruitgang te boeken, onder leiding van Berry Buis (fysieke trainer) namens Sportlijf. Op 19 juni zal met de hele groep het nieuwe seizoen worden afgetrapt en doelen voor komend seizoen (en de seizoenen daarop) worden vormgegeven.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties