Schrijf even een stukje over je commissie is het verzoek vanuit het bestuur. Dat betekent dat ik even goed moet nadenken over wat we allemaal doen en dat valt soms niet mee omdat we veel dingen op de automatische piloot doen.

Wie zijn wij en wat doen wij?
De onderhoudscommissie van KCC/CK Kozijnen bestaat (in alfabetische volgorde uit de volgende personen: Antine Dorsman, Janet de Gelder, Aart Hagenaar, Marina Kalkman, Nanda Stuurman, Saskia van Vlaanderen-Kanij. Hieronder een foto van ons nog met Janine (links voor en ondertussen vertrokken) en nog zonder Aart die al weer een tijdje ons team versterkt, vandaar dat we Aart maar even los toegevoegd hebben.

20230310   onderhoudsploeg

20230310   onderhoudsploeg AartWij zijn met deze groep wekelijks aanwezig op de vrijdagochtend bij KCC en houden ons bezig met bijna alle denkbare klussen en klusjes op en rond de velden en de kantine van KCC op het gebied van onderhoud en schoonmaak. Voor de meeste van deze klussen en klusjes hoef je niet technisch te zijn. Met een goede inzet en een plezier in het doen van dingen kom je een heel eind.

Onze klussen in vogelvlucht?
In en rondom de kantine en gebouwen kan je bijvoorbeeld denken aan diverse schoonmaak werkzaamheden zoals het wekelijks bijhouden van de schoonmaak van de kantine, de kleedkamers, de toiletten, de bar, de keuken, maar ook het zemen van de ramen binnen en buiten, het jaarlijks schoonmaken van het schoonmaakgereedschap, de vuilnisbakken en nog veel meer.

’s-Winters als wij niet buiten kunnen werken geven wij meestal de keuken een grote beurt en of schilderen wij delen van de kantine. We zoeken dan de speelgoedbank uit en kijken of er nog speelgoed uit moet dat niet meer compleet is of dat het misschien leuk is om er nog wat extra speelgoed in te doen. We ruimen het schoonmaak-/werkhok weer eens op en halen daar dan ook maar eens de stofzuiger doorheen.

Speciale klussen voor de zomer zijn onder andere het nakijken en opknappen van de speeltuin attributen en of schilderen van buitenbanken en andere dingen. Het opruimen van het materiaalhok met daarbij het soppen van de ballenkastjes en het uitspitten en opruimen van ons eigen onderhoudshok.

Daarnaast zorgen wij tijdens het gehele seizoen dat de korfbalvelden schoon, bespeelbaar en heel blijven. Het grote werk zoals het vegen van de velden en groot onderhoud wordt door externe partijen gedaan, maar alles wat er daarnaast moet gebeuren pakken wij als Commissie Onderhoud op en aan.

Zoals het leeghalen van de goot langs veld 1, de dug-outs schoonmaken en in de wax zetten, de schoonloopmaten er uit halen, schoonmaken en de ruimte er onder leeg en schoonmaken, onkruid bestrijden rondom de velden en de gebouwen en soms ook zelfs in het kunstgras, grasranden afsteken, de putjes van de korfbalpalen in de velden uitzuigen – water en troep er uit, de heg snoeien, de velden blazen – takjes en blaadjes er af – vooral in het herfstseizoen een flinke klus, kolken (straatputten) op ons terrein uitbaggeren, de sponsorborden langs het veld krijgen weer eens een sopje, en de overkapping van de kantine wordt schoongemaakt.

Vlak voor de start van het nieuwe korfbalseizoen vervangen wij de vlaggen en indien nodig vervangen en/of verplaatsen wij ook sponsorborden langs het hoofdveld.

Extra Klusochtenden
Jaarlijks organiseren wij in het voorjaar en vlak voor de start van het seizoen een klusochtend op vrijdag en/of zaterdagochtend. Daar nodigen wij andere leden en hun ouders uit om ons te komen helpen met kleine en grote klusjes. Leuk, gezellig en jullie aanwezigheid en werkzaamheden worden zeer gewaardeerd.

Waar en hoe zijn wij bereikbaar?
Vrijwel elke vrijdagochtend zijn wij aan het werk op de velden en/of in en rondom de kantine van KCC/CK kozijnen. Wil je onze onderhoudscommissie structureel komen helpen of zo af en toe een uurtje, alle opties zijn open en we zijn blij met alle hulp.

Loop even op vrijdagochtend tussen 09:30 en 12:00 uur binnen bij KCC voor een kop koffie en informatie. Je kan ons ook bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderhoud
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Lid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Lid Janet de Gelder 
Lid Nanda Stuurman 
Lid Aart Hagenaar 
Lid Antine Dorsman 
Lid Marina Kalkman 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen