Het was weer zover; we reisden met 28 Jeu de Boulers richting Enschede om daar voor de 11de maal de strijd aan te gaan met onze boules vrienden van Rigtersbleek. Piet had het vervoer met de Shantybus geregeld en iedereen was op tijd waarna we om half acht vertrokken. Na een goed uurtje rijden werd er een korte pauze gehouden en koffie met wat lekkers genuttigd. Daarna werd de reis vervolgd richting Enschede. Om 10.10 uur kwamen wij aan met de bus bij de Jeu de Boules vereniging Rigtersbleek waar we heel enthousiast werden ontvangen met koffie en krentenwegge.

Na de hartelijke welkomstwoorden van Kees Vet, de voorzitter van de Jeu de Boulesclub, werden er wat herinneringen uitgewisseld waarna er werd er begonnen met de eerste 2 partijen. Het weer was ons best goed gezind en de eerste 2 partijen waren rond 12 uur gespeeld. Toen met z’n allen de lunch genuttigd en ik moet zeggen de lunch was prima verzorgd. We begonnen met een heerlijke soep (de een wat meer balletjes dan de ander) waarna het buffet werd geopend waar koffie en thee en heerlijke salades, kroketten, bruine broodjes met diverse soorten beleg klaar stonden om gegeten/gedronken te worden.

Na de lunchpauze stonden de boulers weer klaar om de laatste 2 partijen te spelen. Het miezerde een klein beetje maar dat was al weer gauw over en het weer klaarde snel weer op en rond drieën zaten de wedstrijden er voor de meesten op. De punten briefjes werden gecontroleerd en de laatste uitslagen in de computer verwerkt.

Er bleken meerdere boulers te zijn die alle 4 de partijen gewonnen hadden maar enkele vielen af omdat ze te weinig pluspunten hadden gescoord dus draaide het uiteindelijk om 4 spelers waar Ada Dommershuijsen met 28 pluspunten als hoogste van KCC/Delta Logistiek was geëindigd en Bruni Belderink ook met 28 pluspunten als hoogste van de Bleek eindigde. Piet die als 3de eindigde had met 27 punten een gelijk aantal punten als Wicher Voorn van de Bleek. Omdat er toch nog wat tijd over was heeft Kees Vet de voorzitter van Rigtersbleek besloten dat er 2 barrages gespeeld moesten worden. Ada moest met Adri welke de minste punten had gescoord spelen tegen Bruni en Linda Brunninkhuis die ook als hoogste en laagste waren geëindigd. Piet moest een Tété a Tété spelen en won die partij met 7 – 2 van Wicher maar Ada en Adri waren minder fortuinlijk en verloren na een spannende barrage met 7-6 van de dames van Rigtersbleek.

De uiteindelijk uitslag was Bruni Belderink als eerste geëindigd met 4 gewonnen wedstrijden en 28 pluspunten (winnares na barrage) met Ada op de 2de plaats en Piet op de 3de plaats.
Kees de voorzitter van Rigtersbleek sloot het toernooi af na de prijsuitreiking en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en ook de bar en de keuken kregen een complimentje voor hun bijdrage aan het slagen van onze 11de clubontmoeting. Kees gaf aan toch weer uit te zien naar de 12de clubontmoeting in Capelle aan den IJssel en sprak van een zeer geslaagde dag. Piet onze voorzitter bedankte Kees voor de organisatie en alle spelers voor hun sportieve inzet maar ook de vrijwilligers en de barbezetting werden bedankt voor het slagen van deze clubontmoeting. Kees Vet mocht namens de Jeu de Boules afdeling van KCC/Delta Logistiek een prachtige glazen beeldje in ontvangst nemen van onze voorzitter als blijk van waardering voor al onze gezellige en sportieve clubontmoetingen.

En zo kwam er een eind aan een heel gezellige en goed georganiseerde boules dag en nadat iedereen persoonlijk gedag gezegd had vertrokken wij met de Shantybus uitgezwaaid door de Blekers richting Capelle aan den IJssel. In de bus was het ook nog gezellig, de chauffeur en de bijrijder kregen een leuke tip en er werd nog wat gedronken en de kaas en worst door Greetje verzorgd, vonden gretig aftrek bij de boulers. Ook werd er nog getikt met de door Frits aangeboden bekende flesjes, die geheel volgens de traditie in één teug achterover geslagen moest worden, om daarna allemaal met een goed gevoel tevreden naar huis te gaan.

Klik op bovenstaande foto of hier voor nog meer foto's van deze clubontmoeting.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen