En ja hoor, we zijn weer na een competitie in de lekkere warme zaal beland op het veld. En daar horen de ingrediënten wind, regen en hagel weer bij. Zaterdag moesten de selectiespelers van KCC/SO natural afreizen naar de hoofdstad Amsterdam om daar de veldcompetitie verder te hervatten tegen AW.DTV. Eerder dit seizoen werd er thuis verloren van deze ploeg. Toen werd het 12-16. Ook ditmaal wist de ploeg van Bongers en Carolus niet te winnen en moest het een 20-16 nederlaag slikken.

Midden tussen de andere Amsterdamse sportvelden lag nog een stukje kunstgras dat voldeed aan de nieuwste normen van het KNKV. De wedstrijd werd dan ook op zaalformaat afgewerkt. Snelle balcirculatie en snelle goals zou je denken, maar door de straffe wind en een hagelbuitje zo nu en dan was het voor zowel de spelers als het publiek bikkelen en afzien. Bijna 30 supporters zagen KCC/SO natural direct het lastig hebben tegen AW.DTV. Binnen 3 minuten was het 2-0 en KCC/SO natural zou een lastige middag tegemoet gaan. Bij AW.DTV geen Van de Berg en Snel dus zou je denken dat het wel moet kunnen maar niets was waar. Door het sterke rebounden van Muurling kon KCC/SO natural blijven herhalen maar de goals vielen niet makkelijk. Steven Verhoeff moest in de rebound het redden tegen Pang. Verhoeff had het erg lastig tegen Pang.

Pas na 5 minuten spelen scoorde Milou Wierenga het eerste Capelse doelpunt (2-1). Van der Steen, gekoppeld aan Van de Brenk kreeg alle ruimte om aan te leggen, wat ook in de 7e minuut resulteerde in de 3-2. Stijn Hoekstra was bij de Amsterdammers de schutter die ze moest maken. Stefan Groeneweg had het zwaar tegen hem. Via Hoekstra werd het 4-2 en KCC/SO natural moest een time-out nemen. En toen begon het allemaal. Nu heeft AW.DTV een fraai scorebord maar wordt er totaal niet goed mee omgegaan, waardoor de spelers/coaches en ook de supporters vanaf dit moment moesten gissen naar de tijd. Normaal zet je de tijd stil bij een time-out of een blessure maar de klok liep gewoon 1 tot 1,5 minuut door. Jammer.

Na de time-out was het Verhoeff met een slimme omdraaibal onder de korf in de 19e minuut wat de 4-3 betekende. KCC/SO natural moest het aanvallend slimmer spelen en de juiste mensen in stelling brengen. Na de 5-3 was het KCC/SO natural dat goed terug kwam in de wedstrijd. Via goals van Mariska Brands en Nik van der Steen was het na 22 minuten 5-5. Er werd weer om en om gescoord maar met nog een goede 8 minuten op de klok, of was het meer?, pakte AW.DTV een ruimere voorsprong. Binnen 4 minuten was de stand 9-6, waarbij opgemerkt mag worden dat scheidsrechter Kuyer bij een damesblessure aan de kant van KCC/SO natural de aanval van AW.DTV tot drie keer toe de kans gaf om onder de korf te score, terwijl er maar 1 kans genomen mag worden. Wel een goal voor de thuisploeg, onbegrip bij het Capelse kamp. Via Steven Verhoeff (9-7) en een fraai jumpshot van Van der Steen (10-8), onder bizarre weersomstandigheden werd er gerust bij 11-8.

Na de thee, was het scheidsrechter Kuyer die ineens de teugels iets strakker ging aantrekken. Duels onder de korf die in het eerste bedrijf nog akkoord bevonden werden, werden nu direct teruggefloten in het nadeel van KCC/SO natural. Groeneweg was de eerste gelukkige in de 2e helft. In de 2e minuut maakte hij de 11-9, maar direct gevolgd door Hoekstra met de 12-9. Op dat moment moest Sven Wierenga zich gaan klaarmaken om later voor Groeneweg in te vallen. In de 3e minuut een goal van Adriënne van Ofwegen (12-10), maar hierna nam AW.DTV weer binnen 5 minuten een voorsprong van 14-10. Mariska Brands zorgt voor de 14-11, maar KCC/SO natural bleef slechts in de achtervolging. De irriraties aan de arbitrage stapelde zich op. Met nog ruim 15 minuten te spelen komt Sven Wierenga het veld in voor Stefan Groeneweg. Wierenga moest Pang schaduwen en Verhoeff moest Hoekstra bewaken. Door het felle verdedigen kwam Hoekstra nog slechts tot 1 goal. Bij een stand van 18-14 blijft KCC/SO natural slecht met de geboden kansen omgaan en wordt het weer er ook niet beter op. Het gaat hagelen. Na de time-out van AW.DTV komt Jack Potter in het veld voor Nik van der Steen. Met nog 7 minuten te gaan is ook de tijdklok ineens spoorloos verdwenen van het bord, dus maar weer gissen naar de tijd. Het is inmiddels 19-14. De wedstrijd kabbelt naar het einde. Jet Ittmann komt nog in het veld voor Van Ofwegen. Potter scoort nog de 19-15, maar Kuyer fluit af bij een 20-16 stand.

Geen goede herstart van de veldcompetitie. Na de oefenzeges op Avanti (P) en Sporting Delta wordt het nu weer spannend in de ereklasse. Volgende week (30 april) moet het thuis aantreden tegen het Friese LDODK/AH Gorredijk. Voor de zaal werd in het noorden nog een knappe zege geboekt. Lukt het nu in eigen huis weer? De wedstrijd begint om 15:30 uur. De reserves betreden het veld om 14:00 uur, ook tegen LDODK/AH Gorredijk.

Doelpunten: Steven Verhoeff 4x, Mariska Brands en Nik van der Steen ieder 3x, Milou Wierenga 2x, Stefan Groeneweg, Adriënne van Ofwegen, Sven Wierenga en Jack Potter ieder 1x.