Nu het seizoen officieel is afgetrapt, is het ook weer tijd voor de eerste nabeschouwing van het seizoen, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Een prima eerste ronde, waarin er vaker werd gewonnen dan verloren. Een aantal teams haalden ook flink uit met een grote score. 

KCC/SO natural is nog altijd op zoek naar juryvoorzitters. Help ons uit de brand!
Kijk hier of je team binnenkort een wedstrijd moet fluiten. 
Kom ons helpen tijdens het Schoolkorfbaltoernooi (groepen 3 en 4)

'Eerste wedstrijdjes'
Het is altijd mooi om de jongste jeugd in actie te zien. Velen speelden hun eerste wedstrijd, en anderen zitten ook nog 'maar' een jaar op korfbal. Ondanks de uitslagen hebben de E’tjes en F’jes zich prima verweerd! KCC/SO natural F2 verloor met 1-5 van Vriendenschaar F1, wat zeker geen verkeerd resultaat is gezien het voor velen pas hun eerste wedstrijd is. KCC/SO natural F1 hield Nieuwerkerk F2 op een 1-1 gelijkspel en kon zo het eerste punt bijschrijven. KCC/SO natural E2 en E1 verloren helaas van respectievelijk Korbis E1 (14-2) en NIO E3 (2-5), maar in het nog prille seizoen is er nog alles mogelijk. 

Superdag voor D- en C-jeugd 
Daartegenover staan vier overwinningen voor de C- en D-jeugd. KCC/SO natural D1, dat dit seizoen in de top van het breedtekorfbal speelt, won met liefst 19-3 van Vitesse D2 en grijpt op doelsaldo de koppositie. KCC/SO natural C3 deed ook goede zaken. De ploeg van Maarten Buijs en Maaike Dorsman was met 7-4 te sterk voor streekgenoot KOAG C3 en haalden hun eerste punten binnen. Net als de C2, dat in Ridderkerk met liefst 5-14 te sterk was voor KCR C2.

KCC/SO natural C1 sloot 's middags de succesvolle dag voor de C- en D-jeugd af door met 7-5 te winnen van het lastige Maassluis C1. De eerste punten zijn dus ook binnen voor de ploeg van Remon Brands en Thom Brandse. Volgende week nemen de zwart-witten het op tegen HKV/Ons Eibernest C1, dat ook goede zaken deed door met liefst 17-5 te winnen van Achilles C1.

B1 overklast DeetosSnel en 'Duitse overwinning' A2 
Bij de A- en B-jeugd werden wisselende resultaten geboekt. KCC/SO natural B2 maakte een valse start en verloor met 13-12 van HKC B1. KCC/SO natural A4 moest de punten aan WION A1 laten: het verloor met 7-10 van de ploeg uit Rotterdam Ommoord. KCC/SO natural A1 leed een nipte nederlaag in Eindhoven: DSC A1 was met 22-21 te sterk. Volgende week speelt de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk tegen Groen Geel A1. 

Daartegenover staan overwinningen van de B1, A5, A3 en A2. KCC/SO natural B1 was met ruime cijfers te sterk voor DeetosSnel B1. De ploeg van Steven Verhoeff en Michiel Last won met liefst 18-4 van de Dordrechtse ploeg, die flink verjongd is en het lastig zal krijgen dit seizoen. KCC/SO natural B1 komt volgende week in actie tegen PKC/SWK Groep. Deze ploegen speelden in de voorbereiding nog tegen elkaar, en die oefenwedstrijd biedt garantie voor een spannende wedstrijd in Papendrecht. 

KCC/SO natural A5 reisde af naar Strijen om met 7-13 te winnen van Ventura Sport A2, wat een prima resultaat is voor de ploeg van Martijn de Kreij en Wouter Kouwenberg. KCC/SO natural A3 debuteerde in de wedstrijdklasse met een 7-11 zege op Maassluis A2. Volgende week speelt de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum tegen Weidevogels A2. 

De supporters van ONDO A1 en KCC/SO natural A2 werden afgelopen zaterdag getrakteerd op een bloedstollende slotfase. Al de hele wedstrijd had de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink moeite met het team uit 's-Gravenzande en steeds wanneer de A2 aan leek te haken, nam ONDO A1 weer afstand van de Capellenaren. Ondanks de pech die de A2 had, bleef het tot op het bot gemotiveerd om een of twee punten uit het vuur te slepen. Die missie leek kansloos toen KCC in de 67e minuut tegen een 15-17 achterstand aankeek. Toch kwam de A2 knap terug tot een 17-17 gelijke stand via Esmee Golz en Dave Kalkman. Nadat de laatste minuut was ingegaan en ONDO niet kon profiteren van haar laatste aanval, leek iedereen genoegen te nemen met een gelijkspel. Toch kreeg KCC/SO natural A2 nog een kans in de laatste seconden van de wedstrijd, welke verzilverd werd door Dennis de Does. 

Een 'gestolen' overwinning van de A2, dat op de laatste minuut na vrijwel de hele wedstrijd achter heeft gestaan. "Een lekker gevoel", volgens Alexander van Dieren, die de strijd en inzet van zijn ploeg looft. Hij en Jelmer Wassink willen met de talentvolle ploeg mee gaan doen om het kampioenschap. De eerste overwinning is in ieder geval binnen. 'Op zijn Duits', maar daarom niet minder lekker. Aanstaande zaterdag gaat de A2 op bezoek bij Nieuwerkerk A2. 

Succesdebuut van Medendorp; nederlaag KCC/SO natural 4 bij debuut Reserve Overgangsklasse.
KCC/SO natural 3 
heeft in de eerste wedstrijd goede zaken gedaan in de Reserve Overgangsklasse. Debuterend coach Maarten Medendorp zag zijn team met 19-14 winnen van promovendus Telstar 2 uit Hoevelaken. KCC/SO natural 4 wist bij haar debuut in de Reserve Overgangsklasse helaas niet te winnen. Het vierde wist in de eerste helft nog aardig mee te komen met de Eindhovenaren en pakte zelfs een aantal keer de voorsprong. Na de 14-14 in de 2e helft sloeg DSC echter een gat van 3, waarna het Capelse verzet gebroken was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 16-21 overwinning voor DSC 

KCC/SO natural 5 won met 16-14 van Vriendenschaar 3, en reist aanstaande zaterdag af naar Oost-Souburg voor een wedstrijd tegen Fortis 4, terwijl KCC/SO natural 6 met 12-19 van OZC 3 won. KCC/SO natural 7 was met 15-8 te sterk voor PKC/SWKGroep 8, terwijl KCC/SO natural 8 de punten deelde met Kinderdijk 4 (7-7). KCC/SO natural 9 en 10 wisten helaas geen punten te pakken. DES 6 uit Delft was met 15-11 te sterk voor het negende, terwijl het tiende met 17-10 verloor van Nieuwerkerk 9. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen