Daar sta je dan van A naar Beter was aan de slag en daarom moesten we op verzoek van de coach om 7:30 verzamelen om naar Eindhoven af te reizen voor de topper tegen DSC. Helaas was de coach vergeten zijn wekker te zetten en gingen we uiteindelijk om 7:50 in de auto’s richting een wedstrijd om de eerste plaats.

We begonnen zeer scherp en het eerste doelpunt van Niels de Gelder was een uitgekiende actie. Het eerste aanvalsvak was sowieso zeer gedreven, zeker vier keer werd er bij het uitverdedigen de bal afgepakt van DSC. Na het eerste doelpunt konden we het nivo niet vasthouden en liep DSC uit naar 1-4. We waren niet scherp en lieten ons keer op keer verrassen door de diepe bal van de tegenstander. Gelukkig wist Hannah net voor de rust de stand dragelijker te maken. Met 2-4 de rust in en met onze ouders verkassen naar de andere kant van het veld. De campagne “geef je kinderen de sport terug” is hier duidelijk nog niet aangekomen.

De tweede helft begon direct met twee strafworpen. Die helaas door ons en DSC gemist werden. Julian maakte de 3-4, waarna DSC weer uitliep naar 3-5. Via de 4-5 van Hannah en een mooie vrije bal van Koen 5-6 wist Femke de gelijkmaker 6-6 te maken. Der op en der over was de bedoeling, maar helaas wist DSC nog een keer de korf te raken en misten wij een strafworp tegen het einde van de wedstrijd, waardoor de eindstand bepaald werd op 6-7 voor DSC.

Jammer maar helaas, we hebben het zelf laten liggen. Teveel kansen zijn er nodig en te weinig beleving zorgden ervoor dat een fanatieker DSC de winst in Eindhoven hield. In potentie heeft de C1 duidelijke een goede toekomst en heeft het inzetten van B spelers bij DSC verder geen effect op de wedstrijd gehad. Laten wij ervoor zorgen dat de sportiefste kampioen gaat worden!

Een fanatieke vader die iets te vroeg op moest!