Onder het motto beter laat dan nooit is hier de nabeschouwing van afgelopen speelronde, want er zaten behoorlijk mooie uitslagen tussen die het vermelden waard waren.

Onder andere de zege van KCC/SO natural A2, die na een zeer spannende wedstrijd tegen Maassluis de punten thuis hielden (15-13). Het jonge en talentvolle team van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink staat hierdoor nog steeds gedeeld bovenaan met TOP Arnemuiden A1. KCC/SO natural 10 behaalde haar eerste zege tegen Triade 4, en voor KCC/SO natural D2 zijn de eerste punten binnen. Scheidsrechters Kirsten en Ivette Voordendag, allebei geslaagd voor hun examen, zagen het team van Rowald de Wolf en Monirah Schep met liefst 15-5 winnen van Excelsior D2.

Gezien we toch zo laat zijn met de nabeschouwing, geeft het ons mooi de gelegenheid om kort terug te blikken op de gespeelde doordeweekse wedstrijden. Afgelopen dinsdag speelde KCC/SO natural B1 in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Vitesse B1. Pas aan het eind maakte de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands het verschil en won met 17-11 van de ploeg uit Barendrecht. Daarna was het de beurt aan KCC/SO natural 7, dat tegen het Ridderkerkse KCR 8 speelde. De wedstrijd bleef onbeslist: 11-11. KCC/SO natural A1 speelde woensdag de bekerwedstrijd tegen Gemini A1. Vorig jaar speelden deze ploegen ook tegen elkaar. Dit jaar ging het voor de A1 een stuk eenvoudiger: de ploeg van Henk-Jan Schippers en Sander Jacob won met liefst 36-4 van de tweedeklasser uit Gouda. En dus is ook de A1 een ronde verder.

KCC/SO natural - PKC/SWKGroep
KCC/SO natural kon maar een paar minuten mee met de landskampioen op het veld, want na 5-7 kreeg PKC/SWKGroep alle tijd om uit te lopen naar een comfortabele 8-26 zege. Lees het volledige verslag hier.

KCC/SO natural 2 - PKC/SWKGroep 2
Ook de reserves van KCC/SO natural waren niet opgewassen tegen de ploeg uit Papendrecht. Die ploeg van Robin Diepenhorst liet het vooral in de laatste fase van de wedstrijd liggen. Het tweede verloor uiteindelijk onnodig met ruime cijfers (21-31) van PKC/SWKGroep 2. Door de nederlaag bezet het tweede de vijfde plaats, een plaatsje boven het nog altijd puntloze KVS/Maritiem 2.

GKV/Enomics A1 - KCC/SO natural A1
KCC/SO natural A1 blijft het goed doen in de Overgangsklasse en heeft veruit het hoogste doelsaldo na de overwinningen op respectievelijk Albatros en PKC/SWKGroep. Afgelopen zaterdag heeft de A1 nog meer aan haar doelpuntensaldo kunnen werken, want het won met liefst 10-29 van GKV/Enomics A1. Door de overwinning staat het nog altijd bovenaan met Sporting Delta A1, dat eveneens ongeslagen is. Komende zaterdag ontmoet de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers nummer 3 Fortis A1

Fortis B1 - KCC/SO natural B1
KCC/SO natural B1 kon in de eerste twee wedstrijden geen punten pakken tegen de bovenste twee teams, al was het wel steeds dichtbij. Afgelopen zaterdag reisde de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands af naar Oost-Souburg voor een ontmoeting met Fortis B1, dat tot dan toe net als KCC/SO natural puntloos was. Daar behaalde KCC/SO natural haar eerste overwinning in het nog prille seizoen: de Capellenaren namen de punten mee naar huis na een 16-23 overwinning, waardoor het even afstand neemt van de onderste twee plaatsen.

Kinderdijk C1 - KCC/SO natural C1
KCC/SO natural C1 won twee weken geleden al van Fortuna/Delta Logistiek C1, en ook afgelopen week haalde de ploeg van Yvar van Hijum en Wilco Knops de punten binnen. De C1 won met 6-13 van Kinderdijk C1, waardoor het de tweede plaats deelt met Fortuna/Delta Logistiek in de C-Aspiranten Hoofdklasse. PKC/SWKGroep C1 is daarin nog steeds de te kloppen ploeg. Aanstaande zaterdag komt Die Haghe C1 op bezoek

Maassluis D1 - KCC/SO natural D1
Net als andere jeugdploegen boekte de D1 succes! Afgelopen zaterdag herstelde de ploeg van Ilona de Lange en Steven Verhoef zich van de nederlaag tegen Fortuna/Delta Logistiek. De D1 bracht Maassluis D1 haar eerste nederlaag toe (7-8). Momenteel delen liefst drie teams de koppositie in de Hoofdklasse, dus het wordt nog spannend de komende weken. Komende week speelt de D1 wederom tegen Maasluis.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties