Op donderdag 5 mei 2016 was het weer tijd voor het jaarlijkse Elftoernooi bij KCC/SO natural. Maar liefst 40 koppels hadden zich aangemeld om de grote wisselbeker te veroveren. Vorig jaar gingen Rianne Dekkers en Sylvia Vis er met de beker vandoor. Ook zij waren dit jaar weer van de partij om hun titel te verdedigen.

20160505   Winnaars ElftoernooiOm 13:00 uur exact gaf speaker Sander Souren het startsignaal, waarna de eerste poulefase begon. De 40 koppels waren verdeeld over 10 poules van 4 koppels, waarin iedereen elkaar een keer trof.  Iedere wedstrijd duurde 10 minuten en daarin was het de bedoeling meer te scoren dan je tegenstander, zo kon je de overwinning verdienen. Deze poulefase kwamen Rianne en Sylvia zonder kleerscheuren door en wonnen alle wedstrijden. Zij waren dus nog steeds in de race om hun titel te verdedigen.

In de tweede ronde, waarin de nummers 1 en 2 van iedere poule doorgingen naar de winnaarspoules, barstte de echte strijd los. Sommige koppels kwamen als diesels pas in de tweede ronde echt op gang en andere koppels verloren de concentratie een beetje vanwege het bier wat begon te vloeien.
Na ronde twee bleven de 8 beste ploegen over, die in 2 poules gingen strijden voor de kruisfinales. De overige ploegen streden voor de nummers 9 t/m 40, verdeeld in 8 poules.

De broertjes van der Steen kwamen deze winnaarspoule door en wonnen alle wedstrijden. Zodoende werden zij winnaar in hun poule en mochten zij het in de kruisfinale opnemen tegen Patrick Muurling en Daniëlle Kerkhoven. Deze kruisfinale werd gewonnen door Nik en Ed, die zich op deze manier verzekerden van een plek in de finale.
Niels de Gelder nam het samen met Raoul Lavue in de andere kruisfinale op tegen Wilrik en Juliette Wassink. Het laatst genoemde koppel won deze wedstrijd, wat ook hen een plek in de finale opleverde.

Voordat de grote finale van start kon gaan, werd de strijd gestreden voor plek 3. Daniëlle en Patrick streden tegen Niels en Raoul. Deze wedstrijd werd met 17-13 gewonnen door Daniëlle & Patrick, waarna de echte finale kon beginnen. Tijdens de finale worden er echte ‘’elf-wedstrijdjes’’ gespeeld tot de 11 doelpunten. Degene die als eerste twee keer een wedstrijd zou winnen, mocht zich de nieuwe Elfkampioen noemen.
In de finale namen Wilrik en Juliette het op tegen de broertjes van der Steen.
Wilrik & Juliette wonnen het eerste potje met 9-11, waarin zij zich in een goede positie plaatsen voor de beker. Helaas voor hen werd het tweede potje gewonnen door Nik en Ed met 11-4 en ook het derde potje viel hun kant op en werd gewonnen met 11-8. Door een flinke eindsprint van Nik en Ed werd de wedstrijd in hun voordeel beslist. De grote beker werd aan Nik & Ed uitgereikt en zij mogen zich een jaar lang Elfkampioen van KCC/SO natural noemen!

Alle deelnemers zijn ook weer vastgelegd op de foto.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties