Ik heb het al een aantal malen gehoord en gelezen. Met deze uitspraak wordt gesuggereerd dat KCC/Delta Logistiek ook de gelukkigste had kunnen zijn. Maar is dat wel zo? KCC/Delta Logistiek was namelijk de betere ploeg en verdiende deze beslissingswedstrijd te winnen.

Ik denk dat het een van de beste, zo niet de beste, wedstrijd van de zwart-witte formatie was van het afgelopen zaalseizoen. We hebben maar heel weinig verkeerd gedaan. Schutters Maarten van Brenk, Stijn Hoekstra en met name Ilona v.d. Berg werden uitstekend aan banden gelegd. Vooral in de eerste helft hebben we bijzonder sterk gespeeld en hadden we het verschil moeten maken. AW.DTV wist echter sterk terug te komen om met een gelijke stand de kleedkamer op te zoeken. Een mentale oppepper voor de Amsterdammers. Ze leefden nog.

De tweede helft waren we meer aan elkaar gewaagd en konden we niet meer zo dwingend spelen als in de eerste helft. Het kostte ook allemaal erg veel energie. Ondanks dat hebben we nog voldoende momenten gehad waarop we de wedstrijd naar ons toe hadden kunnen trekken. Helaas gebeurde dat niet. Waar ging het dan mis? Met name in de eindfase van zowel de eerste als de tweede helft. We waren niet slim genoeg. Op cruciale momenten gaven we de regie uit handen en lieten de tegenstander ontsnappen. Ook bij wedstrijden van het tweede heb ik meermalen geconstateerd dat we op een bepaald moment de focus verliezen. Dat het belang van het RESULTAAT uit het oog wordt verloren. Er worden dan verkeerde keuzes gemaakt. De coaches zie je dan ook vol onbegrip uit hun stoel opveren. We moeten nog leren om een wedstrijd in het slot te gooien. 20-19, 21-20 en 22-21 dat waren de tussenstanden in de laatste 7 minuten. Toch konden we de trekker niet overhalen. Als ik die laatste minuten terugkijk verbaast het me nog steeds dat we niet gewonnen hebben. We waren gewoon niet slim genoeg. Daar zullen we met zijn allen echt aan moeten gaan werken. Die laatste belangrijke 10 minuten, die eindfase van een wedstrijd, compleet de focus op een positief eindresultaat. Geen verkeerde keuzes meer. Niet meer in niet minder. Aan onze kwaliteiten hoeven we niet te twijfelen. Dat hebben we met deze wedstrijd wel bewezen en dat kan alleen nog maar beter worden. Op naar het volgend seizoen.

En was AW.DTV dan zo slim? Nee, dat was gewoon de gelukkigste.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties