Zaterdag 11 oktober j.l. speelde KCC/Delta Logistiek 4 haar laatste wedstrijd op het veld voordat de zaalcompetitie begint. We speelden thuis tegen Oranje Wit 5. Een  ploeg die in de middenmoot staat en zou dus weer een lastige middag worden. Zeker ook omdat we de afgelopen zaterdagen mooi (wat zeg ik...) schitterend weer gehad hebben, maar deze keer was dat anders. Het kwam gestaag met grote droppen naar beneden en binnen mum van tijd ben je zeiknat. Gelukkig heeft de tegenstander daar ook last van. Oranje Wit is een ploeg met allemaal spelertjes op leeftijd, maar wel die geslepen en handig zijn met de bal.

De eerste helft hadden we daar dan ook heel veel moeite mee. Moet je druk geven of juist niet. we kwamen dan ook met 0-3 achter  toen Gerbert met een fraai afstandschot  scoorde. de gehele eerste helft liepen we dan ook achter de feiten aan. Als wij scoorden deed de tegenstander dat gelijk weer terug, zodoende gingen we de rust in met een 5-7 achterstand. Dit is niet onoverkomelijk, maar we zouden de tweede helft er een tandje bij gaan zetten.

Dat tandje extra kwam er wel, maar de score bleef uit. Uiteindelijk werd het 6-7 en kregen we het geloof er zeker in. Oranje Wit lukten het niet meer en na een kwartier spelen in de tweede helft kwam de gelijkmaker 8-8. Daarna ging het snel. Om en om werd er gescoord en bij een 10-11 stand en nog geen 3 minuten op de klok gingen we hem toch weer knijpen!!! Zou het dan toch weer verliezen worden met 1 punt verschil??  Gelukkig in de korfballerij duurt een wedstrijd 70 minuten en moet je strijden tot de laatste seconde. Die spirit was er en via 11-11 kwam in de laatste minuut de 12-11. Met nog zo'n 30 seconden op de klok werd het nog even echt spannend, maar de verdediging hield het knap dich en konden wij weer 2 belangrijke punten bijschrijven. Belangrijk omdat ook de concurrenten wonnen en zo blijven we 5e staan. Met een goed gevoel de zaal in de wetenschap dat wij ook wedstrijden naar ons toe kunnen trekken.

Statistiek: Gerbert 3x, Marcel, Liese en Rens 2x, Nienke, Wouter en Michelle 1x.

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties