Afgelopen zaterdag moest KCC/Delta Logistiek 4 naar Krimpen om daar KOAG 3 te treffen. Ook zij staan onderaan, maar hebben wel al een wedstrijd gewonnen, dus voor KCC/Delta Logistiek noodzaak om punten te gaan pakken. Nu zit dat er elke week wel in...maar of we beginnen te slap (waardoor je te snel op een te grote achterstand komt) of we laten het halverwege de wesdtrijd na om te scoren, en zo is het iedere week net niet!!!!

Het was zaterdag een mooi korfbalweertje. Flauw zonnetje, daardoor een goeie temperatuur en totaal geen wind. We begonnen zoals zo vaak voortvarend. KCC/Delta Logistiekopende de score en wist zelfs uit te lopen naar 0-3  toen KOAG voor de eerste keer de korf wist te vinden. Het leek wel of we hiervan schrokken, want KOAG kwam langszij want wij hadden heel veel moeite om te scoren en weg te lopen. Maar bij 5-5 zag je dat bij KOAG de koek een beetje op was. Hierdoor gingen de verdediging van KOAG zich wat laten zakken en wij wisten daardoor wat meer kansen te creëren. Met rust was het dan ook een 6-8 voorsprong wat een lekker gevoel gaf om zo de kleedkamer op te zoeken.

De tweede helft ging wat moeizamer. Het ene aanvalsvak kon niet tot scoren komen en het andere vak hield het goed dicht. Het duurde dan ook vrij lang tot er weer gescoord werd. Alleen gebeurde dit aan de verkeerde kant en KOAG kwam terug tot 8-8. Door de vakwissel kwam er een nieuwe frisse aanval te staan en die wist in no time de score weer op 8-10 te brengen. Met nog 15 minuten te spelen  kwamen we op 8-11, dus zou het een gelopen race moeten zijn. Maar in de korfballerij duurt een wedstrijd echt 70 minuten en moet je ten alle tijden je koppie er bij houden. Dat deed de tegenstander ook en met nog 5  minuten te spelen werd het weer 10-11. De verdediging zou stand houden, maar onze aanval ging te snel tot schot over en dan geen rebound hebben, daar maak je het de verdediging erg zwaar mee. Zo zou het toch nog op een gelijkspeleltje uit draaien als je niet attent bleef. Maar.............. deze keer was het geluk aan onze zijde. Na 70 minuten blies de scheidsrechter af en konden we met een zwaar bevochten (vooral op het einde) overwinning het veld afstappen. Door deze overwinning, en omdat er 4 ploegen zijn die nu maar 2 punten hebben, stijgen we van de 8e plek ineens naar de 5e plek, door een beter doelsaldo. Volgende week reizen we af naar Nieuwerkerk om daar weer de stijgende lijn voort te zetten.

Statistiek: Wouter 3x, Rens, Marcel en Willem 2x, Sofie en Nienke 1x.

Statistiek van 20 september nog tegen IJsselvogels 3: Willem en Wouter 3x, Marcel en Gerbert 2x, Michelle en Liese 1x.

Bedankt voor het reserve staan en invallen: Niels en Raoul

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties