De eerste wedstrijd van onze D1 tegen PKC/Hagero D1 was op een dinsdagavond in de stromende regen. Van PKC/Hagero kant was er die avond veel commentaar dat de wedstrijd onder die omstandigheden niet door had mogen gaan en dat het de uitslag beïnvloed had. Gelukkig voor hen was zaterdag de return en op het weer was niets aan te merken.

Met droog weer en met een lekker zonnetje konden de kids laten zien dat het weer niet de reden van het eerdere verlies was. Ze waren nog maar net begonnen of Lucas had de bal er al weer in liggen. En dat tempo werd vast gehouden. PKC/Hagero speelde mooi, maar kon niet tot score komen te meer omdat er geweldig verdedigd werd. Onze D1 spelers daarentegen waren dodelijk effectief. Bijna elke aanval werd een score en het hele scala kwam langs. Schoten, doorlopers en strafworpen en het meeste was raak. Pas tegen het einde van de eerste helft kon PKC wat terugdoen. 1 – 4 ruststand.

Langs de lijn, waar het overigens best druk was met toeschouwers, hadden we het gevoel dat als zij in de tweede helft er nog één of twee zouden maken de wedstrijd gespeeld zou zijn. En ze gingen gewoon door met waar ze gestopt waren. Alicia Schravendijk, die in de eerste wedstrijd ook al had gescoord en die ik toen ten onrechte aan een ander toewees, kreeg van haar dame steeds veel ruimte en in de tweede helft schoot zij van achter de korf en bijna van af de achterlijn knap raak. Wat wij niet zagen was dat zij die plaats markeerde met een kruis, zodat zij even later vanaf exact dezelfde plek en in bijna exact een gelijke situatie haar dame nogmaals voordeed hoe je dat nu doet dat scoren. Haar dame begreep het nu, maar kon haar de verdere wedstrijd niet na doen.

Na het laatste fluit signaal was de teller op 3 – 9 blijven steken. Een uitstekende overwinning tegen misschien wel de sterkste tegenstander uit de poule. Nu afwachten wat de uitslag van de andere wedstrijd in deze poule zou zijn, want als Vitesse D1 zou verliezen dan was de tweede plek zeker. Diverse telefoons werden tevoorschijn gehaald om op sites te kijken wat die uitslag zou zijn. Helaas vernamen wij pas enige tijd na terugkomst bij KCC/Delta Logistiek dat Vitesse had gewonnen. Maar dat biedt aanstaande zaterdag ook weer volop mogelijkheden. Onze D1 heeft het behalen van de tweede plek in eigen hand. Bij winst of gelijk spel is die een feit en bij winst en een goede uitslag op het andere veld zou zelfs kunnen betekenen dat …………………. 

Aanstaande zaterdag 09.00 uur Vitesse D1 uit. De D1 van KCC/Delta Logistiek heeft iedereen laten zien dat zij goed kunnen korfballen en dat zij voor niemand onder doen. Een super prestatie van kinderen en trainers. Volvertrouwen reizen wij allen zaterdag af naar Barendrecht.
O ja ik heb niemand van PKC/Hagero gehoord over dat het weer van invloed was op de uitslag.
Tot een volgende keer.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties