Aan ieder seizoen komt op een gegeven moment een einde, veel teams hebben aan het eind trotse trainers omdat aan het eind van het jaar is bereikt wat de trainers aan het begin van het jaar voor ogen hadden gesteld als haalbaar.

Voor KCC/Delta Logistiek A2 ligt dit iets anders, al snel bleek voor de neutrale toeschouwer dat KCC/Delta Logistiek A2 een talentvolle groep is die vele wedstrijden kan gaan winnen. Wedstrijden werden gespeeld en al snel bleek dat de spelers uit de A2 wedstrijden konden winnen op pure klasse, prima samenspel en individuele kwaliteit. Moeten de trainers hun doelstellingen gaan aanpassen of is de talentvolle ploeg een stabiele ploeg die het ver zal gaan schoppen in het seizoen? We gaan uit van het laatste!

Zoals al eerder vermeld heeft KCC/Delta Logistiek A2 al een aantal wedstrijden gespeeld. Alle oefenwedstrijden die gepland stonden werden gewonnen. Het team bleek in een ideale positie te zijn om het seizoen goed te starten. De ene wedstrijd verloopt moeilijker dan de andere maar uiteindelijk is het resultaat dat telt en het resultaat is aanwezig. De moeilijke momenten in de wedstrijden zullen door de trainers worden opgeschreven zodat daar aan gewerkt kan worden.

Laten we eens terugblikken. Het seizoen werd al vroeg gestart. Begin Augustus werd er begonnen met een selectieperiode. De teams werden bekend gemaakt, de oefenwedstrijden gespeeld bijvoorbeeld tegen KCR A2, Oranje Wit A1/A2, Fortuna A2. Als toeschouwer kan je dit ervaren als mooie spannende potjes. Kortom een mooie generale om de competitie te starten.

ONDO (M) A1 – KCC/Delta Logistiek A2
De veldcompetitie werd gestart tegen ONDO A1 een ploeg die afgelopen seizoen is gepromoveerd naar de overgangsklasse. Een team dat als underdog wordt erkend in de poule, een team dat voor verrassingen kan zorgen in de competitie.

Al vroeg ging de wekker voor de spelers, er moest om 10:30 uur aangetreden worden in Middelburg tegen het o zo onbekende ONDO A1. Om 08:00 uur vertrok de ploeg op weg naar Middelburg om twee punten op te halen en zo snel mogelijk weer terug te keren naar Capelle. Dit bleek voor KCC/Delta Logistiek moeilijker dan gedacht. Was het onderschatting, kwam het door het tijdstip, velen mensen zullen zich dit hebben afgevraagd.

De wedstrijd begon moeilijk, KCC/Delta Logistiek kwam moeilijk in zijn spel ten opzichte van wat ze hadden laten zien in de oefenwedstrijden. Er werden rommelige aanvallen gedraaid, er werd niet geconcentreerd verdedigd wat uiteindelijk leidde tot een achterstand in de wedstrijd. De grootste taak voor de ploeg was ervoor te zorgen dat de achterstand niet te groot werd en zo snel mogelijk de achterstand goed maken. Dit resulteerde tot een eerste helft waarin ploegen elkaar op een gelijk aantal doelpunten hielden, 2-0 werd 2-2 3-2 werd 3-3. De laatste paar minuten waren controlerend wat leidde tot een periode waar KCC/Delta Logistiek geen doelpunten doorliet maar wel langzaam wegliep tot 3-5 tevens de ruststand.

Na de thee en wat duidelijke aanwijzingen was het voor KCC/Delta Logistiek de taak de voorsprong verder uit te bouwen om zo niet meer te hoeven denken aan het slechte begin. Ook dit verliep stroef en moeizaam, ik geef u het scoreverloop van de tweede helft van 3-5 in de rust naar 3-6, 4-6, 5-6, 5-7,

6-7 en u merkt het al we gingen een spannende eindfase tegemoet.

De coach paste wissels toe om de zege hopelijk veilig te kunnen stellen en te zorgen dat KCC/Delta Logistiek terug kwam naar een voorsprong van twee doelpunten of zelfs meer.

Ondertussen zijn we in de laatste twee minuten belandt en de stand is nog steeds 6-7. Concentratieverlies rond de korf en de scheids geeft een strafworp aan ONDO. Gaat KCC dan met een gelijke stand weer terug naar huis? De speler van ONDO gaat klaar staan en in opperste concentratie gooit hij de bal richting de korf, iedereen staat vol van de spanning, maakt hij hem. De speler geeft de bal te veel kracht mee waardoor de bal de achterkant van de korf raakt en mis is.

De bal gaat naar het aanvallende vak, de afvang word snel ingevuld een mooie actie van de puntspeler en een doelpunt, 6-8 voor KCC/Delta Logistiek. Er is nog een minuut te spelen maar ONDO komt niet meer tot goede aanvallen wat leidt tot de eerste overwinning van KCC/Delta Logistiek A2 in competitieverband.

KCC/Delta Logistiek A2 – RWA A1
Wegens een extra ingeplande oefenwedstrijd op 31 Augustus heeft de wedstrijd tussen KCC/Delta Logistiek en RWA doordeweeks plaatsgevonden, om precies te zijn dinsdagavond 10 september 20:00 uur. Wegens hevige regenval was de beslissing bij de scheids of de wedstrijd wel door kon gaan of dat de wedstrijd op een ander tijdstip en een andere datum gespeeld moet gaan worden. Rond 19:45 uur werd het veld geïnspecteerd door de scheidsrechter en heeft de man in kwestie besloten om de wedstrijd door te laten gaan, oftewel bidons vullen, palen opzetten, warmlopen en gaan inschieten.

Om 20:00 uur werd er op het fluitje geblazen en ging de wedstrijd van start, de regen was nog niet opgehouden en later bleek dat het de gehele wedstrijd zou blijven regenen. Naast dat het regende stond er ook een sterke wind, in de eerste minuut scheen RWA hier al last van te hebben. RWA kreeg een strafworp maar wegens een windvlaag vloog de bal langs de korf.

De bal werd afgevangen en de bal ging naar het aanvallende vak van KCC/Delta Logistiek, er werd een mooie aanval opgezet, een speler trekt naar binnen wordt op de handen getikt en ook KCC krijgt een strafworp. Door RWA is voorgedaan hoe je niet een strafworp moet nemen, dit bleek goed te helpen want de heer van KCC/Delta Logistiek gooide de bal door de mand oftewel 1-0 voor KCC/Delta Logistiek. Ondanks dat de strafworp van RWA werd gemist pakten ze het goed op en hadden ze snel de achterstand weer goed gemaakt met een onverwachts omdraaiballetje 1-1. Tot aan de rust gingen de teams gelijk op, over en weer werden er goede aanvallen opgezet wat leidde tot een 5-5 ruststand. Al met al kun je stellen dat de teams minimaal last bleken te hebben van de regen en sterke wind want er werden goede aanvallen opgezet zoals dat ook zou gebeuren op een droge en windstille dag. Het enige wat je merkte was dat door het weer wel het doelpuntenaantal wat lager lag dan normaal.

Na de bespreking in de rust stonden beide teams klaar om van start te gaan in de tweede helft. Concentratie in het begin van de tweede helft was verdwenen, een actie naar binnen dommigheid rond de korf en ja hoor een strafworp tegen, 5-6 RWA. KCC/Delta Logistiek was van de voorsprong weinig geschrokken want even later was het een kort schotje achter de korf dat de gelijkmaker betekende

6-6. Zou het dan ook de tweede helft weer gelijk op gaan? Nee, hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer doelpunten KCC/Delta Logistiek wegliep van RWA. Je kunt zeggen een belangrijke overwinning, 10-6 winst, met deze weersomstandigheden is dat goed.

PKC A2 – KCC/Delta Logistiek A2
KCC/Delta Logistiek A2 blijkt al een aantal weken onverslaanbaar te zijn, alle wedstrijden tot nu toe werden gewonnen. Is KCC/Delta Logistiek A2 een ploeg die kan mee gaan draaien om het kampioenschap? Is deze ploeg wel te verslaan?

Op zaterdag 14 september stond een lastige wedstrijd op het programma, KCC/Delta Logistiek A2 moest gaan aantreden tegen PKC A2 uit Papendrecht. Afgelopen seizoen was PKC A2 kampioen geworden in de Overgangsklasse.

De auto’s werden vol geladen en er werd vertrokken op weg naar Papendrecht. Aangekomen op het sportpark werden de kleedkamers opgezocht, een muziekje werd opgezet zodat iedere speler lekker ontspannen zich kan omkleden en wedstrijd klaar kan maken. Na een goede voorbespreking werd het veld opgezocht om vervolgens te gaan warmlopen en alleen nog maar bezig te zijn met de wedstrijd. Nog even inschieten, vrijeballen en strafworpen nemen en de wedstrijd kon gaan beginnen. Aan beide kanten werd er zwak gestart. PKC raakte al snel de bal kwijt, maar heel lang heeft KCC/Delta Logistiek de bal ook niet in het aanvallende vak kunnen houden. Voor beide ploegen bleek het lastig te zijn de korf te vinden. KCC/Delta Logistiek was de eerste die de korf wist te vinden, een afstandsschot aan de achter kant van de korf zorgde voor de 0-1. Tien minuten later kon de verdediging van KCC/Delta Logistiek het niet meer dicht houden en prikte een heer van PKC zijn eerste doelpunt door de korf 1-1. Het andere vak van KCC/Delta Logistiek was aan de beurt om te gaan aanvallen. Bij dit vak liep alles even wat beter dan bij het andere vak maar ik geef maar aan, het was niet uitstekend. Er werd een goede aanval opgezet, de rebound ingevuld, aangeef erbij een heer trekt op snelheid naar binnen en rond zijn bal netjes af 1-2. Een tweetal minuten later tekent PKC voor de 2-2. De teams begonnen allebei rustiger en gecontroleerd te spelen, dit leidde tot de 2-3 voorsprong na een prachtig schot van afstand. Tot aan de rust ging de teams aardig gelijk op. PKC ging de rust in met een kleine voorsprong van één doelpunt 5-4.

De kleedkamers werden opgezocht. Er moest anders gespeeld gaan worden. KCC/Delta Logistiek moest terug naar het spel van de eerste paar wedstrijden van de competitie. Maar KCC/Delta Logistiek A2 kwam niet meer in zijn spel en de tweede helft ging eigenlijk nog minder goed dan dat de eerste helft verliep. Er werd lastig kansen gecreëerd wat zorgde voor een eindstand van 13-6.

Een mindere wedstrijd van KCC/Delta Logistiek zorgde voor de eerste verliespartij van het seizoen. KCC/Delta Logistiek A2 gaat hard aan de slag om alles weer op een rijtje te zetten en een wedstrijd als deze verder in de competitie te voorkomen. Ik als anonieme reporter ben ervan overtuigd dat KCC/Delta Logistiek A2 deze tegenslag kan verwerken en snel weer wedstrijden gaat winnen.

Zaterdag 21 September 9:30 uur ben ik er weer bij als reporter. U ook, zou gezellig zijn.

De anonieme Reporter

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties