Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de C3 heeft de eerste wedstrijd gewonnen. En dat terwijl van de vaste spelers de volgende personen ontbraken: Charley, Marieke, Carlijn en Vincent . Dat is dus nogal knap, want wie waren er dan wel denk je meteen. Welnu, de overige spelers van het team, aangevuld met twee meiden uit de B3, Quinta en Sandra.

Voor de verslaggever was het even wennen, een C3 wedstrijd, want pas na afloop werd duidelijk dat er bij de C’s om de twee doelpunten wordt gewisseld. Wat ook even wennen was, was het tempo. Er werd aanmerkelijk sneller en fanatieker gespeeld dan in de D’s. Heel leuk.

De eerste aanval werd gespeeld door Laura, Mark, Nick en Quinta. Er wordt meteen fanatiek aangevallen met veel kansen, veel schoten, veel vangballen, maar zonder score. Na een onderschepping van Banoe bij de verdediging volgt het eerste rake schot van Nick. Dit na een hele mooie opbouw. Het tweede schot lijkt bijna op een herhaling, want ook hier scoort Nick uit een mooie opbouw van alle spelers. Het enige verschil is dat de bal bij de aanval terechtkomt door een onderschepping van Siep. Dan mag het andere team gaan aanvallen. Zij moeten duidelijk even wennen aan de nieuwe rol, want waar er in de verdediging goed werd onderschept, is het in de aanval vrij onrustig. Mark weet diverse keren de bal te pakken te krijgen en Sandra krijgt zelfs een schotkans uit een strafschot. Terwijl het fluitsignaal klinkt voor een overtreding belandt de bal toch in de korf en schrijft Sandra het derde schot op haar naam. De aanval blijft het proberen, maar de bal wil er niet. Can heeft verschillende mooie acties, zit er ook een paar keer goed tussen, maar het blijft bij 3-0.

Na de rust heeft Korbis een speler gewisseld en gaat meteen fanatiek van start. 3-1 en wisselen dus. De aanval van KCC/Delta Logistiek heeft de smaak weer goed te pakken en zet een paar keer hele leuke aanvallen neer. Het leidt lange tijd tot niets. Bij de verdediging zit Siep er vaak goed tussen en uiteindelijk leidt een perfecte aanval, waarbij alle spelers een rol hebben gespeeld, tot een schot van Nick en de stand is 4-1. Bij het laatste schot is er een hele mooie combinatie van Laura en Nick, en Nick scoort uit een doorloper het laatste doelpunt van KCC/Delta Logistiek. Opnieuw een wissel en na veel gerommel op de grond, mag Korbis een vrij schot nemen. Eindstand 5-2. 

Een nieuw team, nieuwe spelers, nieuwe coaches/trainers, een hogere korf en deels wat nieuwe spelregels. Het wordt vast weer een leuk seizoen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties