DOS’46 is vooralsnog niet te verslaan en zeker niet in de “hell” van Nijeveen zoals boven de toegangsdeur staat. Na 3 overwinningen moest ook KCC/Delta Logistiek A1 eraan geloven.

Vooraf behoorde een grote uitslag zeker tot de mogelijkheden. Beide ploegen weten aanvallend wel van wanten. De start was dan ook stormachtig en na 6 minuten was er al 8 maal gescoord. Netjes verdeeld over de beide ploegen. Daarna liep DOS’46 makkelijk weg naar 7-4. Toch krabbelde KCC/Delta Logistiek uit het dalletje en nadat Milou met een wegtrekker voor de aansluiting 8-7 had gezorgd leek de wedstrijd weer open. Met nog 12 minuten te gaan echter schakelde DOS’46 een tandje hoger en moest KCC/Delta Logistiek achter blijven. De Nijeveners kwamen op stoom en via 12-7 werd uitgelopen naar een ruststand van 15-9. In die fase werd DOS’46 ook wel redelijk in het zadel geholpen door de scheidsrechter. Een geconstateerde overtreding van de lijnrechter bij een doelpunt van DOS’46 werd overruled door de scheids en 2 prachtige doelpunten van Milou werden om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Er moest een wonder gebeuren wilden we dit nog kunnen rechttrekken in de 2e helft.

Toch kwam de Capelse formatie als herboren uit de kleedkamer. Met doelpunten van Nik, Tessa en tweemaal Stephan werd een offensief ingezet wat al na 5 minuten de stand in 15-13 veranderde. Dit zou toch HET signaal moeten zijn om door te drukken. Om alles van je af te gooien en vol de strijd aan te gaan. Maar helaas, zover is de ploeg nog niet. Teleurstellingen van een gemist schot, doorloper of beslissingen van de scheidsrechter werken te lang door. Berusting lijkt dan te overheersen en DOS’46 kan weer makkelijk weglopen naar 18-13. De zwart-witten probeerden nog wel een aantal keren aan te haken, maar telkens wanneer het DOS’46 naderde, stelde de thuisploeg orde op zaken.

Toch waren er nog mogelijkheden. Bij 18-15 halverwege de 2e helft wordt een strafworp gemist. DOS’46 loopt meteen weer uit naar 21-16. Zo lijkt de moeite allemaal vergeefs geweest. Toch is er weer een opleving. Sophie wordt ingebracht en dat geeft meteen weer een beetje vaart in het spel. Via een stip van Kain voor 21-17 zorgt Tessa met een miraculeuze toverbal weer voor aansluiting. 22-20. En als je dan als meegereisd publiek denkt “het kan nog” komt er weer die berusting. Met nog 6 minuten te gaan neemt DOS’46 weer volledig het initiatief en brengt de eindscore op 26-21.

Exact hetzelfde beeld als 2 weken geleden tegen DVO. Zelfs de score komt overeen. We schijnen er dus niet van geleerd te hebben. Vooral verdedigend laten we teveel steken vallen. Top Hoofdklasse is 2 x 30 minuten lang geconcentreerd, gedisciplineerd en met onverdroten energie de duels aangaan met maar 1 optie. Ze te winnen. Niet meer in niet minder. Die ene zwakke fase in de wedstrijd wordt door topploegen meedogenloos afgestraft. Hard aan gaan werken. Voor de neutrale toeschouwer was het wel een aantrekkelijke wedstrijd en laten we niet vergeten dat we de 2e helft met 12-11 winnen. Laten we ons daar aan vast houden. A.s. zaterdag komt TOP/Wereldtickets op bezoek. Om bij de “best of the rest” te behoren moeten we winnen. Steun van het publiek kan daarin bijdragen.

Doelpunten: Kain 6, Stephan 5, Tessa 3, Mark, Nik, Milou 2, Kathy 1

Tot zaterdag

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.