Ondanks dat de A2 slechts 2 punten had vergaard leek het of er elke verloren wedstrijd meer in gezeten had. Een zwakke fase in bijna elke wedstrijd werd de A2 fataal. De 2 gelijke spelen werden behaald tegen Swift verleden week en de tegenstander van afgelopen zaterdag, Albatros A1, de eerste wedstrijd in de zaal. Albatros, wat bij aanvang van deze wedstrijd nog op de 2e plaats stond.

Na een goeie peptalk waarbij vooral de nadruk werd gelegd op een goede teamgeest, concentratie en positieve benadering van en naar alle betrokkenen, werd aan de intensieve warming-up begonnen. Even later werd ingefloten en meteen gaf KCC/Hijbeko het visitekaartje af. Bij het eerste balcontact plaatste Rens de bal meteen diep op de doorgebroken Wouter die keurig afrondde. Omdat tie zo mooi was is hij hier even vermeld. Ook Thomas zou nog zo'n ongelooflijk doelpunt, een one-hander, maken.

Verder richt ik mij op de teamprestatie. En die mocht er zijn. Met vooral aanvallend goed korfbal hadden we steeds het initiatief. Verdedigend waren we al veel beter als de vorige wedstrijden. Toch lieten we her en der wat steekjes vallen maar Albatros had vandaag niet de scherpte om te profiteren. Met 3-8 voorsprong zochten we dolgelukkig de kleedkamer op. Tijd voor een kopje thee en even nagenieten. Dat kopje thee was er niet en is er eigenlijk nooit maar onder genot van een watertje werd er even lekker ontspannen. Daarna weer de puntjes op de i en weer het veld in voor de 2e helft.

Albatros kwam bijzonder gemotiveerd uit de kleedkamer. De verdedigende druk werd opgevoerd en onze aanvallers hadden moeite om vrij te komen. Toch lukte het Bianca om als eerste de score te openen en zo een 6-puntsverschil te maken. Vanaf dat moment had Albatros ook het gat gevonden en werd loepzuiver. Gelukkig lieten onze schutters zich ook niet onbetuigd en scoorden lustig mee. Er waren prachtige doelpunten bij en interim Leroy en ik keken elkaar vol ongeloof aan. Na een kwartier was het geloof in een goede afloop bij Albatros weggeebd en dat was te merken in hun spel. Zij legden zich al bij de nederlaag neer. Met nog 5 minuten te spelen stond er een 9-15 tussenstand op het bord en was de wedstrijd "in the pocket". Nik en Sophie werden nog even ingezet en het eindsignaal klonk bij 10-16.

De A2 kan terug kijken op een goeie wedstrijd waarin iedereen keihard heeft geknokt en voor elkaar heeft gewerkt. Ook kwam bijna iedereen aan scoren toe. Maar het belangrijkste was toch dat de koppies omhoog bleven er niet of nauwelijks gezeurd is. Het feit dat we de hele wedstrijd aan de goeie kant van de score hebben gezeten werkt hier natuurlijk ook aan mee. Nu wordt het zaak dat we tegen de volgende tegenstanders, maar dus ook bij tegenslag of een mindere periode, die koppies omhoog, en die instelling, blijven houden. Ja en dan is handhaven natuurlijk gewoon mogelijk. Laat ik de feiten even op een rijtje zetten. KCC/Hijbeko heeft, behalve tegen koploper Deetos, niet eenmaal met meer dan 3 punten verschil verloren. Met een negatief doelsaldo van "slechts" 6 doelpunten zouden we vierde, vlak achter Albatros, op de ranglijst staan. Ik weet wel dat dit ranglijst-journalistiek is, maar toch. Het is wel zo dat de nummers 3, 4 en 5 op de ranglijst maar 3 punten meer hebben dan wij maar ook een wedstrijd meer hebben gespeeld. Vitesse staat op 2 punten en GKV heeft met een wedstrijd minder evenveel punten als wij. En laten we nu nog tweemaal tegen deze laatste ploeg moeten aantreden. Dus..... alles is nog mogelijk. Deze ploeg, met die uitstekende reserves die steeds beschikbaar zijn, moet de klus kunnen klaren.

Doelpuntenmakers: Bianca, Thomas en Wouter 3x  Lars en Rens 2x  Lisette, Lilly en Sophie 1x

Jan, Leroy en Yvonne

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 mei 2024 tegen Fiks 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties