Waar het vorige week zo gemakkelijk liep, zo stroef verliep de wedstrijd afgelopen zaterdag. Ook deze zaterdag mocht de A1 weer vertrekken naar het verre Zeeland. Een nieuwe wedstrijd in Oost-Souburg tegen Fortis A1 stond ons te wachten. Na een lange reis van bijna anderhalf uur, een flink eind lopen van parkeerplaats naar veld, een coach minder (Maarten) en een chille voorbereiding, begonnen we in een stralend zonnetje aan de wedstrijd.

Het was de eerste minuten al meteen te zien, er stond een heel ander KCC A1 te spelen dan vorige week zaterdag. Binnen no-time stonden we 1-0 achter. In de verdediging veel onnodige overtredingen, ‘verkeerde’ reboundduels aangegaan, gezeik op de scheidsrechter en weinig communicatie. Ook aanvallend was het zeer slecht. Veel éénschots-aanvallen, balverlies en van ons spelletje was weinig terug te zien. Fortis was in die fase duidelijk beter en wij lieten ons helemaal overtreffen. Na een gelijke stand van 2-2 liep Fortis uit naar een 7-3 voorsprong! Het was wel duidelijk dat we niet lekker in de wedstrijd zaten en “Aandachtscirkel1” was dan ook ver weg. Na 35 minuten op de klok dropen we af naar de kleedkamer en gingen voor het eerst dit veldseizoen rusten met een achterstand, 9-7.

In de kleedkamer kon je het natuurlijk verwachten: donderspeech. Al viel het mee, toch werd ons wel héél duidelijk uitgelegd, dat we niet goed bezig waren….. en terecht ook! Glenn vertelde ons wat de tweede helft toch echt anders moest en dat we als TEAM mèt en vóór elkaar moesten werken. Ook Fabian (die helaas niet mee kon doen vanwege een blessure aan zijn schouder) gaf ons wat extra tips. Met dit alsnog bemoedigende praatje en aanwijzingen gingen we het veld weer op, naar hopelijk een veel betere tweede helft.

Zelfs na de rust hadden we het nog niet meteen begrepen. De eerste tien minuten vervielen we weer in het gedrag van de eerste helft. We kwamen dan ook direct 10-7 achter. Toen moesten we toch echt omschakelen en dat gebeurde gelukkig ook (werd tijd…!). Mooie opgezette aanvallen met eindelijk veel afgemaakte(!) kansen en geconcentreerd verdedigend werk bracht ons naar een gelijke stand van 11-11! Vanaf toen beseften we volgens mij pas, dat je altijd alles moet geven, wie je ook tegenover je hebt staan. “Aandachtscirkel 1” was kennelijk weer bereikbaar en daar knokten we ons redelijk naar terug. We bleven goed spelen, de 2-1-1 situatie kwam terug, er werd sterk naar elkaar gecoacht. Geen onnodige overtredingen werden meer gemaakt en alles zat goed in elkaar. We speelden weer als TEAM!
Om het positief te eindigen, laten we trots zijn op de laatste twintig minutren spel. WE HEBBEN DE WEDSTRIJD WETEN TE KEREN EN ZO GEWONNEN met 12-17 !!!

Laat ik ook vooral niet vergeten te bedanken. Marcel (A2): bedankt dat je je eigen wedstrijd afzegt en met ons mee bent gereisd naar Zeeland om in te vallen voor Fabian, je hebt het heel goed gedaan! Judith van Eijk en Robert Noot(A4): dank voor jullie steun en het reserve staan, het was gezellig. Fabian: dank voor je steun en de scorelijst en de rij-ouders voor de verre rit. En natuurlijk niet te vergeten, onze altijd vaste en trouwe cameraman/rij-ouder, Wigle Schippers.

Allemaal dus hartstikke bedankt!!

Dan wil ik ook nog even zeggen dat ik trots ben op de A2. Ook al hebben jullie verloren, een 13-12 verliespartij (laatste seconde…) tegen KOAG A1 is een hele knappe prestatie! Volgende week gewoon weer winnen.