Onze B1 was afgelopen zaterdag te gast bij Swift uit Middelburg. Buiten de last van een lange reis was dit ook een lastige tegenstander.
Om 11.30 uur zou de wedstrijd aanvangen en dat betekende om 9.00 uur verzamelen. Ondanks het vroege tijdstip was iedereen in een goed humeur en had men er zin in. Het prachtige weer zal ook meegewerkt hebben.

Ruim op tijd kwamen we aan en een lachende Dennis stond ons al op te wachten. Ook hij was vol goede moed.
Iets later dan de officiele aanvangstijd werd er ingefloten door de vrij excentrieke scheidsrechter. Maar ook deze man leek er zin in te hebben.

De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang mede door het slordige spel van de 1e aanval. Gelukkig stond de verdediging op scherp en stond er na 11 minuten een 0-2 stand op het bord. Ondanks dat onze op papier sterkste aanval aan de beurt was lukte het niet om de score uit te breiden. Sterker nog het werd gelijk 2-2. Gelukkig had de 1e aanval nu wel de zaakjes op orde en zorgden zij weer voor het verschil 2-4. Daarna werd het zelfs 2-5 en leek het gaatje geslagen. Toch wist Swift zich weer in de wedstrijd te knokken en zo stond het 5 minuten voor rust weer 5-5. KCC bleef koel het spelletje spelen en wist na een minuut de stand naar 5-6 te tillen. En vlak vooor het rustsignaal mocht Sophie met haar 2e strafworp aanleggen voor de 5-7. Zij deed dit, net als bij de vorige stip, heel koelbloedig. Zo gingen we met deze voordelige stand rusten.

Als we met de zelfde instelling de 2e helft zouden spelen zou er geen vuiltje aan de lucht zijn.
Dat vuiltje was er dan ook niet echt. KCC had de touwtjes stevig in houden en via o.a. de fantastische 4e treffer van Stephan Groeneweg, vanuit een doorbraak in zwevende positie doeltreffend afronden, de 4e van Sophie, een schot van Tessa en eentje van Nik die na vele pogingen eindelijk doel trof was het vlak voor tijd 5-11. Swift had daar, buiten een gemiste strafworp, niets tegenover kunnen stellen. Toch kregen ze van de scheidsrechter nog de gelegenheid om de eer te redden. Nog een strafworp, ditmaal wel benut, bracht de eindstand op 6-11. Meteen floot de overigens uitstekend leidende scheidsrechter af. Matthais en Lilly mochten in de slotfase nog even meespelen om ook de smaak van de overwinning te kunnen proeven. Met een tevreden gevoel werden de felicitaties van het meegereisde publiek in ontvangst genomen.

Dit was vooral een overwinning van het collectief en discipline. Iedereen hield zich bijna feilloos aan de opdrachten en iedereen was bereid om zich voor een ander op te offeren. Ook de aanwijzingen van de coaches tijdens de wedstrijd werden goed opgevolgd.
Met dit resultaat is de B1 op de weg terug. Na een wat ongelukkige start met nipt verlies tegen PKC en Meervogels, waar een puntendeling zeker op zijn plaats was, zijn we nu weer op de goede weg. Met nog een thuiswedstrijd, tegen Fortis, te gaan moeten we op 8 uit 7 kunnen afsluiten. Dit zou tevens inhouden dat we weer aansluiting vinden bij de nummers 2 en 3. En natuurlijk een flinke opsteker naar de zaalcompetitie toe.

Dus zaterdag allemaal komen kijken. Om 11.30 op onze thuisbasis.