De selectie van KCC/CK Kozijnen is beland op de helft van het eerste deel van het seizoen. De laatste tegenstander is HKC (Ha) uit Hardinxveld-Giessendam. In de voorbereiding is ook geoefend tegen deze ploeg en is er een gevoelige 13-19 nederlaag geleden en de ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg is dus uit op revanche. Zeker na het Haagse debacle vorig weekend tegen Die Haghe. In die wedstrijd lukte niet veel en moet men voor deze kraker uit een ander vaatje tappen. Gelukkig was KCC/CK Kozijnen weer helemaal terug en zag vooral in de tweede helft dat men geen kind had aan HKC (Ha).

20230923   KCC 1   HKC 1Een heuse kraker in ronde 3 in de Ereklasse. Bij winst kon de kop in deze poule weer gepakt worden, bij verlies zouden de kaarten anders liggen en moet KCC/CK Kozijnen nog hard gaan knokken voor de koppositie. Gelukkig kwam het niet zo ver. De massaal opgekomen supporters, ook uit Hardinxveld-Giessendam, zagen een gretig KCC/CK Kozijnen. Ook het KNKV had goede arbitrage afgevaardigd naar deze topper. De wedstrijd stond onder leiding van het duo Den Ouden en Falkenberg.

KCC/CK Kozijnen begon met Sydney Schol, Roel Visser, Tessa Noordzij en Sophie Dijkxhoorn als eerste aanval. Randy Oosting, Timo van Dieren, Laura van der Linden en Fenna Mol vormden de verdediging.

De eerste aanval was nog niet raak, maar al na 45 seconden werd een meesterzet gedaan; Koen Collée, die om tactische redenen buiten de basis werd gehouden, kwam in het veld voor Sydney Schol. Collée werd, zoals gewenst, gekoppeld aan Mark Klop. Beide heren echte spitsen, maar Collée gaf verdedigend direct zijn visitekaartje af door Klops eerste schot te blokken. Ondanks dat, pakten de bezoekers binnen 2 minuten een 0-2 voorsprong. De wedstrijd begon fel en de arbitrage moest het direct kort houden. Snel na de 0-2 schiet Collée binnen de minuut de 1-2 en 2-2 binnen. HKC (Ha) had het verdedigend nog niet helemaal op orde, gezien de makkelijke 3-2 (Randy Oosting) en de 4-2 van Timo van Dieren, die zijn stip in twee keer mocht verzilveren.

Dat er werkelijk iets op het spel stond bleek ook door gemor bij elke vermeende verkeerde beslissing door de arbitrage. De spanning stond erop. Na de 4-2 voorsprong kon KCC/CK Kozijnen niet verder uitlopen. In de 11e minuut was het al weer 4-4. De duels tussen Collée en Klop waren om van te smullen. De heren gaven elkaar geen millimeter ruimte. In de 14e minuut is het Timo van Dieren met de 5-4 en beide ploegen scoorde daarna om en om. Na de 5-6 in de 19e minuut, komen de gasten even niet meer makkelijk tot scoren. KCC/CK Kozijnen nam de wedstrijd over en via Collée (een volgens HKC discutabele stip), Van Dieren en Oosting is het binnen 3 minuten weer 8-6. Een time-out aan de kant van de Capellenaren, waarbij Sydney Schol en Sanne Alsem het veld in komen voor Randy Oosting en Fenna Mol. Met nog 7 minuten te spelen wordt het 8-7 en neemt HKC (Ha) de regie over. Nog voor de rust zijn het Jop Brouwer en Mark Klop die de ruststand op 8-9 brengen.

Na de pauze stelt KCC/CK Kozijnen snel orde op zaken. Via Timo van Dieren, Koen Collée en Tessa Noordzij is het binnen 3 minuten 11-9 en lijkt het een tweede helft te worden waarin de wedstrijd snel beslist gaat worden. Een score tussendoor van Lieneke Pries (11-10) lijkt geen zoden aan de dijk te zetten. Roel Visser heerst in de rebound en kan lekker “uitdelen” in de Capelse aanval. Laura van der Linden en wederom tweemaal Koen Collée tillen de stand na 10 minuten naar 14-10, ondanks dat niet iedere aanval het gewenste resultaat opleverde. Verdedigend krijgt KCC/CK Kozijnen alle ruimte van HKC (Ha).

Met nog een kwartier te spelen zorgt een time-out bij de gasten wel voor de 14-11. Klop, met een doelpunt, wordt gewisseld en Den Dunnen komt hem aflossen. Collée krijgt dus een nieuwe tegenstander. Na een vrije bal van Sanne Alsem wordt Randy Oosting gebracht voor Sydney Schol. Het koningskoppel Oosting en Collée kan naar hartenlust aanvallen en laatstgenoemde zorgt ook voor de 16-11 (met nog 12 minuten te spelen). Oosting zorgt dan zelf voor de 17-11 en met nog 8 minuten te spelen lijkt de wedstrijd in het slot te zitten. Stefan Dekkers en Fenna Mol komen Laura van der Linden en Timo van Dieren vervangen. Van der Linden komt er in het andere vak in voor Dijkxhoorn. Via Pries wordt het 17-12. Dekkers, die op dat moment 1 uit 2 schiet, zorgt voor de 18-12. Collée en Oosting zorgen voor respectievelijk de 19-12 en 20-12, met nog een kleine 5 minuten te spelen. Alsem zet dan nog de 21-12 op het scorebord. Met nog 3 minuten te spelen komt Visser Collée aflossen die met luid applaus het veld verlaat. De laatste twee scores zijn voor HKC (Ha) waardoor de eindstand 21-14 wordt. De 21-15 van Jop Brouwer werd helaas geannuleerd door de arbitrage.

Een fraaie zege van de ploeg van Wassink en Ploeg, waardoor de Haagse kater is weggespoeld. Vooral in de tweede helft werd de Hardinxveldse ploeg overlopen en werd het alsnog een verrassend ruime uitslag. KCC/CK Kozijnen pakt hierdoor de koppositie terug. Valto won in eigen huis van Die Haghe. Hierdoor is de wedstrijd komend weekend tegen Valto (3 punten) opnieuw een heuse topper.

Komend weekend de eerste returnwedstrijd. De selectie zal afreizen naar De Lier waar Valto wacht. In Capelle werd in de eerste competitieronde een nette 23-20 overwinning behaald. Inmiddels heeft Valto gelijkgespeeld tegen HKC (Ha) en een overwinning gepakt tegen Die Haghe. Voor de ploeg van Wassink en Ploeg de schone taak om door te zetten. Bij winst verstevigt men de koppositie en is de ploeg steeds dichterbij een plekje de promotiepoule in de Ereklasse. De wedstrijd start om 16:30 uur.

Doelpunten: Koen Collée 8x, Timo van Dieren en Randy Oosting ieder 4x, Sanne Alsem 2x, Laura van der Linden. Tessa Noordzij en Stefan Dekkers ieder 1x.

Foto's gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties