Een nieuw seizoen brengt een nieuw vlaggenschip van KCC/CK Kozijnen. Het plekje van de vertrokken Mandy Biesbroek is ingevuld door de van Nieuwerkerk afkomstige Laura van der Linden en ook Koen Collee heeft een plek weten te bemachtigen in het keurkorps van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst. De nieuwe aanwinsten moesten ingepast worden in het Capelse korfbalspelletje. In de voorbereiding was het nog wel eventjes zoeken, maar werden de puntjes steeds meer op de I gezet.

Zaterdag 10 september 2022 begon het seizoen direct met een verre uitwedstrijd naar Zeeland waar TOP (A) gastheer was. Op de nieuwe kunstgrasvelden moest de strijd tegen de stugge Zeeuwen aangegaan worden. Pas aan het einde van de middag, klokslag 17:00 uur, klonk het startsein van het scheidsrechtersduo Jelle den Dekker en Diana Bogaard. Het werd een wedstrijd met veel emoties en ploegen die nog duidelijk zoekende waren naar de juiste combinaties. Mede dankzij zes (!) gemiste strafworpen van TOP en een opleving van Randy Oosting aan het einde van de wedstrijd werd er alsnog een overwinning gepakt. Het heeft veel moeite en energie gekost.

Vanaf het eerste fluitsignaal verdedigde KCC/CK Kozijnen direct met volle pressie op de Zeeuwse aanvallen waardoor de aanvallen snel overgenomen kon worden. Nog binnen de minuut was het Bo Oppe, die middels een verkregen vrije bal de 0-1 liet aantekenen. Ondanks de snelle 0-1 was al snel duidelijk dat KCC/CK Kozijnen het niet cadeau ging krijgen in Zeeland. Een fanatiek verdedigend TOP zorgde voor korte Capelse aanvallen. Sanne Alsem kwam maar moeilijk vrij van Anita Janse. Een minuut na de 0-1 was het TOP dat de 1-1 scoorde. Beide ploegen maakten het elkaar erg lastig waardoor het volgende Capelse doelpunt zes minuten later pas kwam. Met een schot van Randy Oosting, die eindelijk los kwam van zijn tegenstander werd het 1-2. Doordat de scherpte niet altijd optimaal was leed men veel balverlies en waren er veel plaatsfouten, wat korte aanvallen betekende. In de 10e minuut was het weer 2-2. Hierna werden twee makkelijk verkregen strafworpen aan de kant van de thuisploeg gemist. Dit zou niet de laatste gemiste stip van de wedstrijd worden. In totaal werden zes van de zeven strafworpen gemist.

In de 16e minuut weer een voorsprong voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst (2-3) na een rommelige aanval. Nog steeds leed KCC/CK Kozijnen veel balverlies wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Binnen twee minuten was het weer 4-3. KCC/CK Kozijnen bleef aanhaken en moest telkens een achterstand goedmaken. Een schot van Alsem zorgde weer dat de ploegen naast elkaar stonden (4-4), maar toen TOP steeds makkelijker ging aanvallen vielen de doelpunten snel. Vier minuten later was het al 7-4 en was er werk aan de winkel in het Capelse kamp. Door een slimme actie onder de korf door Julian Middelkoop kon hij een strafworp verzilveren en ook Michelle Jongenburger (die op dat moment 2 uit 3 schoot) deed een duit in het zakje waardoor de stand op 7-6 kwam. Een snelle tegentreffer zorgde weer voor een marge van twee (8-6). Net voor het einde van de eerste helft zorgde debutant Laura van der Linden met een stip voor een 8-7 ruststand.

Na de pauze kwam de wedstrijd maar langzaam op gang. Door het goede verdedigen van TOP kreeg KCC/CK Kozijnen weinig ruimte, maar ook de Capellenaren gaven de Zeeuwen geen ruimte waardoor er ruim zeven minuten lang niet gescoord werden. Eindelijk was het in de 7e minuut Alsem met een korte kans achter de korf voor de 8-8 en moest er met meer pressie gespeeld gaan worden. TOP speelde met een hoog baltempo. Pas in de 10e minuut was het TOP dat weer de voorsprong pakte (9-9), maar dat werd snel goedgemaakt door een schot van Tessa Noordzij. Bij de Capelse dames werd gewisseld en dat zorgde ervoor dat de juiste poppetjes op de juiste plek kwamen te staan. Wederom een gemiste stip bij TOP, maar dat werd later goedgemaakt door een nieuwe invaller die alleen even de strafworp kwam nemen. In de 12e minuut is het 10-9 en dan is Oosting weer los van zijn tegenstander. Hij scoorde een doorloper met één hand en dat was voor KCC/CK Kozijnen een startsein om de wedstrijd om te keren. De wedstrijd wordt feller aangezien er een groot belang was om de wedstrijd te winnen. Als KCC/CK Kozijnen dan een strafworp meekrijgt op Van der Linden, wordt zij slim gewisseld en kan Oppe de strafworp nemen en afronden (10-11). En als Koen Collee dan ook zijn eerste ereklassedoelpunt maakt, met nog 12 minuten te spelen, is KCC/CK Kozijnen los. Dit wordt dan ook uitbundig gevierd, gezien het eerdere verloop van de wedstrijd. De ploeg zorgt dat TOP steeds meer schoten van ver moet nemen waardoor de rebound vrijwel altijd voor KCC/CK Kozijnen was en er worden langere aanvallen gespeeld. Bij de snelle 11-12 van TOP leek de thuisploeg nog langszij te komen, maar daarna gooien Oppe, met een doorloper met één hand en Collee de wedstrijd in het slot (11-13 en 11-14). In de laatste 8 minuten stal Oosting nog even de show door tweemaal vanaf bijna dezelfde plek de 12-15 en 12-16 binnen te schieten.

Uiteindelijk werd halverwege de tweede helft het verschil gemaakt. Door de zes gemiste strafworpen bij de thuisploeg kon KCC/CK Kozijnen uitlopen. Met een stroeve start kon de ploeg van Wassink en Diepenhorst alsnog met een gerust hart van het veld aflopen. De start van de competitie in Zeeland is beloond met twee winstpunten. Nu moet de Capelse korfbalmachine klaargemaakt worden voor de rest van de competitie. Eerst volgt komende zaterdag 17 september 2022 om 16:00 uur nog een thuiswedstrijd tegen Oost-Arnhem en daarna volgen de lastigere tegenstanders als DVO/Accountor en PKC/Vertom.

Doelpunten: Randy Oosting 4x, Bo Oppe 3x, Koen Collee, Michelle Jongenburger en Sanne Alsem ieder 2x, Julian Middelkoop, Tessa Noordzij en Laura van der Linden ieder 1x.

Ereklasse Round-Up ’22-’23, #1: De kop is eraf
Reportage van Omroep Zeeland: TOP Arnemuiden opent seizoen met nederlaag
Fotoalbum van Top Arnemuiden op Facebook
I
Jsselsport: Start korfbalcompetitie: Winst KCC, KOAG en IJsselvogels spelen gelijk, nederlaag Nieuwerkerk
Klik hier voor foto's gemaakt door Rien Paardekooper 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties