Na de enorme domper afgelopen weekend thuis in de seizoensopening tegen het Zeeuwse TOP (A) moest dit weekend aangetreden worden tegen de kanonnen van Papendrecht. Het zal voor KCC/CK Kozijnen een enorm zwaar veldseizoen worden met tegenstanders als PKC/Vertom, TOP/Litta, DVO/Accountor en KZ/Thermo4U. De vraag is hoe de ploeg van Wip en Van der Steen zich zou revancheren na het debacle in eigen huis. Die wedstrijd had gewonnen moeten worden. En als dan de tweede wedstrijd PKC/Vertom is weet je al dat het een lastige opgave wordt. De ploeg van Scholtmeijer en Tromp heeft een grote hoeveelheid ervaring in het veld lopen, een half Nederlands team. Voor KCC/CK Kozijnen een schier onmogelijke taak.

Voor de supporters was het wel even zoeken welke spelers het veld betraden. PKC/Vertom betrad de arena met onder andere twee nummers 11 en bij KCC begon Timo van Dieren in de basis voor Sydney Schol.

De thuisploeg laat er geen gras over groeien en KCC/CK Kozijnen wordt direct overrompeld. Binnen 7 minuten staat het 6-0 en KCC/CK Kozijnen is nog niet aan een goede aanval toegekomen. De druk is hoog en PKC/Vertom geeft KCC/CK Kozijnen geen schijn van kans. Pas in de 8e minuut eindelijk de eerste treffer van de Capellenaren (6-1). KCC/CK Kozijnen moet hard werken voor elke bal en actie maar de Papendrechters gaan gewoon door: 8-1 na 9 minuten. De passes zijn niet goed en de concentratie moet beter, maar kan men wel beter, want tegen de aanvals-/verdedigende pressie is men niet opgewassen. Een korte opleving van de ploeg van Wip en Van der Steen, binnen de minuut 9-2 en 9-3, maar PKC/Vertom gaat vrolijk verder en loopt verder weg. Halverwege is het 11-5. KCC/CK Kozijnen wil wel maar is niet bij machte om een mooie pot korfbal op de (kunst)grasmat neer te leggen. Na de 11-5 schiet de thuisploeg door naar 16-5 en zit er een monsterscore aan te komen. Het verschil is dat PKC door hun reboundoverwicht kan blijven keren kan aanleggen in hun aanval en KCC/CK Kozijnen de bal al snel weer kwijt is. De rust komt bij 19-7.

Wellicht dat de extra lange kleedkameronderbreking KCC/CK Kozijnen goed doet. Na het fluitsignaal van het koppel Gerritsen en Falkenberg is het Tessa Noordzij met de 19-8 na een fraaie actie samen met Middelkoop. Het is jammer dat KCC/CK Kozijnen niet altijd krijgt wat het verdient, wat zo nu en dan frustraties bij de coaches oplevert. Maar goed, ondanks de 19-8 schiet PKC direct door na 9 minuten naar 23-9. Dekkers en Behrens tillen de stand naar 23-11. Opvallend is dat de thuisploeg minder snel de korf weet te vinden en KCC/CK Kozijnen daarentegen mag wat “dichterbij komen”. Van 24-12 naar 25-15. Twee snelle Papendrechtse goals doen de marge weer te niet (27-15). In de laatste 10 minuten van de wedstrijd lijkt PKC zich te berusten en kunnen de bezoekers nog meescoren. De laatste Capelse doelpunten komen uit de handen van de dames: Noordzij, Edens, Alsem en Biesbroek (ingevallen voor Edens), zorgen voor een 29-19 eindstand.

Vanaf minuut 1 werd het KCC/CK Kozijnen al erg lastig gemaakt en dat heeft de ploeg de gehele wedstrijd achtervolgd. Men was niet bij machte om het PKC/Vertom maar enigszins lastig te maken, maar deze wedstrijd was op voorhand al ingecalculeerd als verliespartij.

Komend weekend staat het Zaanse KZ/Thermo4U op het programma. Wederom een lastige tegenstander waar KCC/CK Kozijnen tot het uiterste moet gaan om de punten in eigen huis te houden. De reserves trappen af om 15:30 uur, het vlaggenschip start om 17:00 uur.

Doelpunten: Tessa Noordzij 5x, Timo van Dieren en Stefan Dekkers ieder 3x, Anouk Edens en Sanne Alsem ieder 2x, Julian Middelkoop, Mark Behrens, Mandy Biesbroek en Dominique Brands ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties