Nieuwe ronde, nieuwe kansen na de nederlaag vorig weekend tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Het had allemaal zo mooi kunnen zijn tegen een niet geweldig spelende tegenstander. Fortuna/Delta Logistiek, met oud KCC-speler Nik van der Steen was te gast op sportpark Schenkel. Fortuna, een ploeg met vele blessures stelde niet haar beste achttal op. Korporaal en Folkerts hielden Preuninger en Reijgersberg langs de kant Maltha en Van der Zon speelden niet. KCC speelde daarentegen met de vertrouwde acht. In een doelpuntarme wedstrijd had KCC alle mogelijkheiden om twee punten te bemachtigen, maar in de slotfase liet men het liggen.

20190921   KCC 1   Fortuna 1De wedstrijd stond onder leiding van het afscheidnemende koppel Van der Lucht en Alexander. Wederom een zonovergoten sportpark Schenkel, waarbij het massaal opgekomen publiek en zelfs de KNKV-directeur Van Meerten twee afwachtende ploegen zagen. Beide ploegen konden elkaar nog niet blindelings vinden waardoor er veel plaatsfouten waren. Fortuna opende de score waarna KCC pas in de 5e minuut de eerste score op het bord zette. Oppe moest de snelle Van der Steen bewaken en Noordzij werd gekoppeld aan Fleur Hoek en verdedigend was Biesbroek haar opponent. Noorzij had de international goed onder controle. Na de 1-1 schiet KCC binnen 4 minuten door naar 3-1. Nog geen velddoelpunt, maar via twee strafworpen en een vrije bal leidde KCC comfortabel. Dat de doelpunten enorm schaars waren bleek wel nadat Fortuna halverwege de wedstrijd terug was gekomen tot 3-3. Fortuna brengt de niet helemaal fitte Reijgersberg in het veld voor Sijmen van den Bergh, die al bij het 2e had gespeeld. Reijgersberg in de rebound betekende veel herhalen voor de Delftenaren. Middelkoop had het zwaar tegen de sterke rebounder. KCC moest de hele wedstrijd strak verdedigen en Fortuna geen moment loslaten. Na de Delftse wissel scoort Oppe een fraaie doorloper (4-3), maar Van der Lucht oordeelde dat het doelpunt vanaf de strafworpstip alsnog genomen moest worden. Het doelpunt doortellen had ook gekund. Middelkoop faalde niet.

Inmiddels is het 5-3 door een doelpunt van Oppe. Het loopt op dat moment niet bij Fortuna en dat laat Korporaal dan ook duidelijk weten aan zijn spelers. Fortuna neemt een time-out en komt daar goed uit. Van der Steen met de 5-4. Zo nu en dan felle discussies met de arbitrage, maar Van der Lucht en Alexander wuiven dit weg. Er was veel spanning in de wedstrijd en de doelpunten vielen niet gemakkelijk. Vijf minuten voor de rust is het Dekkers met de 6-4 en zou KCC de stand voor de pauze eigenlijk moeten vergroten. Helaas weet KCC dit niet uit te drukken in het veld en ziet het Fortuna erg makkelijk terugkomen in de laatste 2 minuten tot een 6-6 ruststand.

Na de pauze komt Daan Preuninger in het veld. Fortuna moet blijkbaar ander geschut het veld in brengen. Dekkers krijgt een gretig verdedigende Preuninger voor zich. De ploegen beginnen aarzelend aan de 2e helft. In de 5e minuut nog geen score en dan wordt Sophie Dijkxhoorn in het veld gebracht voor Tessa Noordzij. Pas in de 7e minuut is het Fortuna dat op 6-7 komt. Een minuut na de 6-7 schiet Behrens KCC weer naast Fortuna (7-7). De Capelse aanvallen worden te makkelijk in de kiem gesmoord. Plaatsfouten en niet zuiver afronden zijn daar debet aan. Na de 7-7 is Fortuna aan zet en komt binnen 3 minuten op 7-10. Met nog 17 minuten te spelen en gezien het spelbeeld een stand die niet meer goed te maken lijkt, maar schijn bedriegt. Wederom veel emotionele taferelen langs de kant. Van der Lucht en Alexander worden niet altijd even goed begrepen in hun beslissingen. Tweemaal Dekkers en Oppe zorgen met nog 12 minuten te gaan voor de aansluiting (9-11). Sydney Schol wordt gebracht voor Behrens en KCC gaat langere aanvallen spelen, ook door het goede vangwerk van Schol. Van der Steen versiert zelf een strafworp en hij moet deze dan ook zelf nemen (10-12). Een slimme actie van Jongenburger onder de korf zorgt dat KCC op 11-12 komt met nog 10 minuten te spelen. Nu moet het dan gaan gebeuren in het Capelse kamp. De tijd tikt weg in het nadeel van KCC. De aanvallen worden korter en zijn niet effectief. Als Van Nieuwenhuijzen dan 6 minuten voor tijd de 11-13 binnenschiet lijkt de strijd gestreden. De broodnodige 12-13 vijf minuten voor het einde van Dekkers lijkt de wedstrijd nog te kunnen laten kantelen, maar dan gaat Fortuna traag aanvallen en dit wordt niet gezien als “spelbederf”. Met nog 4,5 minuut te gaan is het Van der Steen met de 12-14 en hierna weet KCC niet meer te scoren. Ook de 13-14, een doorloper van Oppe, wordt door Van der Lucht niet gehonoreerd als doelpunt omdat dit verdedigd was. Al met al eindigt deze wedstrijd in een 12-14 nederlaag voor KCC. Zonde want er hadden vandaag zeker bonuspunten in gezeten.

Komend weekend volgt er een uitwedstrijd om 17:00 uur in Amsterdam tegen AW.DTV. In deze wedstrijd moet het gaan gebeuren en wordt bepaald wie als rode lantaarndrager de zaal in gaat. Bij verlies wordt het na de zaal nog een hels karwei om in de Ereklasse te blijven. De selectie sluit het eerste deel van het veld af op 5 oktober thuis tegen PKC/SWKGroep.

Doelpunten: Stefan Dekkers 5x, Bo Oppe 3x, Julian Middelkoop 2x, Michelle Jongenburger en Mark Behrens ieder 1x.
Foto's van deze wedstrijd door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties