Wat is het eigenlijk - de Week van de Scheidsrechter en waarom doen we er aan mee?

Van 7 tot en met 15 oktober 2017 bedanken sportbonden en -verenigingen gezamenlijk onze scheidsrechters, juryleden en officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet.

Zonder scheids geen wedstrijd. Daarom wordt de aanwezigheid van een scheidsrechter vaak als vanzelfsprekend gezien. Toch zijn het - net als de sporters zelf en (andere) vrijwilligers binnen een vereniging - mensen met passie voor korfbal die in hun vrije tijd op het veld staan.

De Week van de Scheidsrechter biedt je vereniging en/of team een mooie gelegenheid om alle korfbalscheidsrechters eens in het zonnetje te zetten. Geef de jeugd-, verenigings- en KNKV-scheidsrechters een extra blijk van waardering voor hun inspanningen door ze bijvoorbeeld tijdens die week een kleine attentie aan te bieden namens de vereniging of het thuisspelende team. Hoe groot of klein je gebaar ook is, je waardering geeft de scheidsrechter de energie om er de volgende keer weer te staan en er samen met jullie een mooi seizoen van te maken. 

Voor iedere scheidsrechters die in de week van de scheidsrechter moet fluiten is er een kleine attentie. Niet alleen voor de scheidsrechters die in deze week fluiten, maar ook voor onze vast scheidsrechters en de scheidsrechters die zich hebben ingezet voor het schoolkrfbal. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt ontvangt persoonlijk bericht.

Geef elkaar de hand

We maken daarnaast van de gelegenheid gebruik om tijdens deze speciale week opnieuw aandacht te vragen voor het thema ‘Geef elkaar de hand’. Daarmee wordt bevorderd dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Dit gebeurt al wel op topniveau, maar nog niet altijd op andere niveaus. 

met vriendelijke groet,

Saskia van Vlaanderen-Kanij

Coördinator Arbitrage

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties