Er kon zaterdag gelukkig gewoon gespeeld worden in Koog aan de Zaan. Het veld was droog, lag er goed bij en er was een aangenaam zonnetje aanwezig. Voor KCC/SO natural was het een belangrijke pot, om van de hatelijke nul af te komen. Na een goede wedstrijd tegen Blauw Wit, waren er mogelijkheden. Tot in de 67e minuut was de wedstrijd akelig spannend (25-25), maar KCC/SO natural kon niet voorkomen dat de punten als nog in Koog aan de Zaan bleven (27-25).

Even na 16:00 uur blies scheidsrechter Vries uit Groningen in voor de wedstrijd. KZ/Hiltex was al na 6 seconden de bal kwijt en KCC/SO natural kon de toon gaan zetten. Helaas in hun eerste aanval nog geen doelpunten. Toch was het Meerkerk, die namens KCC/SO natural de score opende (0-1). Meerkerk werd gepositioneerd op Emiel de Kruijf die zijn handen vol had aan de watervlugge Meerkerk. De thuisploeg liet de bal snel rondgaan en KCC/SO natural moest vanaf het eerste fluitsignaal er bovenop. Dat lukte aardig, tot in de 3e minuut toen KZ/Hiltex de 1-1 maakte. Wanneer je de Koogers maar een paar centimeter ruimte geeft grijpen ze hun kansen, dus KCC/SO natural was gewaarschuwd. Direct na de 1-1 de 2-1. Onder grote druk scoort Dekkers de 2-2. Ook KZ/Hiltex gaf in het begin teveel ruimte weg waardoor het 2-2 werd, dus werd er strakker verdedigd. Nu had KCC/SO natural het aanvallend een stuk lastiger. De thuisploeg bewees hun kwaliteit door met snelle balcirculatie makkelijk af te ronden, wat na een kleine 9 minuten leidde tot de 7-2 achterstand. Van Vloten liet aan zijn verdediging merken, dat men erbij moest zijn.

In de 9e minuut was er een goede doorbraak van Gertjan Meerkerk die vanaf de 2,5 meter werd verzilverd door Eliza Roest (7-3). Dan volgen er 5 minuten lang aan beide kanten geen doelpunten. In de 10e minuut komt Van Oosten ongelukkig in de sandwich, met een bult boven het oog tot gevolg. Gelukkig kan ze verder. KCC/SO natural krijgt kansen, maar weet die nog niet te verzilveren, tot in de 14e minuut wanneer Dekkers de 7-4 scoort. De thuisploeg komt snel hierna op 8-4 en nu moet het achttal van Vloten en Verberk zien aan te haken en dat gebeurd gelukkig ook. Binnen nog geen 2 minuten is de stand teruggebracht tot 8-6 door doelpunten van Milou Wierenga en Gertjan Meerkerk, die na goed reboundwerk na een schot van Roest alsnog wist te scoren.

KZ/Hiltex gaat de fout in. Strafworp voor KCC/SO natural, maar eerst een time-out voor KZ/Hiltex met als gevolg dat KCC/SO natural de strafworp mist. In plaats van de o zo belangrijke “anschlusstreffer”, de 8-7 wordt het binnen 2 minuten 10-6. Wederom krijgt de thuisploeg teveel ruimte om aan te leggen. Demi van Oosten scoort dan de 10-7 en na een fraaie actie naar binnen van Meerkerk, wordt de bal op de stip gelegd en kan Roest afronden. Stephan Groeneweg komt Steven Verhoeff vervangen en gaat in de punt spelen met Dekkers in de rebound en dat werkt. Groeneweg, amper in het veld, is verantwoordelijk voor de 10-9 waarbij hij Alwin Out het bos in stuurde. In de 28e minuut kom KZ/Hiltex op 11-9 en is KCC/SO natural niet meer bij machte om te scoren door de druk van de thuisploeg. Verhoeff weer terug in het veld voor Groeneweg mag Out weer gaan verdedigen. Laatstgenoemde zorgt vlak voor de rust voor de 13-9.

Na de pauze wederom Groeneweg terug in het veld voor Verhoeff om aanvallende druk te geven. Het is de thuisploeg die in de eerste 2 minuten op 15-9 komt. Zakt KCC/SO natural nu weg en waar is de gretigheid? Via Gertjan Meerkerk wordt het 15-10 en Dekkers met de 16-11. Maar wederom is het duidelijk dat je de Koogers geen ruimte moet geven, want het is zo raak. Dan wordt Meerkerk foutief afgestopt en mag Roest weer scoren vanaf de stip (17-12). In de 5e minuut Out met de 18-12, maar dan staan de Capelse dames op. Via doelpunten van Biesbroek en Van Ofwegen is het in de 8e minuut 18-14 en als vlak daarna Meerkerk de 18-15 scoort is de wedstrijd weer helemaal open. Coach Bakker laat duidelijk merken dat de Kruijff even iets teveel ruimte geeft op Meerkerk. KZ/Hiltex scoort de 19-15 maar dan komen Biesbroek en Van Ofwegen weer in beeld. Na goede acties weten de dames te zorgen voor de 19-16 en 19-17. KCC/SO natural blijft bij maar kan nog niet doordrukken. Na de 20-17, een strafworp voor KCC/SO natural waarbij en Roest weet dit kansje te benutten (20-18).

KZ/Hiltex blijft telkens 2 tot 3 punten voor tot de 22-19. Dan is Meerkerk zuiver en scoort de 22-20. Dan staat Groeneweg op en zorgt hoogstpersoonlijk voor de 22-21 en 22-22. De meegereisde supporters voelen dat het nu moet gaan gebeuren. Bij de 22-22 corrigeerde scheidsrechter Vries zich uitstekend. Hij had de perfecte doorloper van Groeneweg afgekeurd, maar kwam terug op zijn beslissing dankzij ingrijpen van zijn assistent. Maar er waren nog een kleine 15 minuten te spelen. In de 23e minuut weer de voorsprong voor de thuisploeg (23-22), maar Gertjan Meerkerk zorgde met een “hoekje” voor de 23-23. Verdedigend gezien was de coach van KZ/Hiltex wederom niet te spreken over zijn spelers. Verhoeff wordt gebracht voor wat verdedigende druk. Met nog 5 minuten op de klok scoort Groeneweg de 24-24. Wederom Meerkerk voor Verhoeff en ook de thuisploeg brengt een nieuwe dame. Snel na de 24-24 wordt het 25-24, maar 10 seconden later is het al weer 25-25. Welke ploeg heeft nu de langste adem? Minuutje later weer een goal voor de Koogers (26-25) en dan gaat men reglementair “tijdrekken” in de laatste 3 minuten. Scheidsrechter Vries vindt dat dit allemaal volgens de regels verloopt. KZ/Hiltex speelt de wedstrijd uit en KCC/SO natural weet helaas niet meer te scoren en leidt een 27-25 nederlaag.

Een wedstrijd die tot 3 minuten voor het einde akelig spannend was, maar door het slim uitspelen van de thuisploeg geen punten opleverde. Ook AW/DTV verloor zondag, waardoor de wedstrijd op 7 oktober thuis tegen diezelfde ploeg doorslaggevend zal gaan worden. Eerst moet komend weekend de lange reis naar LDODK/Rinsma Fashion gemaakt worden. Het zal een latertje worden, aangezien er pas om 19:00 uur wordt begonnen.

Doelpunten:
Gertjan Meerkerk 7x, Christian Dekkers, Stephan Groeneweg en Eliza Roest ieder 4x, Adriënne van Ofwegen en Mandy Biesbroek ieder 2x, Demi van Oosten en Milou Wierenga ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties