Zaterdag was de seizoensopening voor de selectie van KCC/SO natural tegen het Delftse Fortuna/Delta Logistiek. Op een fraai nieuw biljartlaken was het het weerzien met een oude bekende. Nik van der Steen kwam zijn oude vakmaten weer tegen, alleen nu aan de andere kant.

20170909   Fortuna 1   KCC 1Nadat de wedstrijd van beide reserveteams was afgelopen, kon de ploeg van Diepenhorst en Wassink de eerste twee punten bijschrijven. KCC/SO natural 2 won met 20-23 van Fortuna/Delta Logistiek 2. Bijna een half uur later dan gepland, vanwege eerdere weersomstandigheden begonnen beide eerste teams tegen elkaar onder leiding van het duo Van der Lucht en Alexander.

Het werd al snel duidelijk dat de Ereklasse toch even iets anders is dan de hoofdklasse. Op alle fronten werd de ploeg van Van Vloten en Verberk gepasseerd. Passie, hartstocht, maar ook gewoon het simpele korfbalspelletje was lastig te herkennen bij de Capelse formatie, doordat Fortuna/Delta Logistiek vol in de verdediging ging en zelf makkelijker afrondde. De eerste score was voor de thuisploeg en KCC/SO natural antwoorde snel met de 1-1. Fortuna/Delta Logistiek liep snel uit naar 3-1. Na een kwartier spelen was het slechts 4-2. De thuisploeg snelde naar een 7-2 voorsprong. Via 7-3 en 8-4 had KCC/SO natural slechts weinig kansen om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Wanneer de strafworpen bij KCC/SO natural dan ook niet lukken, dan loop je telkens achter de feiten aan. Via 8-5, was het slechts 11-5 bij rust voor de thuisploeg, die zelf ook nog legio kansen niet wist af te ronden.

Na de thee was de eerste score voor KCC/SO natural (11-6), maar binnen 15 minuten tilde Fortuna/Delta Logistiek de score van 11-6 naar 17-7. Twee snelle goals van invalster Tessa Noordzij (17-8 en 17-9) leek even een opleving, maar schijn bedriegt. Wederom was KCC/SO natural ongelukkig in het nemen van strafworpen en de thuisploeg komt op 19-9. Dekkers en Vos brengen de stand op 19-11, maar dan houdt de Capelse score op. Met fraaie acties laat Fortuna/Delta Logistiek zien de sterkste te zijn in dit treffen. In het laatste kwart wordt het nog 25-11.

KCC/SO natural was vandaag niet bij de les en had het moeilijk tegen de Delftenaren. Het zat geen moment in de wedstrijd. Aanvallen liepen niet goed en de bal werd snel ingeleverd. Hopelijk leert men hiervan en zal de knop zaterdag weer om moeten als het Amsterdamse Blauw-Wit aan de Capelseweg langskomt. 

Doelpunten: Christian Dekkers 6x, Tessa Noordzij 2x, Gertjan Meerkerk, Adriënne van Ofwegen en Mariska Vos ieder 1x

Foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties