Na een mooi zaalseizoen waarin KCC/SO natural C1 het kampioenschap pakte in de Hoofdklasse, speelde KCC/SO natural C1 op zaterdag 18 maart 2017 het NK in Roden (Groningen).

SAM_2807Dankzij een bijdragen van de vereniging, Leon reizen, Kooij hortensia BV en BG Products BV kan de ploeg van Wilko Knops en Yvar van Hijum al met twee busjes een dag eerder naar het NK, zodat de ploeg zich optimaal kan voorbereiden en die ochtend fris aan de start kan verschijnen.

De C1 start het toernooi tegen De Meeuwen C1. De eerste helft moest KCC/SO natural duidelijk wennen aan de omstandigheden en de druk die het spelen van een NK met zich meebrengt. In de rust staat de ploeg dan ook 2-3 achter. Na rust laat het team zien wat ze kunnen en wordt er uiteindelijk met 3-10 gewonnen. Een mooie opening van het toernooi. In de 2e wedstrijd tegen KZ/Hiltex heeft de C1 moeite met scoren en staat in de rust dan ook terecht met 0-4 achter. de tweede helft lukt het iets beter maar toch wordt er met 4-8 verloren.  In de laatste poulewedstrijd is Merwede C1 de tegenstander en wordt er ook te weinig gescoord zodat ook die wedstrijd wordt verloren met 3-6.

Even lijkt het toernooi voor de ploeg in mineur te eindigen omdat er nu drie ploegen op 2 punten staan en KZ met één doelpunt een beter doelsaldo heeft. het blijkt echter te gaan om achtereenvolgens het onderling resultaat en doelsaldo van die drie clubs en zo wordt KCC/SO natural toch tweede in de poule en speelt het in de finaleronde om de 3e plaats van Nederland.

In die wedstrijd is De Meervogels de tegenstander en dat is een bekende uit de competitie. Na een ruststand van 2-6 wordt het uiteindelijk 4-7 en daarmee is KCC/SO natural C1 derde van Nederland! Een geweldige prestatie en een onvergetelijk toernooi! Dat lukte mede dankzij de trainers, reserves, staf, begeleiding en verzorging die tot in de puntjes was geregeld.

Apart wil ik toch de Negende Man vermelden die samen een busje huurden en naar Groningen kwamen voor de eerste drie wedstrijden. Jullie dragen terecht de titel "de beste supporters van het hele land".

Klik hier voor nog meer foto's van deze dag gemaakt door Pauline.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties