En na zaterdag 26 november 2016 staat de teller op 6! KCC/SO natural speelde zaterdag de kraker in de hoofdklasse B tegen het Alphense Tempo, waar voor het laatst op 31 mei 2014 tegen was gespeeld. KCC/SO natural werd al vooraf de hemel ingeprezen in het programmaboekje. De doelpuntenmachine van de hoofdklasse B kwam op bezoek en werd als favoriet voor de titel bestempeld. Met 59 goals in twee duels kan dat wel kloppen en kon de ploeg van Van Vloten en Verberk dit vasthouden tegen de ploeg van coach Zeevaart?

20161126   Tempo 1   KCC 1KCC/SO natural is hot in de hoofdklasse en dat wisten de Capelse supporters ook. Met bijna 100 man zat het "uitvak" aardig vol. Tempo was zo vriendelijk om iedereen gratis naar binnen te laten. Maar waar was het Tempo-publiek? Voor KCC/SO natural was alles aanwezig; Twitter livescore, eigen huisfotograaf, harde kern en een tot op het bot gemotiveerd team. Nadat de spelers in het licht werden voorgesteld door de ladyspeaker kon de wedstrijd, die onder leiding stond van de heren Falkenberg en Smits beginnen.

De eerste aanval van Tempo was na een halve minuut voorbij en daarna opende Mariska Vos direct de 0-1 na 50 seconden. Was de toon direct gezet? Gertjan Meerkerk mocht Jelle Steenbeek schaduwen. Een minuut later was het Jelle Steenbeek die de 1-1 binnenschoot. Ondertussen snapte een Alphense dame niet dat je bij een spelhervatting niet binnen armlengte mocht staan. Helaas scoorde KCC/SO natural niet uit de gegeven vrije worp.

Ondanks het goede Capelse spel had KCC/SO natural toch veel kansen nodig om te scoren. Toen Gertjan Meerkerk (2x) en Christian Dekkers de score op 1-4 brachten na nog 7 minuten spelen, leek het wel een heel lastig avondje worden voor Zeevaart en haar spelers. Via wie anders dan Jelle Steenbeek, werd het 2-4, maar door de superverdedigende druk van de Capellenaren werd Tempo in het nauw gedreven en moest een andere "aanvalsstrategie" bedenken om KCC/SO natural te ontregelen. Ondertussen een afgekeurde goal van Tempo wegens het omver lopen van Van Meerkerk. Uiteraard was de thuisploeg het er niet mee eens, maar een volkomen terechte beslissing van de tot dan goed leidende Falkenberg.

Stand 2-4 na 7 minuten werd door Gertjan Meerkerk, Mandy Biesbroek en Sven Wierenga, na een fraai staaltje korfbal uitgebouwd tot 2-7, na 12 minuten gespeeld te hebben. Zou Tempo compleet overlopen worden? Vooral de snelle en wendbare Van Meerkerk speelde met zijn tegenstander alsof hij er niet stond. Op de vierkante meter dolde hij met zijn opponent. Na de 2-7 kon KCC/SO natural de aanvalsflow niet meer vasthouden. Tempo voelde dit en kwam telkens beter in hun spel. KCC/SO natural daarentegen was niet meer zuiver, speelde te gehaast en de goals wilden niet meer vallen. Met nog 8 minuten op de klok komt Tempo terug tot 5-7 en werd het weer een wedstrijd.

Tempo speelde het aanvallend vooral op de heren, met op de achtergrond de Alphense dames. Via Christian Dekkers werd het gat weer drie (5-8). Maar de laatste 5 minuten waren ongemeen spannend. Tempo bleef rustig en KCC/SO natural moest komen. Via twee goals van de thuisploeg was het 3 minuten voor de pauze weer 7-8. Milou Wierenga, met nog 2 minuten op de klok schoot de 7-9 binnen, maar dan gooit Tempo het gas erop en weet binnen 40 seconden tweemaal te scoren, stand 9-9, met nog 1:20 op de klok. KCC/SO natural wil de eerste helft uitspelen, maar het zou psychisch voor de wedstrijd belgangrijk zijn om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. En dat werd beloond. Wanneer net voordat het scorebord op 0:00 floot scheidsrechter Falkenberg voor een overtreding op KCC/SO natural. KCC/SO natural heeft recht op een terechte vrije bal. Uiteraard was Tempo het er niet mee eens en vond dat tijd tijd is. Gertjan Meerkerk legde vanaf de stip aan voor de o zo belangrijke 9-10 ruststand.

Na de pauze waren beide ploegen snel terug op het veld. Het verhaal van de eerste helft was duidelijk. Je staat met 2-7 voor en waarom wordt het dan nog net aan 9-10 in de rust. Dit moest anders. En anders werd het ook. KCC/SO natural ging erop en eroverheen. Binnen 30 seconden versierde Mandy Biesbroek met een actie naar binnen een strafworp, Eliza Roest verzilverde hem (9-11). Via Van Ofwegen en Sven Wierenga werd het binnen 5 minuten 9-13, de opmars naar de overwinning. Zeker als KCC/SO natural via Biesbroek en Wierenga in de 6e minuut de stand naar 10-15 brachten.

Toch was het het dekselse Tempo dat zich niet gewonnen gaf en wist in 2 minuten tijd de score terug te brengen tot 13-15. Voor het entertainmentgehalte zorgde Mariska ervoor dat zij een doorloper met 1 hand, zelf opgezet, omzette in de 13-16 en dat werd gewaardeerd door het massaal opgekomen Capelse publiek. Men stond op de banken! Toch werd het weer spannend. Tempo kwam terug tot 15-16 met nog een kwartier op de klok. Van Vloten begon weer aan de inmiddels bekende "goocheltruc" door Verhoeff te brengen in de verdediging tegen Van der Weijde om zijn aanval te ontregelen en dat lukte prima. Eliza Roest voor de 15-17 na een pass van Gertjan Meerkerk, maar de thuisploeg sluit aan met de 16-17. Ondanks de voorsprong liep het nog niet zoals gewenst bij de Capellenaren en de 16-18 door Dekkers was toch wel effetjes nodig. Tempo bleef bij, maar het gat bleef 1 a 2 goals. Met nog 10 minuten te spelen kreeg KCC/SO natural, door de scheidsrechter geconstateerde herhaaldelijke overtreding , een strafworp tegen. KCC/SO natural verbaast, Tempo scorend van de strafworpstip. Stand 19-19 en de wedstrijd kon "opnieuw beginnen".

Tempo ging alles spelen op Van der Weijde die wel zuiver was. En met nog 8:40 op de klok "ontplofte" de Limeshal want Tempo stond voor op KCC/SO natural (20-19). De thuisploeg kon maar een minuutje genieten van dit heugelijke feit, want Gertjan Meerkerk was ook weer zuiver en knalde de 20-20 binnen. Er stonden nog 6:51 op de klok. Wanneer Mariska Vos, nadat haar tegenstandster reglementair op de grond lag, de 20-21 binnenschoot, met nog 5:53 op de klok, volgden er nog ruim 5 minuten hete minuten. Wanneer Sven Wierenga op NBA-achtige wijze de 20-22 scoort, barst het uitvak uit zijn voegen. De supporters worden gek en staan op de banken.

Cultheld Mark Behrens wordt gebracht om wat reboundzekerheid te hebben en als Behrens het op zijn heupen krijgt kan hij aanvallend gevaarlijk zijn en dat werd hij ook. Met nog 2:57 werd hij de aanvallende "held" door de definitieve nekslag uit te delen aan Tempo (20-23). Met nog 1:35 komt Tempo terug tot 21-23 en lijk het nog heel even spannend te worden, maar via Dekkers werd de deur op slot gegooid met de 21-24 en dat vierde hij uitbundig met de supporters. Doordat het zuivere speeltijd was, duurde de laatste minuten ellenlang. KCC/SO natural overleefde aanval naar aanval en Tempo wist met nog 1:10 op de klok de 22-24 te scoren. Met nog 0:14 op de klok dacht KCC/SO natural de schotklok en dus ook de wedstrijd reglementair uit te spelen, maar scheidsrechter Falkenberg oordeelde "tijdrekken". Tempo kreeg nog de bal, maar de tijd was te kort. Zoemer gaat, 2 punten in de pocket mee terug naar Capelle aan den IJssel.

De supporters werden uiteraard bedankt voor hun komst. In de derde helft bleef het nog gezellig en werd er uiteraard nagepraat over de wedstrijd. Oranje Wit (D) verloor wederom, ditmaal van DeetosSnel in het Dordste onderonsje. Oranje Wit (D), hekkesluiter in de hoofdklasse B is de volgende tegenstander komende zaterdag 3 december 2016 in Sporthal Schenkel, aanvang 20:30 uur. Gaat KCC/SO natural op de vooravond van Sinterklaas cadeautjes uitdelen of wordt het de 4e overwinning op rij? 

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 6x, Sven Wierenga en Christian Dekkers ieder 4x, Mariska Vos 3x, Mandy Biesbroek en Eliza Roest ieder 2x, Milou Wierenga, Adriënne van Ofwegen en Mark Beherens ieder 1x.

Klik hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd, gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties