Afgelopen zaterdag begon voor KCC/SO natural "the road to the league". Het eerste station was de Gravensingel te Dordrecht al waar Sporting Delta de eerste tegenstander was. De vooraf door NL Korfbal getipte kampioen in de Hoofdklasse B moest daar "eventjes" winnen van nieuwkomer Sporting Delta. 

Na een fraaie voorstelling van de spelers door een enthousiaste speaker kon de wedstrijd met een kwartier vertraging beginnen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Visser. Er waren aardig wat KCC-supporters afgekomen op deze wedstrijd en met de andere supporters zat de Deltahal aardig vol. Sporting Delta had er zin in, want al na 20 seconden stond er een 1-0 score op het bord. De hal "ontplofte", maar dat was van korte duur. Van Ofwegen stuurde haar tegenstander compleet het bos in en Eliza Roest mocht als beloning vanaf 2,5 meter aanleggen voor de 1-1. 34 seconden gespeeld, twee goals, waar gaat dat eindigen? Nog geen 15 tellen later was het Milou Wierenga met een actie naar binnen, strafworp, maar scheidsrechter Visser telde het doelpunt direct door (1-2). Minuutje later, Stephan Groeneweg, die speelde voor de geschorste Gertjan Meerkerk, scoorde een vrije bal (1-3). Score op orde, nu doordrukken was het devies. Na de makkelijke 1-3 ontstond er een ongecontroleerd tafereel van KCC/SO natural. Men moest rustiger spelen en gecontroleerder. Inmiddels, pas na 2,5 minuut spelen, had Mike Oudshoorn van de scheidsrechter het advies gekregen wat rustiger aan te doen in de rebound tegen Steven Verhoeff. Duels zijn oké, maar wel netjes houden. Door het "simpele verdedigen" van KCC/SO natural kon de thuisploeg in de 14e minuut terugkomen tot 4-4 en pakte het een minuut later zelfs een 5-4 voorsprong.

Eliza Roest anticipeerde goed op de 5-4 en mocht vanaf de strafworpstip, na een goede doorbraak van Sven Wierenga scoren. Voor de amusementswaarde trakteerde Van Ofwegen haar tegenstander nog op een hard blok. Hierna ging KCC/SO natural echt korfballen en via Milou Wierenga, Steven Verhoeff (spelend voor de geschorste Christian Dekkers) en tweemaal Roest werd de stand na 15 minuten op 5-9 gebracht. Sporting Delta scoorde nog wel, met nog 10 minuten te spelen, maar daarna werd pijnlijk duidelijk dat de promovendus uit Dordrecht een maatje te klein zou zijn voor de zwart-witten. Het Dordts verzet was gebroken, hun supporters bleven wel achter de ploeg staan. KCC/SO natural liep in de laatste 10 minuten uit naar een 6-15 ruststand. Wedstrijd gespeeld.

Het duurde na rust vijf minuten voordat de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk de korf wist te vinden. Inmiddels had de thuisploeg al weer tweemaal de korf gevonden (7-15 en 8-15), maar na die eerste goal ging het snel. KCC/SO natural ging door, speelde uiterst gedisciplineerd en zorgde in de 8e minuut van de 2e helft voor een 8-18 voorsprong. Sporting Delta ging nog wel wat verse krachten in het veld brengen, maar die konden er ook niks meer aan doen. De wedstrijd sijpelde door en het verschil was altijd 8-9 goals in het Capelse voordeel. Sporting Delta kreeg de ruimte, maar KCC/SO natural illustreerde dat de hoofdklasse toch wel echt iets anders is dan de overgangsklasse. Met nog een kleine 14 minuten te spelen was het al 10-19. Mandy Biesbroek scoorde nog de 11-20 en hierna zorgde Eliza Roest nog na een blok op zijn heer en met zijn 8e doelpunt van de wedstrijd, dat KCC/SO natural hier echt heer en meester was. Sporting Delta deed zo nu en dan nog een duit in het zakje maar het team wist allang hoe laat het was. De 13-22 was toch wel een lekkere goal. Met een heerlijke "streep naar binnen" van Milou Wierenga op Steven Verhoeff, ronde laatstgenoemde het fraai af. Sporting Delta bracht nog wat snelheid het veld in maar na een doelpunt van Adriënne van Ofwegen was het gat al weer 10 (14-24). Het gat werd alleen maar groter en groter, nadat Mandy Biesbroek tweemaal kort achter elkaar scoorde was het zelfs al 14-26. Sporting Delta scoorde nog eenmaal en in de laatste 5 minuten was het KCC/SO natural dat nog driemaal trefzeker was. Wedstrijd ten einde, 15-30 zege in the pocket!  

Een uitstekende start van de zaalcompetitie, die de zwart-witten in ieder geval één week de koppositie in de Hoofdklasse B oplevert. Zal KCC/SO natural het ritme weten vast te houden?  Komende zaterdag om 20:00 uur wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Avanti (P) dat in het eerste speelweekend verloor van Tempo. Hopelijk kunnen Van Vloten en Verberk hetzelfde huzarenstukje dunnetjes overdoen. De competitie is net begonnen, maar iedereen heeft er nu al zin in!

Doelpunten:  Eliza Roest 8x, Stephan Groeneweg 6x, Steven Verhoeff 4x, Milou Wierenga en Mandy Biesbroek ieder 3x, Adriënne van Ofwegen, Sven Wierenga en Mariska Vos ieder 2x.

De overige uitslagen in de Hoofdklasse B:
Oranje Wit (D) 1 - TOP (A) 1  15-27
Avanti 1 - Tempo 1  18-23
DeetosSnel 1 - KVS/Maritiem 1  25-20

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties