KCC/SO natural doet met zowel haar D1 als S1 ook dit jaar weer mee met de Zuid Holland Korfbal Cup. Na de oefenwedstrijden tegen diverse Belgische ploegen, Nieuwerkerk, OVVO/De Kroon, Dalto/BNApp.nl en Groen Geel moest er dinsdagavond 8 november in het pittoreske plaatsje Hardinxveld-Giessendam afgerekend zien te worden met HKC (Ha). In het voorprogramma speelden de D1-ploegen van HKC en KCC/SO natural voor een plekje in de 2e ronde. KCC/SO natural D1 had het best lastig tegen zaal 1e klasser HKC (Ha). Gelukkig wist de ploeg van Verhoeff en de Lange te winnen met 7-10 en was de volgende ronde bereikt. Zou het vlaggenschip dit voorbeeld volgen?

De wedstrijd werd in onderling overleg gespeeld met schotklok, ondanks dat dit niet had gehoeven. Doordat de wedstrijd van de D1 wegens enorme files ruim een half uur later was begonnen, begon de wedstrijd van het eerste ook later. Om 20:50 uur blies scheidsrechter Keizer in voor de 1e helft.

Op papier zou dit een makkelijke horde moeten zijn voor de hoofdklasser, maar in de praktijk bleek het hele andere koek. HKC (Ha) speelde goed en wachtte haar kansen rustig af. In plaats van dat KCC/SO natural er verdedigend direct bovenop klapte, werd er maar mondjesmaat goed verdedigd en had de thuisploeg alle tijd en ruimte om aan te leggen, wat ook tot doelpunten leidde.

Binnen 4 minuten was het gewoon HKC (Ha) wat makkelijk op een 2-0 voorsprong kwam. Het was voor de thuisploeg wel eventjes wennen; het spelen met een schotklok. Na 6 minuten was voor de eerste keer, maar ook voor laatste keer een schotklokoverscheiding. HKC (Ha) deed goed haar best en greep elke kans aan om te scoren. KCC/SO natural daarentegen dacht er te makkelijk over en was lang niet zo zuiver als tegen ploegen als Nieuwerkerk en Dalto/BNApp.nl. Onderschatting? Het is maar een 1e klasser en dat doen we wel eventjes?

Pas in de 7e en 8e minuut trok KCC/SO natural de stand terug tot 2-2. Aanvallend gezien kon KCC/SO natural haar spel niet spelen en werden faire acties, die in de hoofdklasse wel geaccepteerd werden, helaas nu niet altijd gewaardeerd. Binnen 10 minuten kwam de thuisploeg weer op voorsprong (4-2). Ondanks dat, had KCC/SO natural wel kansen, maar werden niet benut. Wanneer HKC (Ha) op 2 komt, knokt de ploeg van Vloten en Verberk zich wel weer terug tot een gelijke stand, maar kon niet doordrukken. Via een 8-6 achterstand, 3 minuten voor de rust, waren het Stephan Groeneweg, Mandy Biesbroek en Sven Wierenga die toch een 9-9 ruststand op het scorebord toverden. Het roer moest compleet omgegooid worden. Slechts negen goals in deze wedstrijd is niet goed.

Na de pauze werden er vier verse spelers het veld ingestuurd met maar één missie: SCOREN ! Gertjan Meerkerk, Christian Dekkers, Jet Ittmann en Chantal Kalkman moesten het laten zien. De tweede helft begon helaas net als de eerste helft. Het was HKC (Ha) dat binnen 3 minuten de stand naar 12-9 bracht. Werk aan de winkel. De arbitrage zat deze avond niet altijd op dezelfde golflengte. Acties aan de ene kant werden soms aan de andere kant anders geïnterpreteerd. Jet Ittmann, Christian Dekkers en Eliza Roest brachten in de 7e minuut van de 2e helft de spanning weer helemaal terug (13-12). HKC (Ha) was even niet meer zuiver, maar het bleef uiterst kalm op zoek naar doelpunten (14-12). Via Mandy Biesbroek werd het 14-13, maar snel hierna weer 15-13 en KCC/SO natural bleef achter de feiten aanlopen. Gelukkig ging Gertjan Meerkerk zich ook met de score bemoeien. Met twee loepzuivere schoten stond het, met nog 14 minuten te spelen, weer gelijk (15-15). Weer het dekselse HKC (Ha) dat scoorde (16-15), maar nu was het tijd dat KCC/SO natural het roer overnam. Via doelpunten van Steven Verhoeff en twee keer Gertjan Meerkerk stond KCC/SO natural ineens met 16-18 voor. Pas voor de tweede keer in de wedstrijd. Hoe lekker is dat! Kan men nu de kwaliteiten eindelijk laten zien? Het antwoord werd snel duidelijk. Na een time-out was het voor de meegereisde supporters uit Capelle verbaasd toekijken hoe de thuisploeg binnen nog geen 3 minuten een 16-18 omboog in een 19-18 voorsprong, waar ook nog zeer fraaie treffers bij zaten. Met nog 7 minuten te gaan was er natuurlijk nog genoeg tijd voor doelpunten, maar gezien het wedstrijdbeeld moest het wel 200% bij de les blijven en zelf de kansen afmaken. Jet Ittmann begreep dit in de 18e minuut door de 19-19 te scoren. Was het nu eindelijk tijd voor de definitieve genadeklap? Gelukkig bleef KCC/SO natural kalm en je zag dat de pijp bij de Hardinxvelders leeg begon te raken. In deze fase waren het Christian Dekkers (2x) en Gertjan Meerkerk die KCC/SO natural naar een veilige 19-22 voorsprong speelden. Het werd nog wel 20-22 twee minuten voor het einde, maar gelukkig konden de spelers maar ook het aanwezige KCC/SO natural publiek rustig ademhalen toen Milou Wierenga het laatste doelpunt (20-23) aantekende.

Ondanks een matige pot bekerkorfbal is alles toch nog aan het einde op zijn pootjes terecht gekomen. HKC (Ha) speelde gewoon een uitstekende pot korfbal tegen KCC/SO natural. Wellicht dacht de ploeg uit Capelle er vooraf te makkelijk over, maar eind goed, al goed.     

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 5x, Stephan Groeneweg 4x, Christian Dekkers 3x, Steven Verhoeff, Sven Wierenga, Eliza Roest, Mandy Biesbroek en Jet Ittmann ieder 2x en Milou Wierenga 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties