Met een nieuwe speelronde voor de deur is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Naast dat er veel wedstrijden te zien zijn, staan er ook twee andere belangrijke evenementen op het programma. Morgen start de Week van de Scheidsrechter, waarin alle scheidsrechters en beoordelaars worden bedankt voor hun wekelijkse inzet. KCC-scheidsrechters en scheidsrechters die morgen en volgende week krijgen een presentje van KCC/SO natural. Bedank ook de scheidsrechter van jouw wedstrijd! Ook wordt er morgen weer een clinic georganiseerd door de selectie en het derde. Alle Kangoeroes en E- en F-pupillen zijn van harte welkom en natuurlijk mogen zij ook hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen.

KCC/SO natural 1 en 2 zijn vrij, dus kunnen wij meer aandacht geven aan de overige teams, zoals KCC/SO natural F1. Zij zijn vorige week kampioen geworden doordat zij ruim van Vitesse wonnen en concurrent Korbis F1 punten verspeelde. De F1 heeft het feestje nog niet echt kunnen vieren, dus moet dat morgen maar, als het in Papendrecht tegen PKC/SWKGroep F5 speelt. Zij versloegen vorige week Korbis F1, dus het zal best een lastige wedstrijd worden. Ook KCC/SO natural A3 is kampioen, nadat het vorige week concurrent VEO A2 versloeg. Zij willen het feestje natuurlijk thuis vieren. Morgen speelt de ploeg van Antine Dorsman en Stefan dekkers tegen Reeuwijk A1. Mocht ook deze tegenstander verslagen worden, dan kan de A3 ook niet meer achterhaald worden en stevent het af op een ongeslagen kampioenschap! 

Voor KCC/SO natural E2, het team van Maaike Dorsman en Santha van der Marel, wacht een spannende wedstrijd tegen Merwede E4. De E2 staat twee punten achter op de koploper uit Sliedrecht. Mocht er gewonnen worden, dan heeft KCC/SO natural nog alle kansen op het kampioenschap. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 5-5 gelijkspel. Lukt het de E2 morgen om te winnen? KCC/SO natural 7 won afgelopen woensdag voor het eerst dit seizoen. Morgen speelt het thuis tegen Nieuwerkerk 7, een lastige tegenstander die nog altijd ongeslagen is. Kan het 7e na de overwinning op NIO ook verrassen tegen Nieuwerkerk? KCC/SO natural B4 staat momenteel bovenaan en speelt tegen runner-up WION B2, dat een punt minder heeft, maar ook een wedstrijd minder gespeeld heeft. Bij een overwinning loopt de B4 uit op WION B2. Thuis werd er nog met 3-12 verloren van WION. Een lastige tegenstander dus, maar wellicht is er in Rotterdam een stuntje mogelijk. Succes B4! 

Sporting Delta A1 - KCC/SO natural A1 - Sportcomplex Gravensingel, 12:30 uur
Na vier overwinningen tegen de mindere ploegen in de poule staat morgen in Dordrecht de wedstrijd tegen Sporting Delta A1 op het programma, de kraker in de Overgangsklasse D. Beide ploegen zijn tot nu toe oppermachtig in de poule en staan samen ongeslagen bovenaan. De wedstrijd van morgen kan een hele cruciale worden. 

Sporting Delta A1 draait al een lange tijd mee in de top van de Overgangsklasse, maar wist de stap naar de Hoofdklasse niet te maken. Vorig seizoen eindigde het op de tweede plaats achter Tempo A1. Dit jaar lijkt na vier overwinningen op rij een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap. Sporting Delta won tot nu toe alle wedstrijden met groot verschil. Alleen PKC A2 (18-14) en Tilburg A1 (16-9) boden nog enigszins weerstand. 

KCC/SO natural won tot nu toe ook alles, maar heeft een veel beter doelsaldo dan de ploeg uit Dordrecht. Het heeft in vier wedstrijden liefst 104 keer gescoord en kreeg 46 doelpunten tegen. De verdediging van Sporting Delta doet het tot nu toe iets beter met 39 doelpunten tegen, maar het scoorde er 'slechts' 76.

Maar deze statistieken zullen morgen geen effect hebben op de wedstrijd. Morgen staan wel de twee beste ploegen van de poule tegenover elkaar, en die gaan beslissen wie er na dit weekend alleen bovenaan staat. Gaat de A1 van Henk-Jan Schippers en Sander Jacob, die weer voor even terugkeert bij zijn oude club, morgen de punten mee naar huis nemen?

Oranje Wit B1 - KCC/SO natural B1 - Sportcomplex Stadspolders, 16:00 uur
KCC/SO natural B1, de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands, moet zich zien te herstellen van de nederlaag tegen Die Haghe B1. De gedeeld nummer 5 van de B-Aspiranten Hoofdklasse D, neemt het morgen op tegen Oranje Wit B1, dat tevens de vijfde plaats bezet. 

Oranje Wit B1 heeft het ook moeilijk in de Hoofdklasse en wist tot nu toe nog maar een keer te winnen. Uit in Bodegraven won het met 10-15 van Vriendenschaar B1. De wedstrijden tegen PKC/SWKGroep B1, Achilles B1 en Fortuna/Delta Logistiek B1 gingen verloren. Voor KCC/SO natural B1 geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. Zij wonnen weliswaar wel van Fortis B1, maar verloren van PKC, Fortuna, en Die Haghe B1. Steeds kon de B1 goed mee met die ploegen, maar steeds verloor het in de laatste minuten de aansluiting.

Beide teams zijn op zoek naar de punten, en dus belooft het morgen een interessante wedstrijd te worden. Welk team wint morgen de kraker in de onderste regionen en neemt afstand van de laatste twee plaatsen?

Oranje Wit C1 - KCC/SO natural C1 - Sportcomplex Stadspolders, 13:30 uur
Ook de C1 is morgen te bewonderen in Dordrecht. Het team van Wilco Knops en Yvar van Hijum doet het nog altijd uitstekend in de C-Aspiranten Hoofdklasse D is, na de nederlaag tegen PKC/SWKGroep C1, al weer drie wedstrijden ongeslagen. Vorige week won de C1 van Die Haghe C1, al ging dat niet gemakkelijk. 

Morgen gaat de nummer 2 van de poule op bezoek bij de nummer 5 van de poule, Oranje Wit C1. Zij verloren van PKC C1 en Fortuna C1, speelden gelijk tegen KCR C1, de nummer laatst in de poule, en wonnen zeer ruim met 15-5 van Achilles C1. Oranje Wit wil morgen uiteraard afstand nemen van de onderste regionen en zullen morgen op zoek gaan naar de twee punten.

Weet KCC/SO natural C1 morgen te winnen van Oranje Wit C1 en blijft het nog altijd in het spoor van koploper PKC C1, of pakt Oranje Wit C1 morgen de broodnodige punten? We gaan het zien!

Vitesse D1 - KCC/SO natural D1 - Sportpark de Bongerd, 10:20 uur
De D1 van Steven Verhoeff en Ilona de Lange doet het goed in de Hoofdklasse en verloor tot nu toe slechts een keer. Na twee overwinningen op Maassluis staat KCC/SO natural D1 bovenaan in de poule, samen met Fortuna/Delta Logistiek D1. Morgen speelt KCC tegen Vitesse D1, dat na vier speelrondes nog altijd op zoek is naar de punten. 

Want ondanks dat Vitesse telkens goed mee kon met haar tegenstander, verloor het viermaal op rij. In Capelle aan den IJssel was KCC/SO natural D1 te sterk voor de ploeg uit Barendrecht (12-10). Morgen hoopt Vitesse D1 haar eerste punten te pakken. 

KCC/SO natural D1 kan nog altijd kampioen worden. De laatste wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek D1 lijkt de sleutelwedstrijd te worden, maar dan moet KCC/SO natural D1 morgen eerst zien te winnen van Vitesse D1. Gaat dat ook lukken, of pakt Vitesse in eigen huis haar eerste punten?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties