De volgende speelronde staat alweer voor de deur en dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Morgen komen liefst 28 teams in actie en er is weer veel jeugdig talent te zien op sportpark Schenkel.

 

Zo neemt het nog altijd ongeslagen KCC/SO natural F1 het op tegen Vitesse F3. In Barendrecht won de ploeg van Kirsten Voordendag en Marit Butter al met 0-14. Kan de F1 morgen weer zo gemakkelijk winnen? KCC/SO natural D3, gecoacht door Martin van Dieren, verloor vorige week met 7-4 van Korbis D2. Kan er thuis wel gewonnen worden van de ploeg uit Waddinxveen? KCC/SO natural C3 wist vorige week koploper Thor C1 te verrassen door met 6-7 te winnen. Mocht de C3 morgen wederom winnen van de Rotterdammers, dan nemen zij de koppositie over. Succes, C3! 

Natuurlijk zijn er buiten Capelle aan den IJssel ook mooie wedstrijden te zien: KCC/SO natural C2, gecoacht door Ewout Buckmann en Guido Aarnoutse, reist af naar Ridderkerk. Vorige week verloor de C2 nog met 4-7 van KCR C2. Kan het ditmaal wel de punten binnen te halen tegen de Ridderkerkse ploeg? KCC/SO natural 8 is nog altijd op zoek naar de eerste punten. Wellicht kunnen deze morgen in Moordrecht gepakt worden als er een interessante wedstrijd tegen IJsselvogels 5 op het programma staat. KCC/SO natural 6 staat  in de top-3 in de Reserve 4e klasse P en wil de derde plek ongetwijfeld verstevigen. Morgen speelt het tegen Reeuwijk 3. 

En dan de selectieteams: Alle jeugdteams spelen thuis, alleen het eerste en tweede spelen uit. Voor deze twee ploegen zijn het meteen de laatste wedstrijden van het veldseizoen. Hierna zullen de internationals zich gaan richten op het EK Korfbal in Dordrecht, terwijl KCC/SO natural alle tijd heeft om zich voor te bereiden op het nieuwe zaalseizoen. 

DVO/Accountor - KCC/SO natural - Sportpark de Eikelhof - 16:00 uur
KCC/SO natural heeft nog wat recht te zetten na de fikse 8-26 nederlaag tegen koploper PKC/SWKGroep. Morgen reist de hoofdmacht af naar Bennekom, waar het speelt tegen DVO/Accountor, een inmiddels bekende tegenstander. 

Beide ploegen troffen elkaar namelijk al regelmatig in de Ereklasse. KCC/SO natural won in de Ereklasse nog nooit van DVO, alhoewel de Capellenaren vorig seizoen zeker kans hadden op een overwinning. Toen bleven beide ontmoetingen onbeslist. In Bennekom zorgde Fleur Hoek vlak voor tijd nog voor de 15-15 gelijkmaker, terwijl KCC/SO natural in Capelle aan den IJssel een puntje van DVO afsnoepte. 

DVO/Accountor, op papier een van de mindere ploegen in de loodzware poule, is prima begonnen aan het veldseizoen. Weliswaar verloor het de eerste wedstrijd van TOP/Quoratio, maar tegen TOP Arnemuiden maakte het geen fouten en vorige week verraste DVO KZ/Hiltex (24-25). Hierdoor staat DVO samen met TOP/Quoratio op de tweede plaats. Bij een overwinning op KCC/SO natural kan DVO profiteren van de ontmoeting tussen concurrenten TOP/Quoratio en KZ/Hiltex.

KCC/SO natural wist de afgelopen twee wedstrijden geen bonuspunten te pakken tegen KZ/Hiltex en PKC/SWKGroep. Gezien TOP Arnemuiden steeds beter begint te draaien, zouden een of twee punten welkom zijn voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Dan moet het wel een stuk beter voor de dag komen dan vorige week.

DVO/Accountor 2 - KCC/SO natural 2 - Sportpark de Eikelhof - 14:15 uur 
Ook KCC/SO natural 2 leed vorige week een ruime nederlaag (21-31) tegen PKC/SWKGroep. Hierdoor staat de ploeg van Robin Diepenhorst nog altijd op de een-na-laatste plaats. KCC 2 laat nog wel KVS/Maritiem 2, dat nog geen punt pakte, achter zich. Morgen gaan de Capellenaren op bezoek bij DVO/Accountor 2, dat tweede staat in de Reserve Ereklasse B.

Ook DVO 2 is een bekende tegenstander, want de ploeg uit Bennekom en KCC/SO natural 2 speelden de afgelopen twee veldseizoenen tegen elkaar. Vorig seizoen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd: KCC/SO natural 2 zegevierde in Bennekom (20-24), terwijl DVO/Accountor 2 in Capelle aan den IJssel de sterkste was (19-22). 

DVO 2 is tot nu toe ongeslagen, maar het won 'slechts' een keer (25-19 overwinning op KVS/Maritiem) en speelde twee keer gelijk (tegen TOP/Quoratio 2 en KZ/Hiltex 2). Lukt het KCC/SO natural 2 morgen DVO/Accountor haar eerste nederlaag toe te brengen? Dan zal het in ieder geval beter moeten spelen dan tegen KZ/Hiltex 2 en PKC/SWKGroep 2.

KCC/SO natural A1 - Fortis A1 - Sportpark Schenkel - 13:25 uur
De A1 doet het uitstekend in de A-junioren Overgangsklasse en won tot nu toe al haar wedstrijden: Albatros A1, PKC/SWKGroep A2 en GKV/Enomics A1 werden tot nu toe allen aan de zegekar gebonden, waardoor de A1 van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers nog altijd de eerste plaats deelt met Sporting Delta. Morgen komt nummer 3 Fortis A1 uit Oost-Souburg op visite. 

Fortis A1 is een onbekende tegenstander voor KCC/SO natural A1, want het acteert al een tijdje in de Overgangsklasse. Twee seizoenen geleden zat Fortis nog wel bij KCC A2 in de poule, dat na een zwaar veldseizoen degradeerde naar de A1e klasse. Fortis is al jarenlang een stabiele middenmoter en is dit seizoen prima gestart op het veld. Na overwinningen op KCR A1 en Albatros A1 en een nederlaag tegen Tilburg A1 staat het gedeeld derde, samen met Tilburg A1. Het moet alleen koplopers KCC/SO natural A1 en Sporting Delta boven zich laten.

Mocht KCC/SO natural A1 van Fortis A1 winnen, dan behoudt het de koppositie en kan het zich voorbereiden op de topper tegen Sporting Delta A1 volgende week. Fortis mag echter, net als veel andere ploegen in de poule, niet onderschat worden. Het belooft morgen in ieder geval weer een interessante wedstrijd te worden. 

KCC/SO natural B1 - Die Haghe B1 - Sportpark Schenkel - 9:30 uur
Vorige week wist de B1 de eerste punten te pakken door Fortis B1 met 16-23 te verslaan. De overwinning op Vitesse B1 in de beker zal de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands ook goed gedaan hebben. Kan de B1 morgen de derde overwinning in een week pakken? 

De tegenstander van morgen is Die Haghe B1, tot nu toe wist te winnen van Vriendenschaar en Achilles, maar verloor van koploper PKC/SWKGroep B1. Het team uit Den Haag staat gedeeld derde met stadsgenoot Achilles en houdt nummer 5 KCC/SO natural onder zich. KCC/SO natural B1 kan bij een overwinning naast Die Haghe komen en daarmee nog meer afstand nemen van de onderste twee plaatsen. Die Haghe echter is een sterk team dat niet zomaar verslagen wordt. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden, gezien KCC de afgelopen week veel vertrouwen heeft getankt. 

KCC/SO natural C1 - Die Haghe C1 - Sportpark Schenkel - 14:00 uur
De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum is uitstekend bezig in de C-Aspiranten Hoofdklasse en staat momenteel tweede, na de overwinningen op Fortuna/Delta Logistiek C1 en Kinderdijk C1. Het moet alleen koploper PKC/SWKGroep C1 boven zich laten.

Morgen komt gedeeld nummer 5 Die Haghe C1 op bezoek. Zij verloren afgelopen week met 6-15 van PKC/SWKGroep C1. Eerder bleek ook al Achilles C1 te sterk. Tegen KCR C1, de nummer laatst in de poule, wist Die Haghe wel twee punten te pakken. Kan KCC/SO natural haar zegereeks voortzetten en wellicht haar tweede plaats verstevigen? Of weet Die Haghe C1, na twee nederlagen op rij, weer punten te pakken? We gaan het zien!

KCC/SO natural D1 - Maassluis D1 - Sportpark Schenkel - 12:45 uur
Vorige week herstelde KCC/SO natural D1 zich van de nederlaag tegen Fortuna/Delta Logistiek en versloeg de D1 koploper Maassluis D1, dat daarvoor nog ongeslagen was. Hierdoor doen met drie speelrondes te gaan liefst drie ploegen mee om het kampioenschap. Vitesse, de nummer laatst van de poule, is tot nu toe de enige ploeg zonder punten. Morgen speelt het team van Steven Verhoeff wederom tegen Maassluis D1. In Maassluis werd er met 7-8 gewonnen. Weet KCC D1 ook in Capelle aan den IJssel te winnen?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties