Na een week afwezigheid zijn ook de voor- en nabeschouwingen terug! Dat geeft ons een mooie gelegenheid om meteen deels terug te blikken naar afgelopen speelronde. Hoe hebben de KCC-teams het vorige week gedaan, en wat zijn de verwachtingen voor deze week? U leest het in de eerste voorbeschouwing van het seizoen!

 

Er staan morgen veel thuisduels op het programma. We beginnen zaterdag al om 9 uur met de E1 tegen KCR E2 en de E2 tegen NIO E2. KCC/SO natural E1 maakte vorige week een valse start tegen Albatros E1 (11-3 nederlaag), en het zal samen met KCR E2, ook nog puntloos, strijden om de eerste punten. De E2 speelde vorige week gelijk tegen Merwede E4 (5-5). Kan het ditmaal voor de winst gaan tegen NIO E2? KCC/SO natural A3 startte uitstekend met een 7-14 overwinning op Reeuwijk A1. Zaterdag ontvangt de ploeg van Antine Dorsman en Stefan Dekkers Luno A2 uit Linschoten, dat met 6-6 gelijkspeelde tegen VEO A2. KCC/SO natural 3 maakte een uitstekende debuut in de Reserve Overgangsklasse veld door met 15-13 van Oranje Wit 2 te winnen. Kan het een vervolg aan de succesvolle start geven tegen VEO 2?

KCC/SO natural - KZ/Hiltex. 15:30 uur, Sportpark Schenkel.
KCC/SO natural is vorige week uitstekend begonnen aan het nieuwe veldseizoen. Directe concurrent TOP Arnemuiden werd met 23-16 verslagen en dus pakte KCC/SO natural meteen in de eerste speelronde haar eerste punten. Zaterdag ontvangt de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk KZ/Hiltex. Zij konden, helaas voor de ploeg uit Koog aan de Zaan, geen feestelijk gevolg geven aan de opening van hun spiksplinternieuwe sportcomplex. PKC/SWKGroep bleek met 20-28 te sterk, en dus zal KZ tegen KCC op zoek gaan naar de eerste punten.

KZ/Hiltex is voor KCC/SO natural geen bekende ploeg. Nog nooit speelden beide teams tegen elkaar. Ondanks het vertrek van sterkhouders als Marjolijn Kroon en André Kuipers, blijft KZ een sterke ploeg. Vorig jaar eindigde het als derde in de Ereklasse en moest het alleen PKC en TOP boven zich dulden. Het verloor slechts drie keer en speelde één keer gelijk.

KZ/Hiltex zal een zware kluif worden voor KCC/SO natural in deze zware poule, maar wellicht zijn de Capellenaren in staat om te stunten, net zoals zij vorig jaar teams als Blauw Wit, LDODK en Fortuna/Delta Logistiek aan de zegekar bonden. Een interessante wedstrijd gaat het zeker worden!

KCC/SO natural 2 - KZ/Hiltex 2, 14:00 uur, Sportpark Schenkel
Ook het tweede van Robin Diepenhorst is afgelopen zaterdag prima begonnen aan het nieuwe seizoen. In Scheveningen won het met 16-22 van KVS/Maritiem 2 en staat het op basis van doelsaldo bovenaan. Aanstaande zaterdag speelt KCC/SO natural 2 tegen KZ/Hiltex 2, wederom een onbekende tegenstander voor de Capellenaren. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden was in het seizoen 2009-2010.

KZ/Hiltex 2 wist vorige week niet te winnen van PKC/SWKGroep 2 (21-23 nederlaag) en dus is de promovendus nog op jacht naar de eerste punten. KZ 2 was vorig seizoen heer en meester in de Reserve Hoofdklasse en won 12 van haar 14 duels. Zo is de ploeg uit Koog aan de Zaan weer terug op het hoogste niveau op het veld, waar het in het seizoen 2012-2013 nog degradeerde uit de Reserve Ereklasse.

Gaat KZ/Hiltex 2 morgen haar eerste punten in de Reserve Ereklasse pakken of wint KCC/SO natural 2 haar tweede wedstrijd? We gaan het zien!

PKC/SWKGroep A2 - KCC/SO natural A1, 12:30 uur, Sportpark Oostpolder
KCC/SO natural heeft vorige week haar eerste slag geslagen. Na jarenlang in de Hoofdklasse geacteerd te hebben, degradeerde het vorig seizoen uit een sterke poule en dus moet het team van kersverse coaches Sander Jacob en Henk-Jan Schippers proberen dit seizoen de omgekeerde weg te bewandelen. Vorige week deed het in ieder geval uitstekende zaken tegen Albatros A1, door met 23-9 te winnen van de ploeg uit Zwijndrecht. Een opsteker dus. Morgen wacht een ontmoeting met PKC/SWKGroep A2, dat haar eerste wedstrijd met 18-14 van Sporting Delta verloor.

PKC is ook met haar tweede teams vertegenwoordigd in de hogere klassen. Ook hun A2 draait al jarenlang mee in de Overgangsklasse, waar KCC/SO natural A2 ook een aantal jaren heeft gespeeld. Vorig jaar eindigde PKC A2 solide in de middenmoot met 15 punten uit 14 wedstrijden. Om te promoveren zal KCC/SO natural ook van deze ploeg moeten winnen. Met de zege van vorige week heeft het in ieder geval vertrouwen getankt voor de komende wedstrijd.

Fortuna/Delta Logistiek B1 - KCC/SO natural B1, Sportpark Kruithuisweg Oost, 14:15 uur
KCC/SO natural maakte vorige week een valse start tegen PKC/SWKGroep B1. Het verloor vorige week thuis met 13-12 van de ploeg uit Papendrecht, ondanks dat het in de laatste minuten nog alle kansen had om een gelijkmaker te forceren. Die kwam er echter niet, en dus moet de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands op zoek naar de eerste punten tegen Fortuna/Delta Logistiek.

Fortuna/Delta Logistiek deed vorige week goede zaken door met 14-9 van Oranje Wit te winnen. De ploeg uit Delft zal uiteraard ook van KCC willen winnen om zich wellicht in de strijd om de bovenste plaatsen te melden. Kan KCC/SO natural B1 zaterdag haar eerste punten pakken, of gaat Fortuna er met de winst ervandoor?

Fortuna/Delta Logistiek C1 - KCC/SO natural C1, Sportpark Kruithuisweg-Oost, 10:00 uur
Ook de C1 reist af naar Delft voor een ontmoeting met Fortuna/Delta Logistiek. Ook de C1 speelde vorige week tegen PKC/SWKGroep, en ook de C1 verloor. Op sportpark Schenkel was de Papendrechtse ploeg met 3-6 te sterk, en dus gaat de C1, net als de B1, aanstaande zaterdag op jacht naar de eerste punten.

Tegenstander is, zoals eerder gezegd, Fortuna/Delta Logistiek C1. Zij begonnen, net als de B1, goed aan de competitie door met 3-8 van Oranje Wit C1 te winnen. Kunnen zij aanstaande zaterdag een goed vervolg geven, of pakt de C1 van coaches Wilco Knops en Yvar van Hijum haar eerste punten?

Fortuna/Delta Logistiek D1 - KCC/SO natural D1, Sportpark Kruithuisweg-Oost, 12:00 uur
KCC/SO natural D1, de ploeg van coaches Steven Verhoeff en Ilona de Lange, is wél goed begonnen aan de competitie. Vorige week werd Vitesse uit Barendrecht met 12-10 verslagen. Aanstaande zaterdag speelt het, net als KCC/SO natural C1 en B1, in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek D1. Fortuna verloor vorige week met 11-10 van Maassluis D1.

KCC/SO natural liet vorige week in ieder geval zien dat het over een prima ploeg beschikt. Kan het aanstaande zaterdag ook winnen van Fortuna/Delta Logistiek? We gaan het zien!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties