Het is inmiddels weer een tijd geleden sinds de laatste voor- en nabeschouwing op de site kwam te staan. Dat kwam niet alleen door mijn examenstress, maar ook omdat er gewoon weinig gespeeld is afgelopen twee weken. Dit komt natuurlijk door het Pinksterweekend (alleen de A1 kwam dat weekend in actie). De jeugd was dat weekend op kamp, en natuurlijk is er altijd een delegatie vertegenwoordigd op het North Sea Tournament bij ONDO. Na twee rustige weken met weinig wedstrijden, staat er morgen weer een druk wedstrijdprogramma voor de deur. De een-na-laatste van dit seizoen. Voordat we gaan voorbeschouwen, krijgt u hier nog een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Op maandag 9 mei speelde KCC/SO natural 9 tegen Nieuwerkerk 10. De Capellenaren wonnen met 11-6 van de nummer laatst en staan momenteel tweede. De dag erna speelde KCC/SO natural D1 tegen HKV/Ons Eibernest D1, gecoacht door Jan Bongers. De Eibers bleken wederom veel te sterk voor KCC/SO natural en wonnen met liefst 6-19. De Eibers zijn kampioen, terwijl KCC/SO natural D1 nog een reële kans maakt op de tweede plaats. KCC/SO natural 10 kwam op woensdag 11 mei iets te laat op stoom tegen DSO 6 uit Kluindert. Uiteindelijk werd er met 7-9 verloren. Op donderdag bleek Triade 2 met 9-8 te sterk voor KCC/SO natural 8. Het achtste is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. Wellicht lukt dat morgen, tegen ADO. 

De A1 verloor met 18-15 van AWDTV A1, waardoor degradatie onafwendbaar lijkt. Wel bekert het verder in de Beker, na een 22-27 overwinning tegen NIO A1. Ook KCC/SO natural B1 bekert door na een 13-21 overwinning tegen Vitesse B1, terwijl de F1 haar eerste punten pakte tegen Vitesse F1 (8-9). KCC/SO natural 7 won met 8-11 en kan misschien wel de C3 achterna, want zij wonnen met 9-5 van Juliana C2 zijn KAMPIOEN. Gefeliciteerd, C3!

Zoals eerder gezegd, morgen staat er weer een vracht aan wedstrijden op het programma. KCC/SO natural B3 staat er goed voor in de strijd voor het kampioenschap en kan goede zaken doen als het aanstaande zaterdag van DeetosSnel B3 wint. Ook KCC/SO natural B2 doet nog mee om het kampioenschap en speelt morgen tegen Korbis B1. KCC/SO natural 5, dat zich nog veilig moet zien te spelen in de Reserve 2e klasse, speelt tegen Nieuwerkerk 4, dat al gedegradeerd is. 

Blauw-Wit (A) - KCC/SO natural - 15:30, Sportpark Joos Banckersweg
KCC/SO natural pakte twee weken geleden een belangrijk punt tegen DVO/Accountor, maar is nog steeds niet veilig, hoewel de kans op degradatie nu wel erg klein is. KCC/SO natural staat met 8 punten op de vierde plaats, boven DVO/Accountor en AW.DTV, en kan nog steeds voorzichtig omhoog kijken. In de Ereklasse A maken nog vier teams kans op een plek in de play-offs tegen de nummers 1 en 2 van de Ereklasse B. Fortuna/Delta Logistiek en Blauw-Wit, de tegenstander van morgen, staan er op dit moment het beste voor. 

Fortuna/Delta Logistiek verzuimde afgelopen weken haar play-off plaats veilig te stellen door gelijk te spelen tegen LDODK en te verliezen van Blauw-Wit, waardoor Blauw-Wit ook nog kansen heeft op de eerste plaats in de poule. De Amsterdammers zijn echter nog lang niet zeker van de play-offs, want LDODK/AH Gorredijk draait met vijf punten uit drie wedstrijden een prima tweede helft veld. Blauw-Wit echter liet afgelopen weken haar kwaliteiten zien en is nog ongeslagen in de tweede helft van het veldseizoen. 

KCC/SO natural kan zich morgen veilig spelen als AWDTV verliest van Fortuna/Delta Logistiek. Mocht AWDTV wel winnen en pakt KCC/SO natural ook punten, dan spelen de Capellenaren zich ook veilig en maakt het wellicht nog een kleine kans op de tweede plaats. Dan moet het morgen wel verdedigend als een huis staan, want Blauw-Wit (A) is na de hervatting van de veldcompetitie veruit de meest productieve ploeg. Thuis werd er nog gewonnen van Blauw-Wit. Kan de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus morgen ook punten meenemen uit Amsterdam? 

Blauw-Wit (A) 2 - KCC/SO natural 2 - 14:00, Sportpark Joos Banckersweg
KCC/SO natural 2 herleeft het veldseizoen 2014-2015. Ook dit seizoen begon de ploeg van Robin Diepenhorst uitstekend aan de Reserve Ereklasse, maar in de tweede helft va het veldseizoen heeft KCC/SO natural 2, net als vorig seizoen, nog altijd geen punten. Ploegen die voor de zaal ruim werden verslagen, pakken nu wel de punten tegen de zwart-witten. Ook DVO/Accountor 2 wist twee weken geleden te winnen, terwijl KCC/SO natural lange tijd de voorsprong in handen had. 

En omdat KCC/SO natural het steeds nalaat om punten te pakken, zijn twee teams al zo goed als zeker van de eerste twee plaatsen: DOS '46 2 (de kampioen) en Blauw-Wit (A) 2, de tegenstander van morgen. De Amsterdammers maakten dankbaar gebruik van de misstappen van KCC/SO natural, nam de tweede plaats over van de Capellenaren, en vergrootten het gat met de nummer 3 tot 4 punten. 

Ondanks vier nederlagen op rij (inclusief de nederlaag tegen Fortuna 2 voor de zaal), staat KCC/SO natural 2 nog altijd op de derde plaats, maar het gat met de nummer 6, LDODK/AH Gorredijk is slechts twee punten. Een of meer punten zouden KCC/SO natural 2 wat extra lucht geven. 

Thuis werd er nog met 13-12 gewonnen van Blauw-Wit 2. Weet KCC/SO natural 2 morgen, na 4 nederlagen op rij, eindelijk weer eens punten te pakken? 

Nieuwerkerk/Trekvogels A1 - KCC/SO natural A1 -12:30, Sportpark de Kleine Vink
Na de nederlaag tegen AWDTV lijkt het bijna onmogelijk voor de A1 om zich nog te handhaven. De Capellenaren hebben nog wel een kleine kans, maar dan moet het tweemaal winnen en hopen dat de concurrenten KZ/Hiltex en TOP/Quoratio geen punten pakken. De eerste twee van de vier punten moeten dan behaald worden in de altijd interessante derby tegen Nieuwerkerk/Trekvogels A1, dat een prima seizoen draait. 

Promovendus Nieuwerkerk/Trekvogels A1 draait een uitstekend seizoen en heeft de vierde plaats in handen. Toch verloor het afgelopen weken onnodig punten tegen ploegen als KZ/Hiltex A1 en AWDTV A1. Anders had het misschien nog wel een rol van betekenis kunnen spelen in de strijd om de kruisfinales. 13 punten uit 12 wedstrijden is desalniettemin niet slecht voor een promovendus.

KCC/SO natural wist na de zaal alleen van KZ/Hiltex te winnen. De wedstrijden tegen PKC A1, Fortuna A1, Groen Geel A1 en AWDTV A1 gingen ruim verloren. Morgen moeten er twee punten gepakt worden tegen Nieuwerkerk, anders is het doek definitief gevallen voor KCC/SO natural.

Oranje Wit B1 - KCC/SO natural B1 - 12:45, Sportcomplex Stadspolders
Voor KCC/SO natural B1 staat weinig meer op het spel na de onnodige nederlaag tegen Valto B1. DeetosSnel lijkt de eerste plaats te gaan pakken, wat recht geeft op beslissingswedstrijden en KCC/SO natural B1 heeft de tweede plaats ook al zo goed als binnen. Het kan alleen maar hopen op misstappen van DeetosSnel B1 om eventueel toch nog de eerste plaats te bemachtigen. De ploeg uit Dordrecht heeft zich echter uitstekend hersteld van een slecht begin, en de kans dat het tegen zowel Valto B1 als PKC/SWKGroep B1 punten verliest lijkt klein. 

Morgen reist de ploeg van Sander Jacob en Henk-Jan Schippers af naar Dordrecht. Het gaat dan op bezoek bij Oranje Wit, dat in de tweede helft van het veld afhaakte in de strijd om de eerste plaats. Twee weken geleden dolf Oranje Wit het onderspit tegen Nieuwerkerk B1 (22-18). Voor hen lijkt een tweede plaats het hoogst haalbare. 

De laatste ontmoeting tussen Oranje Wit en KCC/SO natural eindigde in een nipte 9-8 overwinning voor KCC/SO natural B1. Weet KCC morgen ook in Dordrecht te winnen?

DeetosSnel C1 - KCC/SO natural C1 - 10:20, Sportpark Vorrinklaan
KCC/SO natural C1 is in de winning mood. In de tweede helft van het veldseizoen zorgt de ploeg van Gerbert Schippers en Stefan Dekkers eigenlijk alleen maar voor verrassingen. Oranje Wit, DSC en PKC/SWKGroep werden verrassend verslagen, terwijl KCC/SO natural juist weer verrassend verloor tegen een van de lager geplaatste teams, Sporting Delta. Door de overwinning op PKC/SWKGroep is het de koploper genaderd op een punt afstand. Met nog twee wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren in de C-Aspiranten Hoofdklasse D.

Morgen speelt KCC/SO natural C1 tegen DeetosSnel, dat na de 14-12 nederlaag tegen Tilburg moet vrezen voor degradatie. Zij zullen de komende wedstrijden nog punten moeten pakken, en zullen morgen dus hard strijden voor de broodnodige punten. 

In Capelle aan den IJssel eindigde de eerste ontmoeting tussen de twee teams in een 8-6 overwinning voor KCC/SO natural C1. Als er morgen ook in Dordrecht gewonnen wordt, houdt KCC/SO natural de druk erop. Bij puntenverlies lijkt het gespeeld te zijn, want als PKC/SWKGroep dan wint, is de eerste plaats zeker. 

Albatros D1 - KCC/SO natural D1 - 11:00, Sportpark Develstein
Na de ruime nederlaag tegen HKV/Ons Eibernest D1 moet KCC/SO natural D1 op jacht gaan naar de punten om de tweede plaats vast te houden. Momenteel wordt die tweede plaats namelijk gedeeld met Albatros D1, dat afgelopen woensdag met 7-8 won van Fortuna/Delta Logistiek. 

Beide ploegen zijn al het hele jaar redelijk aan elkaar gewaagd. Toch wist KCC/SO natural nog niet van Albatros D1 te winnen. De laatste ontmoeting eindigde in een gelijkspel (9-9), terwijl KCC/SO natural lange tijd de voorsprong in handen had. Wordt er morgen gewonnen van Albatros, 

Ondanks dat er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden, is de strijd om de tweede plaats waarschijnlijk na morgen al beslist (onderling resultaat). Als KCC/SO natural D1 morgen wint, is het op onderling resultaat niet meer in te halen. Wanneer Albatros D1 wint, zijn zij zeker van de tweede plaats. Gaat een van deze twee teams de wedstrijd van morgen winnen, of wordt er weer gelijk gespeeld?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties