Na de 26-33 nederlaag tegen Wageningen was het voor KCC/SO natural zaak om de draad weer oppakken tegen SKF dat vorige week ook een grote nederlaag leed. Zo'n 30 Capelse supporters waren afgereisd naar Veenendaal om te zien of de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus in die missie zou slagen.

Vorig seizoen werd KCC/SO natural kampioen in de Hoofdklasse, maar verloren de zwart-witten dik in de uitwedstrijd tegen SKF (18-10). Dat kwam met name omdat we geen adequaat antwoord hadden op het achterverdedigen. Dat kunstje wilde SKF natuurlijk graag nog een keer flikken. SKF-coach Martijn Sprangers had van Dalto niet alleen Vera van Ekris meegenomen, maar ook het achterverdedigen.

KCC/SO natural moest al vanaf de eerste seconden vol aan de bak. SKF begon de wedstrijd met achterverdigen en wist al na 13 seconden de 1-0 aan te tekenen. De Capelse koppies moesten dus gefocused zijn en direct moest de verdediging op slot. KCC/SO natural begong slap waardoor SKF naar hartelust kon aanvallen. Binnen 5 minuten 3-0 achter zegt genoeg. Pas even hierna wist Steven Verhoeff het eerste SO natural doelpunt aan te tekenen (3-1). De aanvallen waren te onrustig en leverde in het begin niet het gewenste resultaat op. SKF komt op 4-1 waarna Nik van der Steen de 4-2 binnenschoot. De coaching langs de kant sprak boekdelen. De coaches waren niet blij met het spel dat op de Veenendaalse vloer ten tonele gebracht werd. Door vlotte aanvallen van de thuisploeg stond het na 11 minuten 6-2. Hierna werd het spel langdurig stilgelegd vanwege een onschuldige botsing van Milou Wierenga tegen Vera van Ekris, waarbij laatstgenoemde even op de grond lag.

Een tikkie tegen de neus moest even opgelapt worden. De harde kern van het SKF publiek geloofde er toen natuurlijk in en probeerde de zwart-witten al pratend uit het spel te krijgen, maar hierna was het tijd voor KCC/SO natural en repareerde middels doelpunten van Patrick Muurling, Nik van der Steen en Steven Verhoeff (na een actie van Milou Wierenga en waarbij de scheidsrechter het niet eens gezien had) de tussenstand naar 6-5. Na 14 minuten kwam zelfs de 6-6 op het bord. Nu bleef KCC/SO natural bleef opvallend rustig, verdedigde uitstekend en stoomde door naar een 6-8 voorsprong. In de eerstvolgende aanval scoorde SKF de 7-8 maar hierna werd de bodem gelegd voor de overwinning. Tweemaal Steven Verhoeff, Nik van der Steend en Mariska Brands scoorden en toen stond het opeens 7-12. Doordat KCC/SO natural even verslapte kwam SKF nog wel terug tot 11-13 bij de rust.

Na de pauze was het SKF die het scherpst uit de kleedkamer kwam. Binnen de minuut 12-13 en de wedstrijd was weer helemaal open, maar dat zou de enige keer zijn dat SKF nog zo dichtbij kwam. SKF werd "zenuwachtig" van de massale druk die KCC/SO natural gaf en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Binnen no time was het gat weer 4 doelpunten (12-16) en in de 8e minuut was het gat nog steeds ruim genoeg (14-18). Adriënne van Ofwegen kwam in het veld voor Rosanne Visscher. Na 10 minuten leek het weer spannend te worden door twee snelle Veenendaalse goals (16-18). Topschutter Kevin IJzerman kreeg nu bewaking van Steven Verhoeff en dat heeft hij geweten. Hij kreeg van Verhoeff geen meter ruimte meer en wist helaas alleen nog te scoren vanaf de strafworpstip. KCC/SO natural gaf wel teveel stippen weg waardoor SKF nog redelijk kon aanhaken. Na een niet zo slimme actie van KCC/SO natural mocht SKF vanaf 2,5 meter nogmaals aanleggen voor de 17-19, maar hierna was KCC/SO natural de baas in Veenendaal. De harde kern langs de kant bleef hun ploeg aanmoedigen maar de wissels bij SKF konden ook niets meer veranderen aan de stand. Via 5 KCC-goals op rij bij een stand van 17-19 was het gebeurd. Stand 17-24 en de laatste 9 minuten konden rustig uitgespeeld worden. De SKF-speaker liet ook merken aan de thuisploeg dat Nik van der Steen er al 8 had gemaakt. Zo blijf je als tegenstander lekker gefocused. SKF scoort nogmaals 2 keer op rij, waarbij de communicatie tussen de scheidsrechter en zijn assistent even niet op een lijn zat, wat de 19-25 betekende. Na de 19-26 kwam Demi van Oosten Sanne Broeksma aflossen in het veld en Stefan Dekkers kwam in het veld voor Sven Wierenga. Met een schotpercentage van 1 uit 2 in 20 seconden was het effe lekker binnenkomen. Een goede gouden wissel van Bongers en Carolus. Ook had Demi van Oosten slechts 2,5 minuut nodig om een goaltje mee te pikken (20-29). 48 seconden voor het einde tikte Milou Wierenga de 30 aan. Uiteindelijk stond er na 2x25 minuten zuivere speeltijd een ruime 21-30 eindstand op het bord. 

Volgende week moet de selectie wederom een uitwedstrijd spelen. Nu zal de Capelse karavan afreizen naar Maarssen waar om 18:15 uur de reserves van OVVO/De Kroon en KCC/SO natural de strijd aangaan en daarna om 20:00 uur begint de clash tussen beide vlaggenschepen.

Doelpunten:  Nik van der Steen 9x, Steven Verhoeff 8x, Sven Wierenga 4x, Mariska Brands 3x, Patrick Muurling en Milou Wierenga ieder 2x en Demi van Oosten en Stefan Dekkers ieder 1x.

Volgende week speelt KCC/SO natural om 20:00 uur uit tegen OVVO in Maarssen. Wil je daarheen? Meld je dan uiterlijk woensdag 18-11 voor 20:00 uur aan bij Sander Souren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) want als je niet op de lijst staat kom je er niet in.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties