Zaterdag speelde de KCC/SO natural selectie (onze nieuwe naam voor de komende drie jaar) een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit (A) en daardoor was het enorm druk op sportpark Schenkel. Ook vanuit Amsterdam waren er de nodige supporters afgekomen op de ware kraker. Rondom het veld leek het net de Kuip, al kunnen bij het korfbal de Capellenaren en Amsterdammers nog gewoon naast elkaar staan zonder de nodige afscheiding. 

20150926   KCC 1   Blauw Wit 1Nadat de MSX-formatie met 13-12 wist te winnen van Blauw Wit (A) 2 was het de beurt aan de ploeg van Bongers/Carolus. Voorafgaand aan de wedstrijd was het de voorzitter van de sponsorcommissie Cor van Os die het publiek meldde dat KCC vanaf dit moment door het leven gaat als KCC/SO natural. De arbitrage vanmiddag was in handen van de heren Kuyer en Van Holland, die een pittige middag hadden. Er gebeurde van alles in deze topper. Er werden stevige duels uitgevochten en Kuyer moest alle zeilen bijzetten om alles ordelijk te laten verlopen.

Patrick Muurling had als taak schutter Momo Stavenuiter een lastige middag te bezorgen en dat deed hij prima; Stavenuiter scoorde 'slechts' 4 keer (2x vanaf de stip). Verdedigend had Stavenuiter het een stuk zwaarder tegen Nik van der Steen die maar liefst 8 keer de mand wist te vinden, waarbij sommige goals om van te smullen waren. Het was wel Blauw Wit (A) dat de score opende. Binnen 1,5 minuut was het 0-1. Snel balverlies aan de kant van KCC/SO natural zorgde voor de eerste Amsterdamse score. Snel hierna was het Mariska Brands die het publiek liet stralen met de 1-1. Scheidsrechter Kuyer wilde de wedstrijd vanaf de 1e minuut strak houden, wat ook bleek door het vele fluiten in het begin van de wedstrijd. Na 5 minuten was het Stavenuiter, die na een wat onbesuisde actie van Nik van der Steen een strafworp mocht nemen. Stavenuiter faalde tot vreugde van de Capelse harde kern. De toon van de wedstrijd was gezet. Het zou een felle, harde wedstrijd worden, wel binnen de regels, zo oordeelde Kuyer ook, maar wat niet altijd zo door het Amsterdamse publiek werd gewaardeerd. Binnen 8 minuten stond de Amsterdamse teller op 1-3. Werk aan de winkel dus voor KCC/SO natural.

Van der Steen scoorde wel de 2-3, maar de passing binnen de ploeg was niet goed. Blauw Wit (A) profiteerde hiervan en kwam op 2-4. Aanvaller Nolthuis was gekoppeld in de BW-aanval aan Van der Steen en Stavenuiter en Muurling mochten dueleren om de afvangposititie, wat aardige acties opleverde. Aanvallend had KCC/SO natural het lastig. Na de 3-4 van Jack Potter was het showtime. Nik van der Steen mocht na een zeer goede actie van Mariska Brands rustig op 3 meter aanleggen voor de 4-5, maar de 5-5 was er één die nog mooier was. Met een flashback naar DVO-thuis 2014 wist Van der Steen al vliegend met één hand een doorloper te scoren. Hij kreeg de handen van de Capelse aanhang op elkaar en bracht KCC/SO natural terug in de wedstrijd. Maar schijn bedriegt, want binnen 5 minuten repareerde Blauw Wit de schade vakkundig, van 5-5 naar 5-8. Tijd voor een time out voor de thuisploeg.

Nik van der Steen en Jack Potter zorgden daarna voor de 6-8 en 7-9. Hierna vloog de vlam even in de pan. Gelukkig was het slechts een klein vlammetje dat snel door scheidsrechter Kuyer werd geblust. Nadat Nolthuis dwars door Muurling heen wilde beschouwde de scheidsrechter dit als een correcte actie, maar KCC/SO natural werd daarna bij eenzelfde actie bestraft met een vrije worp. Kuyer moest Bongers in bedwang houden, want die kon het kadootje niet accepteren. Gelukkig verder niks aan de hand en de wedstrijd ging gewoon verder. De laatste 6 minuten waren voor KCC/SO natural met als hoogtepunt het harde blok van Sanne Broeksma van achteren op Sophie Hansen. 100% correct uitgevoerd oordeelde de scheidsrechter. Vervolgens waren het Muurling, van der Steen en Potter die zorgde dat de ruststand op 10-9 kwam.

Na de pauze een flitsende start voor de thuisploeg. Alle remmen gingen los. Binnen 5 minuten steelt KCC/SO natural de show en Rosanne en Nik waren verantwoordelijk voor de 11-9, 12-9 en 13-9, waarbij Stavenuiter compleet de weg kwijt was tegenover Van der Steen. Vier punten vóór tegen Blauw Wit (A)? Was het "nattevingerwerk" op NL Korfbal weer niet goed ingevuld? De 2e helft was nog maar net bezig dus alle hens aan dek. Net zo snel als de thuisploeg op 13-9 kwam, zo snel kwam Blauw Wit (A) terug tot 2 punten. Stand 13-11 na 10 minuten spelen. Werd het dan nog wel een spannende pot korfbal? De arbitrage moest scherp blijven, want het werd leuker en leuker. Wederom werd het Capelse gaspedaal even ingedrukt en via tikkie-takkie-korfbal vlogen de ballen erin (15-11). De wedstrijd was echter nog niet gespeeld (20 minuten te gaan). Ondertussen na een hengelactie van Broere onder de korf wist heel Amsterdam het: een strafworp, maar volgens Kuyer was het "slechts" een vrije worp tot ongenoegen van Schep en co. Met nog 10 minuten te gaan kwam Peter Scheek in het veld en Muurling mocht hem bewaken. Gelukkig voor KCC/SO natural produceerde Scheek niet veel, maar Blauw Wit kwam met nog 7 minuten te gaan wel terug tot 15-13. Ging het dan als nog fout? De tijd tikte weg en na een time-out aan Capelse zijde was het nog 4 minuten te gaan. Twee en een halve minuut voor het einde viel de 15-14 vanaf de strafworpstip. Was al dat harde werk voor niks? Toen was er gelukkig nog Mariska Brands die op 1:59 aan alle spanning een einde maakte. Middels een doorloper zorgde zij voor het beslissende gaatje (16-14). Voor de statistieken werd het nog wel 16-15, maar hierna vonden Kuyer en Van Holland het genoeg.

De sensatie was compleet in Capelle aan den IJssel. Kon men het daadwerkelijk geloven? VIER punten tegen topclub Blauw Wit (A) en nog wel in eigen huis. Voor volgende week, moet het "nattevingerwerk"-panel zich opnieuw beraden. Deze week 0 uit 3! Wie een toto-formulier had ingevuld had zeker geld gewonnen vandaag.

Zaterdag 3 oktober 2015 staat de laatste competitieronde voor de deur. De karavaan zet zijn tenten op in Delft. De SO natural formatie mag dan aantreden tegen Fortuna/Delta Logistiek. Wanneer AW/DTV zondag weet te winnen van Fortuna/Delta Logistiek is het de wedstrijd om de koppositie. Speelt KCC/SO natural zich al voor de zaal veilig? Vanaf 14:00 uur bent u erbij op de Schoemakerstraat in Delft. 

Doelpunten: Nik van der Steen 8x, Jack Potter 3x, Mariska Brands 2x, Patrick Muurling, Rosanne Visscher en Milou Wierenga ieder 1x.

Klik op de foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties