Na de euforie rondom ons vlaggenschip met het behalen van de play-offs en het kampioenschap is er even tijd om ons in het tweede te verdiepen. Het z.g. loodsbootje. Mocht u niet op de hoogte zijn: Ons tweede kan nog steeds kampioen worden. Ze hebben het weliswaar niet in eigen hand, maar toch!

Als Nieuwerkerk a.s. zaterdag de punten in Eindhoven laat en KCC/Delta Logistiek neemt de punten mee uit Groningen dan zijn de Capellenaren alsnog kampioen. U kunt trouwens nog een kaartje bestellen voor een plekje in een van de 15 gereserveerde luxe touringcars. Kosten 10.000 euro. U moet namelijk waarschijnlijk alle 15 bussen betalen.

Ik neem u even mee terug naar 10 januari. De start van de 2e helft zaal en weer de eerste mogelijkheid om de koppositie over te nemen van en tegen onze eeuwige rivaal Nieuwerkerk. Ook dan moeten we winnen en dat lijkt ook te gaan gebeuren. Maar een voorsprong van 4 en 5 doelpunten blijkt niet voldoende om de zege veilig te stellen. Het wordt 18-18 en we blijven in de achtervolging.

Dan naar Avanti. De andere kampioenskandidaat. Als wij winnen zijn zij zo goed als uitgeschakeld. Bij verlies raken we 3 punten achterop bij Nieuwerkerk en sluit Avanti weer aan. Er loopt 1 man in het veld die vindt dat Avanti moet winnen. De man in het zwart, of was het geel of groen. Het waren in ieder geval de kleuren waarmee we ons aan ’s mans optreden ergerden. Ondanks een goede wedstrijd van de zwart-witten blijven de punten hierdoor in Pijnacker. (21-19)

Er doet zich een nieuw probleem voor. Na de al geblesseerde Michiel belandt ook Nolan in de lappenmand. Ook Ruth is niet helemaal fris aan de competitie begonnen. Later zal ook Sanne nog wegvallen door een blessure van Mariska. Maar we hebben er nog voldoende en ook de jeugd is steeds beschikbaar. Ondanks deze ongemakken volgt er een ouderwetse overwinning, met maar liefst 14-30, tegen SKF en een hele degelijke (24-21) tegen Deetos. We zijn weer op koers want de concurrenten hebben inmiddels wat puntjes gemorst. En met het makkie tegen KVS in het vooruitzicht hoeven we ons geen zorgen te maken. Winst op de Vissen en verlies van Nieuwerkerk op bezoek bij Avanti, het leek allemaal heel logisch. De koppositie kon ons nauwelijks nog ontgaan. Die gedachte zou ons bijna opbreken. Alhoewel we voortvarend startten tegen KVS met weer tussenstanden van 4 en 5 doelpunten verschil in ons voordeel werd het voor de rust al behoorlijk benauwd. Gelukkig zou coach Diepenhorst in de rust weer alle puntjes op de i kunnen zetten. Helaas, het mocht niet baten. De eenmansacties waren niet van de lucht en het balverlies was hieraan evenredig. In een zetel werd KVS, dat wèl heel gedisciplineerd speelde, aan een voorsprong geholpen. Tijd voor de nodige jeugdige wissels. Dekkers mocht blijven staan en dat bleek achteraf een uitstekende beslissing. Tot 30 seconden voor tijd liep KCC/Delta Logistiek achter de feiten aan. De stand: 25-24. Toch valt nog net op tijd dat balletje. Een gelijkspel lijkt het hoogst haalbare. Als een wonder komen we nog een keer in balbezit. Een alles of niets poging van Dekkers uit het hoekje doet de bal, onderweg naar de buzzer, door de mand ploffen. Nog even de jury overreden en de 25-26 winst is een feit. De ontluistering bij KVS en de ontlading bij KCC/Delta Logistiek is enorm. Diepenhorst spreekt over een Houdini-act. Ikzelf schat de krachten nog wat hoger in.

Helaas geen koppositie (zou ook niet verdiend zijn geweest) want Nieuwerkerk wint. Komt het dus aan op de 2 laatste wedstrijden waarbij zowel Nieuwerkerk als KCC/Delta Logistiek de zelfde tegenstanders zullen treffen. Nieuwerkerk heeft aan 2 punten genoeg terwijl KCC/Delta Logistiek waarschijnlijk alle punten moet binnen halen. Te beginnen tegen DSC. Een hele lastige tegenstander. Als je niet van ze ken winne moet je zorgen dat je niet verliest. Zeg ik op mijn Cruijffiaans. We verliezen dan ook niet. We spelen een goede pot waarbij vooral opvalt dat Diepenhorst langs de lijn vele kilometers maakt. Gelukkig niet voor niets want de winst wordt, na een stevig gevecht, binnengehaald. Ook Nolan doet voor het vermaak nog een duit in het zakje. Na een dubbele salto, een hele schroef en een mislukte afsprong met spagaat staat hij nog wèl op maar kan helaas niet verder. Het heeft verder geen invloed op het eindresultaat 24-22 winst. Inmiddels weten we dat Nieuwerkerk een punt heeft laten liggen. Net voldoende om er nog een spannend slotweekend van te maken. En dat is dus a.s. weekend met een uitwedstrijd tegen NIC 3 in het altijd gezellige Groningen. We moeten winnen en Nieuwerkerk, op bezoek bij DSC, onze vrienden in Eindhoven, moet verliezen. Elk ander resultaat is in het voordeel van onze buren. Maar het feestje zal er in Groningen niet minder om worden.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties