Na drie overwinningen tegen de vooraf wat minder hoog ingeschatte ploegen (al zullen veel ploegen het erg moeilijk krijgen bij GKV uit), speelde KCC/Delta Logistiek afgelopen zaterdag de eerste echte topper tegen DeetosSnel. Hoewel voormalig korfbal grootmacht DeetosSnel met één overwinning uit drie wedstrijden op papier geen topper meer is, blijft het altijd een lastige tegenstander en wist KCC/Delta Logistiek dus wat het haar te doen stond.

Bij DeetosSnel opende Björn van Rosmalen de score met twee goals (2-0) en moest KCC/Delta Logistiek al direct in de achtervolging. Dat lukte uitstekend en zo was het na 20 minuten 6-9 en bij rust 11-12. Ook bij de start van de tweede helft scoorde DeetosSnel direct twee keer en zo was het weer 13-12 voor de thuisploeg. Maar dat zou de laatste voorsprong zijn voor de Dordtenaren. KCC/Delta Logistiek nam daarna iedere keer een voorsprong van één of enkele punten en met nog een kwartier te spelen was het 18-19. Hoewel op dat moment de Dordtse supporters zongen over het Dordts kwartiertje, was het KCC/Delta Logistiek dat in die laatste 15 minuten - net als in de eerdere wedstrijden - haar slag sloeg. Zes minuten later was het namelijk 19-24 en was de wedstrijd gespeeld, de eindstand was uiteindelijk 22-27. Een uitstekende overwinning van het Capelse team, die met name tot stand kwam, omdat DeetosSnel te veel leunde op hun spitsen Preuninger en Van Rosmalen (die samen 18 keer scoorden), maar waar de zwart-witten over veel meer schijven gevaarlijk zijn.

Door deze winst staat KCC/Delta Logistiek na vier wedstrijden en evenveel overwinningen nog steeds bovenaan, ook omdat de concurrenten punten lieten liggen. Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek thuis tegen Oranje Wit. Die ploeg staat op het veld 7 punten voor in de Hoofdklasse, startte goed in de zaal maar liet daarna drie punten liggen. Afgelopen weekend herstelde de ploeg zich tegen GKV met een 31-25 overwinning, dus staat er in Sporthal Schenkel een topper op het programma tegen de nummer 3.

De doelpunten werden gemaakt door: Nik van der Steen 7x, Sven Wierenga 5x, Steven Verhoeff 4x (2), Rosanne Visscher en Patrick Muurling ieder 3x (3), Milou Wierenga en Mariska Brands ieder 2x en Adrienne van Ofwegen 1x (tussen haakjes het aantal strafworpen).