Na de 19-26 nederlaag tegen zaal landskampioen TOP vorige week, reisde promovendus KCC/Delta Logistiek zaterdag af naar Driebergen voor de wedstrijd tegen Dalto/BNApp.nl. Dalto herstelde zich na de nederlaag tegen DVO uitstekend met overwinningen op PKC (19-18) en KVS (17-28) en was dus in vorm. Het was dus zaak voor de zwart-witten om Dalto uit de flow te krijgen en dat lukte zaterdag uitstekend.

Op het gezellige veld van Dalto, waar ze bij de buitenbar heerlijke hamburgers, worsten en schepijs serveerden, zag het aanwezige Capelse publiek dat KCC/Delta Logistiek gretig aan de wedstrijd begon. Na de snelle 0-1 liep de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus uit naar 1-4 en had de coach van Dalto een time-out nodig om de geel-zwarten bij de les te roepen. Dat leek goed uit te pakken, want halverwege de eerste helft was het 5-5. Sven Wierenga maakte via een schitterende one-hand doorloper nog wel de 5-6, maar daarna nam Dalto het initiatief over en liep uit naar een 10-8 ruststand.

Hoewel TOP vorige week van een ander niveau was dan Dalto, lukte het KCC/Delta Logistiek toen ook al om twintig minuten bij te blijven. Zaterdag was duidelijk dat er weer stappen gezet zijn en nam KCC/Delta Logistiek na de snelle 10-9 van Milou Wierenga (ook met één hand) zelfs een 12-13 voorsprong. Dalto nam weer een time-out en wisselde drie keer en dat leek resultaat te hebben aangezien de invallers waren de 16-14 en 17-14 scoorden. KCC/Delta Logistiek voelde echter dat er vandaag punten te verdienen waren en kwam weer terug tot 17-16. Het leek dus met enkele minuten nog een spannende slotfase te worden, maar die kwam er toch niet. Door drie goals op rij liep Dalto uit naar 20-16 en was de wedstrijd gespeeld. KCC/Delta Logistiek scoorde nog wel de laatste treffer, maar verder dan een 20-17 eindstand kwam het niet.

Het goede spel leverde dus ook zaterdag nog geen punten op. Als de stijgende lijn wordt doorgezet gaat dat misschien zaterdag wel lukken als KCC/Delta Logistiek om 16:00 uur DVO ontvangt op Sportpark Schenkel. Uiteraard hopen we alle supporters te zien bij de laatste veldwedstrijd van het eerste in de Ereklasse voordat we de zaal in gaan.  

De doelpunten werden gescoord door: Nik van der Steen 4, Sven Wierenga 3, Steven Verhoeff 3, Patrick Muurling 2, Ruth Sprey 2, Milou Wierenga 2 en Adriënne van Ofwegen 1.

Lees hier het verslag op de site van Dalto en hier de Ereklasse Roundup van NLKorfbal.

Nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.
Foto's van Dalto/BNApp.nl - KCC/Delta Logistiek 2 (21-15) vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties