Na de ruime nederlaag in de openingswedstrijd tegen PKC/SWKGroep had KCC/Delta Logistiek vorige week de punten verdiend tegen KVS/Maritiem. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus stond vrijwel de hele wedstrijd voor, maar verloor toch ongelukkig in de laatste seconden met 14-15. Zaterdag kregen de zwart-witten zaal landskampioen TOP uit Sassenheim op bezoek. TOP had vorige week (thuis op een klein veld) DVO weggespeeld met 33-15 en KCC/Delta Logistiek had zich dus voorbereid op een zware middag. 

Dat de top van het Nederlands korfbal aanwezig was op Sportpark Schenkel was wel duidelijk. Naast de selectie van KCC/Delta Logistiek speelde TOP namelijk met drie (van haar vier) spelers uit het Nederlands team, één speelster uit Jong Oranje en had ook nog één speelster uit Oranje <19 die de tweede helft inviel. Kwaliteit in overvloed dus maar dat wist TOP de eerste twintig minuten nog niet om te zetten in een voorsprong. Of dat nou kwam door de 33-15 overwinning vorige week, of de iets te relaxte voorbereiding op de wedstrijd (ontspannen potje voetbal door de TOP-heren), het zorgde er wel voor dat KCC/Delta Logistiek een 1-0 voorsprong nam en TOP uitstekend tegenspel bood tot een 5-5 stand na ca. 20 minuten. Daarna sloeg TOP het eerste gaatje naar 5-9 en was het bij rust 7-12.

Tien minuten na rust was het 11-15, maar daarna kwam de kwaliteit van TOP toch bovendrijven. Door zeven goals op rij was het 11-22 en leek er eenzelfde afstraffing aan te komen als DVO vorige week had gehad. KCC/Delta Logistiek had daar echter geen trek in en kwam terug tot 15-22. Dat gat van zeven punten bleef de rest van de wedstrijd op het scorebord staan en toen de scheidsrechter affloot, was het 19-26. Een uitslag waar KCC/Delta Logistiek uiteindelijk best mee kon leven op weg naar de wedstrijden tegen Dalto en DVO. De ploeg heeft wederom aangetoond over veerkracht te beschikken en ook individueel waren er de nodige pluspunten zichtbaar, zoals bijvoorbeeld Nik die international Mick Snel op nul velddoelpunten hield.

Als KCC/Delta Logistiek blijft spelen zoals ze zaterdag in fases deed, dan moeten er zeker nog punten gehaald kunnen worden deze veldcompetitie. Volgende week is daarvoor de eerste kans. Dan spelen zowel het tweede (14:00 uur) als het eerste (15:30 uur) uit tegen Dalto in Driebergen. Dat is slechts 35 minuten van Capelle aan den IJssel dus supporters zijn van harte welkom.

Doelpunten KCC/Delta Logistiek: Nik van der Steen 6, Steven Verhoeff 4 (4), Jack Potter 3, Sven Wierenga 3 (2), Adriënne van Ofwegen 1, Milou Wierenga 1 en Ruth Sprey 1.


Doelpunten TOP: Nick Pikaar 6 (3), Ilze Hazekamp 5, Jet Hendriks 3, Friso Boode 3, Celeste Split 2, Mick Snel 2 (2), Henk van der Gugten 2, Manon Wiegerink 2 en Paul Anholts 1.

Klik op bovenstaande foto of hier voor nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties