Gezocht deelnemers voor cursus nieuwe functie Waarnemer

Waarnemer is een nieuw begrip en hiervoor is een nieuwe opzet gemaakt binnen de arbitrale opleidingen. Binnen de ROMP-regeling is er geen onderscheid meer gemaakt tussen fluiten, waarnemen of beoordelen. Ze tellen even zwaar mee in deze regeling.

Wat houdt waarnemer in het kort in:
De waarnemer gaat naar een wedstrijd en kijkt naar de verrichtingen van de scheidsrechter. Hij/zij maakt een rapport op ten behoeve van de DWA en de scheidsrechter, zonder het bekende eindgesprek. De waarnemer heeft kennis van zaken en is in bezit van het theoriemodule B of gelijkwaardig. Ook ervaring als scheidsrechter is zeer wenselijk.

De instroom eisen:
Wat van belang is dat men wel op de hoogte is van het huidige korfbal Pakket Basisopleiding B heeft, en een cursustraject gaat doorlopen van ca 2 maanden. Hierbij zitten 2 avonden cursus en enkele praktijk opdrachten. Het is in eerste instantie de bedoeling dat er ingeschreven wordt voor beoordelaar. Je kan dan na de eerste periode stoppen., maar later (na enkele jaren) weer doorgaan. Praktijk kennis van leiden, ploegen trainen of gefloten hebben heeft de voorkeur.

Duur van de opleiding:
De cursus om waarnemer te worden duurt 2 avonden en wordt, nadat het portfolio voldoende is bevonden, door de docent afgesloten met het uitreiken van een certificaat. Hierna kan de cursist zich aanmelden via de KNKV site als waarnemer en aan de slag gaan.

Plan van aanpak van de DWO Zuid-West:
De opleiding waarnemer wordt minimaal 4x georganiseerd. Elke cursus krijgt een andere avond waarop de cursus wordt gegeven, zodat de cursist eigenlijk altijd de mogelijkheid heeft om de opleiding te volgen

  1. Zeeland/West-Brabant – Woensdag: 18 september 2013 en 16 oktober 2013
  2. Alblasserwaard – Donderdag 31 oktober 2013 en 21 november 2013
  3. Rotterdam Zuid/Zuid-Hollandse Eilanden – Vrijdag: 20 september 2013 en 18 oktober 2013
  4. Rotterdam Noord/Gouda – Maandag 4 november 2013 en 25 november 2013

Aanmelden voor de cursus waarnemer kan bij
Saskia van Vlaanderen-Kanij
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-41386387).

De volgende personen hebben zich al aangemeld:

  • Henny Butter
  • Saskia van Vlaanderen-Kanij
  • Jij ???

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties