KCC/Delta Logistiek speelde zaterdag 7 september 2013 de eerste uitwedstrijd. Men moest met het vlaggenschip afreizen naar Alphen aan den Rijn. De meeste spelers dachten: "Tempo uit, dat wordt lastig, want daar is nog nooit gewonnen". De trainers Bongers en Carolus dachten hier anders over. Met de instelling "We hebben hier nog nooit verloren!" werd er een kwartier na aanvangstijd begonnen aan het zoveelste onderonsje met Tempo.

Tempo had wel veel kwaliteiten moeten inleveren, want er stonden een aantal onbekende spelers in het veld. Maar door vakkundig voorwerk wisten Bongers en Carolus hoe men het strijdplan moest bestrijden. Michiel Last begon in de basis voor de geblesseerde Steven Verhoeff.

Vanaf minuut één druk op de ballijnen en direct vastzetten, was het motto van de trainers en dat werd dan ook vakkundig uitgevoerd. Binnen no-time was Tempo de bal kwijt en kon KCC/Delta Logistiek beginnen aan de eerste aanval. Nog geen Capelse treffer. Wel viel de 1-0 na 2 minuten aan de thuiskant. Nog geen minuut later was het Wilrik Wassink met de 1-1. Opvallend was wel dat de passes in de eigen aanval niet altijd 100% waren, waardoor Tempo makkelijk de aanval kon overnemen, wat helaas zorgde dat het snel binnen 7 minuten een 4-1 voorsprong pakte. Was dit een voorbode voor de zoveelste nederlaag op Alphense bodem?

Het was jammer dat scheidsrechter Winters, veel het spel stil moest leggen voor de lulligste overtredingen. Hierdoor werd de vaart eruit gehaald. Veel vrije ballen aan beide kanten, wat niet altijd in het spelbeeld paste. Na de 4-1 was het voor KCC/Delta Logistiek duidelijk. Er moest wat veranderen,want anders moesten de punten weer in Alphen blijven.

Er veranderde duidelijk veel. De druk werd nog meer opgevoerd en dit uitte zich in doelpunten in de Capelse aanval. Via doelpunten van Wilrik Wassink, Nolan den Boer (op snelheid) en Sven Wierenga was het binnen 5 minuten weer 4-4. Hierna zorgde Wassink even wat voor entertainment in het veld. Zijn heer werd getrakteerd op een hard blok toen hij probeerde te schieten. Het ruime meegereisde Capelse publiek genoot hiervan.

Een sterk collectief en scherp verdedigen waren de sleutelwoorden in de 1e helft. Michiel Last zorgde voor de 4-5. Hierna moest Tempo aan de rem trekken. Het liep niet na de 4-1 voorsprong en dus werden de spelers naar de kant gehaald voor een time-out. KCC/Delta Logistiek profiteerde hier optimaal van. Nog geen minuut later was het Wilrik Wassink die KCC/Delta Logistiek naar een 4-6 voorsprong schoot. Uit het niets werd het 5-6. Tot 7-7 werd er om en om gescoord, maar hierna was KCC/Delta Logistiek de baas op het veld. Het tempo bij Tempo was niet meer wat het was, door het goede werk van KCC/Delta Logistiek. Veel plaatsfouten. KCC/Delta Logistiek maakte hier optimaal gebruik van en zorgde via doelpunten van Nolan den Boer, Sven Wierenga, Wilrik Wassink en Mariska Brands dat de 2e helft een "formaliteit" zou moeten zijn, maar de bal is rond.

Ruststand: 8-12

Na de thee was het KCC/Delta Logistiek die als eerste antwoord gaf. Binnen 4 minuten was de korf alweer tweemaal gevonden door Ruth Sprey en Wilrik Wassink (8-14). Een grote uitslag lag in het verschiet. Door een domme fout aan Capelse zijde kon Tempo makkelijk vanaf de strafworpstip op 9-14 komen, maar KCC/Delta Logistiek dicteerde steeds meer de wedstrijd en Tempo werd steeds meer als figurant bestempeld in deze wedstrijd. Via de 9-15 van Milou Wierenga counterde KCC/Delta Logistiek door naar een 10-18 voorsprong, de grootste voorsprong van de wedstrijd. Ondertussen werd het Capelse publiek nogmaals getrakteerd op een fenomenale actie. Sven Wierenga vloog naar binnen en ronde een eigen opgezette aanval met één hand af. Wederom tijd voor Tempo om aan de zijlijn bijeen te komen.

Carolus attendeerde zijn spelers tijdens de time-out gewoon door te gaan en gaf aan dat we naar de 30 moesten gaan. Dit lukte niet, want nu was het de beurt aan Tempo die beter uit de time-out kwam. Eerst werd er nog al klungelig een strafworp gemist, maar daarna scoorde de thuisploeg driemaal op rij wat 13-18 betekende. KCC/Delta Logistiek had het vizier in deze fase van het speld niet meer op scherp staan. Er werd te makkelijk verdedigd, wat Bongers en Carolus aangreep wederom de spelers middels een time-out te attenderen dat dit niet kon. Even hierna werd het snel 13-19 en was de vraag wanneer de 20e treffer zou vallen, met nog een goede 15 minuten op de klok. Via 14-19, was het Wilrik Wassink die de "bevrijdende" 20e maakte. De wedstrijd kabbelde naar het einde waarin Tempo nog éénmaal de mand wist te vinden.

Eindstand: 15-20

Uiteindelijk een ruime overwinning op een ploeg waarbij uit nog nooit is gewonnen. De trainers hadden gelijk. Wederom waren er punten bijeengeharkt en moest er toch aan een grotere tas gedacht worden. Op het terras van Tempo werd nagenoten van een goede wedstrijd die achteraf makkelijker verliep dan was gedacht. KCC/Delta Logistiek is op de goede weg en kan nu zeker een aantal dagen de koppositie koesteren in de hoofdklasse. Woensdag speelt DeetosSnel/Volhuis een inhaalwedstrijd tegen stadsgenoot Oranje Wit (D) en als Oranje Wit (D) dit weet te winnen is KCC/Delta Logistiek nog een aantal dagen verzekerd van de eenzame koppositie.

Zaterdag 14 september 2013 gaat de Capelse korfbalkaravaan naar het Zuiden des Lands, alwaar DSC wacht. Zowel de B1/A1, het 2e als het 1e moeten daar aantreden. Dus voor een dagje Eindhoven en KCC/Delta Logistiek ineen is zaterdag 14 september 2013 een uitstekende dag.

Doelpunten: Wilrik Wassink 7x, Sven Wierenga 6x, Nolan den Boer 3x, Michiel Last, Ruth Sprey, Mariska Brands en Milou Wierenga ieder 1x.