Donderdagavond 3 november 2011, even na 21:00 uur speelden KCC/Hijbeko en Vriendenschaar (H), spelend in de overgangsklasse, een oefenwedstrijd tegen elkaar ter voorbereiding van het komende zaalseizoen.

Er was als vanouds weer aardig wat publiek op deze oefenwedstrijd afgekomen. Ook kon de jurytafel in verschillende samenstellingen alvast oefenen voor de grote dag op zaterdag 12 november 2011. Dat voor Eibernest/Vrolijk de competitie belangrijk is, bleek uit het feit dat een deel van de technische staf van deze club als toeschouwer aanwezig was bij dit duel. Op 12 november 2011 komt de Haagse club in Capelle aan den IJssel langs voor de competitie.

altDe wedstrijd ging in het begin gelijk op maar KCC/Hijbeko bleeft altijd aan de goede kant van de score. Scheidsrechter Riet en zijn assistent Van Tilburg hadden een makkelijke avond en brachten de wedstrijd tot een goed einde. Dat het bij de rust  "slechts" 13-8 voor KCC/Hijbeko stond, was te wijten aan dat niet alle schoten doel troffen. Een lekkere voorsprong die na de rust gestaag werd uitgebereid.

Ook na de rust was het KCC/Hijbeko die de wedstrijd bepaalde. De vakken liepen lekker en iedereen werkte voor elkaar en de bal. Soms werd af en toe de truckendoos geopend en waren er mooie staaltjes korfbal zichtbaar. Niet alles ging raak, maar men speelde gewoon een degelijke pot. Heerlijk fel op de tegenstander zodat bij Vriendenschaar (H) tot tweemaal toe de buzzer afging. Tot 5 minuten voor het einde was het de bedoeling om Vriendenschaar (H), dat telkens slordiger ging spelen, op de nul te houden. Helaas lukte KCC/Hijbeko dat niet. Met nog 5 minuten zuivere speeltijd scoorde de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam weer en wel 3x. KCC/Hijbeko stond toen al een straatlengte voor. Aan het einde van de tweede helft stond er een keurige, zakelijke 28-11 monsterzege op het scorebord.

Komende zaterdag speelt de selectie nog een internationale driekamp in Dordrecht tegen DeetosSnel/Volhuis en het Belgische Boeckenberg. Dan kan er echt gezien worden hoe KCC/Hijbeko ervoor staat en of het klaar is voor het volgende hoofdklassenavontuur. Dit avontuur begint op zaterdag 12 november 2011 thuis tegen Eibernest/Vrolijk.

Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd.