Het nieuwe jaar 2023 is net begonnen, dus nieuwe kansen voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. 2022 eindigde goed voor KCC/CK Kozijnen met knappe zeges op Blauw Wit (A) en GG/Ronald Mc Donald Huis Emma. De ploeg had 5 punten uit 6 wedstrijden. Tegenstander DOS’46 had een wedstrijd meer gespeeld en had ook 5 punten, dus direct een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Bij winst doet KCC/CK Kozijnen erg goede zaken. Met koud en nat weer buiten, zou het deze avond een heet avondje moeten worden in sporthal Schenkel. Helaas kwam KCC/CK Kozijnen niet uit de verf en verviel het in het eerder vertoonde spel en kwam van een koude kermis thuis.

20230114   KCC 1   DOS46 1KCC/CK Kozijnen begon goed aan de wedstrijd. Twee doelpunten van Bo Oppe, onder hoge druk van Christian Dekkers, zorgde ervoor dat er binnen de minuut 2-0 op het scorebord stond. Direct een prima start voor de thuisploeg. Ondanks de snelle start, moest er nog wel gezocht worden naar de juiste schutters. Binnen de 5 minuten schoot Julian Middelkoop zijn ploeg naar een 3-1 voorsprong, waarna Bo Oppe al zijn derde liet aantekenen (4-1). Niks aan de hand. Maar door de toenemende verdedigende druk van DOS’46 werd er veelal balverlies geleden en kon KCC/CK Kozijnen de voorsprong niet verder uitbreiden. Daarentegen kwam DOS’46 in de wedstrijd en pakte zelfs 2,5 minuut later een 4-5 voorsprong en breidde dat 3 minuten later uit naar 4-7. De Nijeveense dames waren op dreef. Na de 4-7 was het Demi van Oosten die haar doorbraak de 5-7 op het bord zette en in de 16e minuut is het Laura van der Linden vanaf de stip voor de 6-7. KCC/CK Kozijnen leek terug in wedstrijd te zijn.

De time-out van DOS’46 bleek haar vruchten af te werpen. Weer de dames van DOS’46 zorgden dat de gasten steeds verder uitliepen. De scherpte bij KCC/CK Kozijnen was er eventjes niet, rebounds werden verloren en met nog 5 minuten te spelen stond het al 6-12. Voor KCC/CK Kozijnen lastig om weer terug te komen in de wedstrijd. Julian Middelkoop, Bo Oppe en Laura van der Linden zorgde voor een uiteindelijke 9-13 ruststand.

Na de pauze kwam Koen Collée Julian Middelkoop vervangen. Het eerste doelpunt na de pauze was voor DOS’46 door Tessa Lap. Julian Middelkoop kwam in het andere vak Mark Behrens vervangen en moest direct Christian Dekkers verdedigen. Het gretige DOS’46 bleef makkelijk aanvallen en KCC/CK Kozijnen had moeite met goede acties neer te zetten, waardoor de teller na 7 minuten spelen al op 9-18 stond. DOS’46 hoefde niet groots te spelen. KCC/CK Kozijnen kreeg spaarzame kansen, maar die werden helaas niet omgezet in doelpunten. Veel éénschotsaanvallen en passfouten kenmerkten de wedstrijd voor de thuisploeg.

Na de 9-18 was het eindelijk Sanne Alsem die de score openbrak voor de thuisploeg (10-18). Bo Oppe zorgde nog wel voor de 11-18, maar DOS’46 was al lang en breed uit het zicht verdwenen. Bij KCC/CK Kozijnen kwam Mark Behrens weer terug in het veld voor Julian Middelkoop en Randy Oosting moest plaatsmaken voor Sydney Schol. Na 10 minuten drukte KCC/CK Kozijnen DOS’46 door de schotklok. DOS’46 bleef echter doorgaan. Leander Zwolle tekende de 11-19 aan en daarna waren het Demi van Oosten en Koen Collée die respectievelijk de 12-19 en 13-19 scoorden. De wedstrijd leek gespeeld, maar er stonden nog 12,5 minuut op het bord. Kon KCC/CK Kozijnen de wedstrijd nog spannend gaan maken? Het was al snel duidelijk dat DOS’46 makkelijk de wedstrijd kon gaan uitspelen. KCC/CK Kozijnen scoorde de laatste 12,5 minuut niet meer en DOS’46 nog driemaal waardoor uiteindelijk er een 13-22 eindstand op het scorebord stond.

Na deze zeperd in eigen huis wacht dinsdag a.s. om 20:30 uur de inhaalwedstrijd in Papendrecht tegen PKC/Vertom. Normaliter worden daar geen punten gepakt. Het eerstvolgende examen is in Harderwijk op zaterdag 21 januari tegen promovendus Unitas/Perspectief. KCC/CK Kozijnen moet echt vanuit een ander vaatje tappen om ook niet daar voor een verrassing te komen te staan.

Doelpunten: Bo Oppe 5x, Julian Middelkoop, Demi van Oosten en Laura van der Linden ieder 2x, Koen Collée en Sanne Alsem ieder 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap.
Foto's gemaakt door Peter van Dieren staan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties