Net voor het einde van 2022 stond de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen GG/RMcD Huis Emma op het programma. Wedstrijden tegen de ploeg uit Wormer zijn altijd op het scherpst van de snede en voor vandaag zat er ook nog een extra lading aan. Voor KCC/CK Kozijnen is het aanhaken of “voorlopig” afhaken voor de middenmoot in de ranglijst. Bij winst van de gasten is het gat vier punten. Met wederom een excellerende Oppe, met voor de tweede week op rij 10 treffers, werd GG/RMcD Huis Emma in de tweede helft vakkundig opzij gezet. Ondanks de ruime zege was er nog wel werk aan de winkel.

20221217   KCC 1   Groen Geel 1Met een vol uitvak en een verder goedgevulde sporthal Schenkel, waar ook de Negende Man weer aanwezig was, begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. De scherpte was er nog niet bij KCC/CK Kozijnen gezien de eerste bal die direct ingeleverd werd bij de gasten. Na 1.5 minuut valt de 0-1 voor Groen-Geel door Thomas Schagen, die vooral de eerste helft zijn ploeg aan de hand nam. Verdedigend zat Groen-Geel er direct goed op. Na een gemiste strafworp van Sanne Alsem, was het Randy Oosting, die na 4 minuten de eerste Capelse treffer op het scorebord zette. Hierna waren het Mark Behrens en Bo Oppe die KCC/CK Kozijnen op 3-1 brachten.

Het was nog zoeken naar de juiste spelwijze en afronding om direct verder uit te lopen. Koen Collée liet zijn “handelsmerk” nog even zien aan de supporters, door een verdedigend blok op het schot van Terrenc Griemink. Vijf minuten lang konden beide ploegen niet de korf vinden. Het was wederom Thomas Schagen, verdedigd door Mark Behrens, die de aansluiting (3-2) binnenschoot. Groen-Geel was de eerste helft vooral afhankelijk van hem. Maar hierna wist KCC/CK Kozijnen, ondanks niet altijd zuivere passes, door te drukken naar 6-2 door doelpunten van Demi van Oosten en tweemaal Bo Oppe. Carlo de Vries kon hem niet houden. Na de 6-3 van Thomas Schagen – hij was tot dan toe de enige speler van Groen-Geel die op het scoreformulier voor kwam – nam de staf van de Wormernezen een time-out.

Met nog negen en een halve minuut te spelen in de eerste helft waren de afrondingspercentages van beide ploegen nog niet bijster hoog (Groen-Geel 9%, daartegenover stond 16% voor KCC). Omdat het niet altijd even goed liep en er soms lichte commotie was over de beslissingen van de arbitrage, liep de spanning aan de zijlijn soms ook op. De coaching regels werden door scheidsrechter Vries nog eens verduidelijkt. Met nog een kleine 9 minuten te spelen, met een 8-5 stand, zijn het Carlo de Vries en Stijn Hoekstra die Groen-Geel terug in de wedstrijd brengen (8-7). In de daaropvolgende minuten werd het stuivertje wisselen. Met nog 1:51 op de klok pakte Groen-Geel, na de 0-1 opnieuw de voorsprong (10-11). In de laaste minuut weer een fade-away van Koen Collée voor de 11-11, maar een 100% buzzerbeater van Bo Oppe zorgde dat de Capellenaren met een minimale voorsprong naar de kleedkamers gingen (12-11).

Direct na rust maakte Lindsy Krop de eerste damesgoal voor Groen-Geel en was het weer gelijk. Maar dat duurde niet lang. Met Sydney Schol voor Mark Behrens werd Thomas Schagen aan banden gelegd. Met twee doelpunten op rij gaf Koen Collée KCC/CK Kozijnen weer wat lucht (14-12) en een goal van Bo Oppe – zijn achtste alweer – maakte drie verschil. Groen-Geel kom nog wel terug tot 15-13, maar dan komt het startsein dat KCC/CK Kozijnen definitief wegloopt bij de gasten. Bij Groen-Geel lukt even niks meer, ook door de goede inzet van de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst en de slechte schoten. Sanne Alsem en Randy Oosting schieten hun ploeg naar een comfortabele 17-13 voorsprong. Na de 18-14 weer van Bo Oppe een opmerkelijke wissel bij Groen-Geel. De goede schutter Thomas Schagen, in de eerste helft voornamelijk trefzeker voor zijn ploeg, wordt vervangen door Kevin Dik. Complimenten voor Sydney Schol. Kevin Dik kwam niet uit de verf. Na een lange Capelse aanval is het Sanne Alsem die trefzeker is met de 19-14. De wedstrijd is dan halverwege. Het lijkt gespeeld, maar het kan altijd gek lopen.

Met nog 10 minuten te spelen wordt er een time-out genomen bij Groen-Geel. De gasten proberen alles om de bal te onderscheppen. Randy Oosting moet zich bijna 8 minuten voor het einde laten vervangen door Stefan Dekkers. Door de harde Capelse druk een snelle schotklokoverschrijding bij Groen-Geel. De ploeg van Muller en interim-coach Dik lijkt de handdoek in de ring gegooid te hebben. Met nog 5 minuten te spelen is het Sanne Alsem die vanaf de stip de 20-14 aantekende. Lindsy Krop scoort dan nog wel vier minuten voor tijd de 20-15, maar de tijd tikt verder in het voordeel van KCC/CK Kozijnen. Als Bo Oppe dan 2,5 minuut voor tijd de definitieve trekker overhaalt (21-15) is het echt gespeeld en zorgt de Negende Man ook nog wat voor een extra sfeer langs de lijn. Kevin Dik is de laatste speler die zijn doelpuntje mee pakte (21-16). In de laatste minuut was er weer een ouderwets “1 minuutje staan voor KCC” wat de ploeg zeker verdiende.

KCC/CK Kozijnen pakt belangrijke punten en klimt in de ranglijst. Ongetwijfeld zal de sfeer, die de Negende Man in de zaal bracht, daar aan hebben bijgedragen. Tegen DOS’46 moet deze opmars voortgezet worden. Nu zal de Kenonz Korfbal League even een winterstop hebben en zal de competitie voor KCC/CK Kozijnen op zaterdag 14 januari 2023 een vervolg krijgen in een thuisduel tegen het Nijeveense DOS’46. De uitwedstrijd tegen PKC/Vertom van 7 januari 2023 zal ingehaald worden op dinsdag 17 januari 2023 om 20:30 uur.

Doelpunten: Bo Oppe 10x, Koen Collée en Sanne Alsem ieder 3x, Randy Oosting en Demi van Oosten ieder 2x en Mark Behrens 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap.
Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties