Zaterdag 3 december 2022, de eerste verre uitwedstrijd naar het noorden tegen LDODK/Rinsma Modeplein stond op het programma. Maar liefst bijna 400 km moest er afgelegd worden om de twee punten te kunnen bijschrijven. Beide ploegen stonden in het “rechterrijtje” en wilde uiteraard meer. Vooral voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst weer een enorm belangrijk duel. Duels tegen de Friese tegenstander zijn altijd lastig, maar deze avond waren er mogelijkheden, gezien de eerste helft. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte, de doelpunten waren duur, gezien de 9-8 ruststand. In de tweede helft lijkt de wedstrijd binnen 5 minuten gespeeld te zijn en kan KCC/CK Kozijnen niets meer doen.

De thuisploeg begon zonder Kroon in de basis. Bij KCC/CK Kozijnen het gebruikelijke achttal. De wedstrijd stond onder leiding van Vries en Meiling. Luttik en Kok moesten helaas verstek laten gaan. Direct na het fluitsignaal klappen beide ploegen erop. Er zouden op Sinterklaasavond geen cadeautjes wegegeven worden. Verdedigend stond het goed. Binnen de 3 minuten is het Middelkoop die de trekker in Capels voordeel overhaalt met de 0-1. Ran Faber, die geschaduwd werd door Collée, binnen de 5 minuten met de 1-1. Weinig doelpunten in de beginfase. KCC/CK Kozijnen werd naar achteren gedwongen en moest ook zo nu en dan noodschoten lossen door de Friese druk. Maar ook LDODK/Rinsma Modeplein zat nog niet in hun spel. Aanvallend liep het bij KCC/CK Kozijnen nog niet en moest er meer de rust gepakt worden.

Met een handigheidje onder de korf was het Van der Linden die via een strafworp de 1-2 mocht aantekenen. Inmiddels waren er al ruim 7 minuten gespeeld. De doelpunten vallen om en om en ook Oppe zorgde voor een heerlijk verdedigend schot op Ran Faber. Ondanks de gelijk opgaande strijd lijkt LDODK/Rinsma Modeplein al `gallery-play” te willen gaan spelen. KCC/CK Kozijnen werkt daar niet aan mee en Oppe ziet de kans om binnen 2 minuten (Faber en Frieswijk gaan de fout in) via de stip af te ronden (3-4 en 3-5). Tijd voor een Friese time-out. Hierna is Collee te fanatiek op Julian Frieswijk en moet dit met een groene kaart bekopen. Behrens komt hem vervangen. Dit betekent ook direct via de stip de Friese aansluiting (4-5). Een doorloper van Van Oosten wordt even daarna afgefloten voor snijden en hierna scoort de thuisploeg direct de gelijkmaker (5-5). Femke Faber schiet haar ploeg op voorsprong en nu zijn de rollen omgedraaid. Nu moet KCC/CK Kozijnen in de achtervolging.

De 6-6 van Oppe zorgt even voor opluchting en de tactiek wordt in een time-out besproken. De onderlinge duels blijven stevig, maar men heeft onderling respect voor elkaar. Het is geven en nemen. Met nog ruim 7 minuten te spelen is Collee terug in het veld. Na een schotklokoverscheiding van de thuisploeg wordt er ingegrepen en komt Kroon in het veld. KCC/CK Kozijnen blijft sterk verdedigen, wat 2,5 minuut voor tijd wederom zorgt voor een Friese schotklokoverscheiding. Dan laat Oosting de Capelse supporters juichen. Met een werkelijk onmogelijk noodschot komt de 7-7 op het scorebord. In de laatste minuut vallen er nog drie doelpunten. Eerst de 8-7 , maar 15 tellen later is het Oppe die de gemiste strafworp van Collée goedmaakt van afstand (8-8). De onnodige 9-8 acht seconden voor de pauze was niet nodig.

Het eerste antwoord is voor de thuisploeg na 1 minuut (10-8). Noordzij schiet haar ploeg terug tot 10-9, maar dan lijkt de wedstrijd ineens binnen 2 minuten beslist te worden. Kroon schiet LDODK/Rinsma Modeplein met twee doelpunten naar de 13-9 en dat het begin van een achterstand dat KCC/CK Kozijnen niet meer goed kan maken. Weer veel Capels balverlies en geen nauwkeurige aanvallen. Het manco bij KCC/CK Kozijnen. Zonder doelpunten win je een wedstrijd niet. Na 9 minuten staat het al 15-10. Mondjesmaat scoort KCC/CK Kozijnen nog een doelpunt, maar de marge blijft enorm en is niet in te halen. Inmiddels zijn Dekkers en Jongenburger in het veld gekomen voor Middelkoop en Van Oosten. Helaas kunnen zij ook de wedstrijd niet keren. Met nog 10 minuten te spelen is het al 19-13 en lijkt er een grote nederlaag aan te komen. Alsem schiet dan de 19-14 binnen, maar daarna volgt snel de 20-14. Met nog 8:25 op de klok zorgen Collée en Oppe voor de aansluiting (20-16) en lijkt het wellicht nog te kunnen. In de 19e minuut staat het al 23-17 en is een nederlaag onafwendbaar. In de laatste minuut is het Alsem voor een Capels slotakkoord met de 24-18.

Na deze wedstrijd staat KCC/CK Kozijnen nog steeds niet op de gewenste plek op de ranglijst. Momenteel bivakkeert de ploeg van Wassink en Diepenhorst op een 9e plek dat aan het einde van de rit play-off wedstrijden betekend. Het zaalseizoen is echter nog maar net begonnen. Hopelijk komende zaterdag thuis tegen Blauw-Wit (A) wordt er uit een ander vaatje getapt en zal er wel resultaat behaald worden. Tegen de Amsterdammers wederom een enorm lastig klus.

Doelpunten: Bo Oppe 6x. Koen Collée en Sanne Alsem ieder 3x, Julian Middelkoop 2x, Laura van der Linden, Randy Oosting, Tessa Noordzij en Demi van Oosten ieder 1x.

Wedstrijd terugkijken kan op Eyecons.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.