Zo vlak voor de winterstop de laatste thuiswedstrijd voor KCC/CK Kozijnen en dan ook direct een uiterst belangrijke. Dalto/Klaverblad Verzekeringen kwam op bezoek in Capelle aan den IJssel. De ploeg van Schep en Oele bivakkeert net als KCC/CK Kozijnen in de onderste regionen en voor beide ploegen was dit DE wedstrijd van het seizoen. Het werd een wedstrijd met veel verdedigende druk, weinig doelpunten en veel emoties. Uiteindelijk trok KCC/CK Kozijnen de wedstrijd over de streep.

KCC/CK Kozijnen begon de wedstrijd met Mark Behrens in de basis voor Sydney Schol. Behrens moest zorgen voor meer aanvallende impulsen en heersen in de rebound. Dat deed hij prima. Beide ploegen waren in het begin nog zoekende, waarbij KCC/CK Kozijnen wel direct liet blijken dat er strak verdedigd moest worden. Na 1,5 minuut opende Oppe de score. Al in de 3e minuut ging Dalto/Klaverblad Verzekeringen door de schotklok door sterk verdedigen van de thuisploeg. Dat deze wedstrijd ergens om ging was al snel zichtbaar. Het debuterende koppel Van Alphen en Van den Beukel op het allerhoogste niveau moest al snel de fanatieke ploegen in toom zien te houden. De 2-0 van Behrens kwam als geroepen. Met Behrens in de rebound was het voor Oppe heerlijk herhalen alleen dit werd nog niet omgezet in doelpunten. Dalto zat er verdedigend goed op waardoor beide teams moeilijk loskwamen.

Na de 2-0 was het Dalto dat tot scoren kwam. Twee snelle doelpunten zorgden voor de 2-2. Spits Den Ouden was onzichtbaar door het goede verdedigen van Middelkoop. Maar Oppe moest allert zijn op Rudo Schulting die veelal gezocht werd. De ploegen komen daarna niet meer makkelijk tot scoren waardoor veel tijd verstrijkt zonder doelpunten. Dalto miste in de 8e minuut nog een strafworp, wat later in de wedstrijd nogmaals zou gebeuren. Dit lag helemaal in de lijn van de wedstrijd.

In de 10e minuut pakten de gasten voor het eerst de voorsprong (2-3). Na een fel duel tussen Lotte van Montfort en Anouk Edens kreeg Edens een groene kaart voorgeschoteld door Van Alphen. Smaal kwam haar vervangen. Van Montfort moest de wedstrijd staken. De wedstrijd lag minuten stil. Door een strakke verdediging ging Dalto weer door de schotklok, maar de Capelse aanval kon dit niet belonen met een doelpunt. De gelijkmaker kwam pas in de 15e minuut (3-3). De 3-4 voor Dalto werd ook gevierd door de bank, want elk doelpunt in deze wedstrijd was belangrijk gezien de weinige goals die vielen. Een verwarring bij de 4-4. Dalto dacht de bal te hebben maar de arbitrage oordeelde dat KCC/CK Kozijnen een vrije bal kreeg. Die werd door Alsem verzilverd (4-4). Beide ploegen blijven tot 5 minuten voor de pauze om en om scoren (5-5) en dan is KCC/CK Kozijnen verdedigend te gretig waardoor er onnodige fouten gemaakt worden. Dalto loopt weg naar 5-7. Met nog 2 minuten te spelen scoort Oppe de 6-7 en wordt gewisseld voor Groeneweg die in de 2e helft een stempel op de wedstrijd zou drukken. Wederom gaat Dalto door de schotklok en Groeneweg zorgt voor een magere 7-7 ruststand. Er was totaal geen voorspelling te doen wie deze wedstrijd zou winnen.

Na de pauze was het KCC/CK Kozijnen dat het beste uit de kleedkamers kwam. Binnen de minuut kreeg Middelkoop een heerlijke bal aangespeeld in de ruimte en kon zijn doorloper met één hand afronden (8-7). Bij Dalto wordt Schulting weer gezocht, maar Groeneweg was scherp. Groeneweg zorgde ook direct in de 6e minuut voor de 9-8 met nog 2 seconden op de schotklok. De reservebank kon dit waarderen. Maar de voorsprong was van korte duur. Een toegekende strafworp voor Dalto werd eerst voorafgegaan door een time-out van KCC/CK Kozijnen. Middelkoop wordt vervangen door Oppe. Dalto komt weer op voorsprong (9-10) en bij de thuisploeg lukt het allemaal even niet meer door goed verdedigen van de gasten. Het is telkens stuivertje wisselen.

Een felle doorbraak van Groeneweg werd niet gehonoreerd met een strafworp maar hij kreeg de bal zelfs tegen. Weer veel emoties richting de arbitrage vanaf de bank. Maar een minuut later krijgt Groenweg wel loon naar werken. Een strafworp met één hand afronden betekent de 11-11. We zijn inmiddels 14 minuten in de 2e helft aan de gang. De duels tussen Groeneweg en Schulting zijn om van te smullen. De 12-11 van Oosting was heel hard nodig. Maar wederom kan KCC/CK Kozijnen de score niet uitbreiden. Dalto komt weer terug tot 12-12 en pakt weer een 12-13 voorsprong. Wellicht een cadeautje voor Biesbroek maar een goede actie van haar zorgde voor een stip (13-13).

En dan komt KCC/CK Kozijnen in een flow wat zichtbaar wordt op het scorebord. Oppe en Alsem tillen de stand naar 15-13. Eindelijk wat meer lucht in de wedstrijd. Elk doelpunt wordt nu uitbundig gevierd aangezien het scoren al de gehele wedstrijd stroef verloopt. Voor elke bal wordt nu gevochten wat Van Alphen en Van den Beukel soms tot ingrijpen dwingt. Met nog 7 minuten te spelen wordt het 15-14, maar dan lijkt het beslissende gaatje geslagen te worden. Bij Dalto vallen de doelpunten niet meer makkelijk en bij KCC/CK Kozijnen staan Groeneweg met een ver schot en Oosting met een korte kans achter de korf op. Met nog 5:20 te spelen is het 17-14 en lijkt de buit binnen te zijn. Het laatste wapenfeit van Dalto komt snel hierna (17-15), maar beide ploegen weten niet meer makkelijk de korf te vinden, maar blijven wel knokken. Met nog 2:53 is het Biesbroek die definitief lijkt toe te slaan met de 18-15, maar de laatste minuten blijven spannend. Elke onderschepping wordt hartstochtelijk gevierd en wanneer Van Alphen en Van den Beukel dan voor het laatst fluiten, zijn de eerste winstpunten voor KCC/CK Kozijnen eindelijk een feit.

Een echte onvervalste degradatiekraker die voor beide ploegen erg belangrijk was. Het was geen goede wedstrijd maar op dit moment telt alleen de winst. KCC/CK Kozijnen is eindelijk van de laatste plaats af. Komend weekend de laatste wedstrijd voor de “winterstop” tegen het Zaanse KZ/Thermo4U. Hopelijk kan de ploeg van Wassink en Diepenhorst ook deze wedstrijd in een overwinning omzetten. De wedstrijd zal wederom te zien zijn via Eyecons.

Doelpunten: Bo Oppe 5x, Stephan Groeneweg 4x, Randy Oosting, Mandy Biesbroek en Sanne Alsem ieder 2x, Mark Behrens, Demi van Oosten en Julian Middelkoop ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties