KCC/SO natural speelt een serie lastige wedstrijden in de Cashback World Korfbal League. Volgende week wacht in Papendrecht PKC/SWKGroep en afgelopen zaterdag kwam landskampioen TOP/SolarCompleet op bezoek in Sporthal Schenkel. KCC/SO natural kon de Sassenheimers één helft volgen, maar de tweede helft kwamen de zwart-witten er niet meer aan te pas en verloren met 13-23.

20190223   KCC 1   TOP 1Bij TOP/SolarCompleet uit Sassenheim was assistent trainer Frits Haan zaterdag de hoofdcoach, aangezien Jan Niebeek ziek thuis zat. Gelukkig voor Jan hebben we tegenwoordig een uitstekende livestream, dus hopelijk heeft hij er toch iets van mee gekregen.

TOP betrad het strijdperk met hun vijf internationals in de basis, maar kwam de eerste helft moeilijk in haar spel. De eerste aanval van TOP had de eerste helft geen antwoord op het reboundoverwicht van de zwart-witten. Zo scoorde in de eerste aanval Frank Mostard drie keer, en de drie internationals in dat vak kwamen tot nul goals. Aan de andere kan had datzelfde KCC-vak het moeilijk in de aanval en scoorde maar twee keer. Met dynamische schotpercentages van 10% voor KCC en 15% voor TOP was het niet zo gek dat er in de rust dan ook een magere 8-9 tussenstand op het scorebord stond.

Na rust kwam er een heel ander TOP uit de kleedkamer. De teugels werden verdedigend aangehaald. KCC/SO natural scoorde nog maar vijf keer zodat het schotpercentage van KCC/SO natural in de tweede helft op 8% lag. Onder aanvoering van Mick Snel en Celeste Split scoorde TOP 14 keer zodat het uiteindelijk 13-23 werd. Geen verrassende nederlaag, zeker omdat we de landskampioen de eerste helft goed tegenstand boden. Doordat ook DeetosSnel en DVO verloren, blijft de stand onveranderd en lijkt de ploeg van Wolsink en Van der Steen op de play downs af te stevenen.

De doelpunten werden gamaakt door: Stefan Dekkers 6 (2), Julian Middelkoop 3, Mark Behrens 2, Mandy Biesbroek 1, Tessa Noordzij 1.

Klik hier voor de foto's gemaakt door Peter van Dieren van de wedstrijd en de sfeer er omheen.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.