Zaterdag 17 maart 2018 was de allesbeslissende avond in het debuutjaar in de Korfbal League voor KCC/SO natural.
De ploeg van Van Vloten en Verberk had 2 punten voorsprong en won in Bennekom met 10 verschil. DVO/Accountor moest, om rechtstreekse handhaving te ontlopen, met 11 verschil winnen. Een haast onmogelijke opgave zou je denken. Gesteund door vele supporters knipte DVO/Accountor bijna het Capelse elastiek door, maar één schot, 31 seconden voor tijd van die dekselse Gertjan Meerkerk zorgde dat het dak eraf ging in sporthal Schenkel. DVO/Accountor naar de play-downs en KCC/SO natural volgend jaar wederom in de Korfbal League. Hoe blij kan een KCC-supporter zijn als je met 24-34 verliest!

20180317   KCC 1   DVO 1Het was aardig vol in sporthal Schenkel. Ruim 600 supporters wilden bij het hoogtepunt van het jaar zijn. DVO/Accountor had VAK D meegenomen en samen met de Negende Man, zorgde zij voor een aardig sfeertje. Zou het DVO/Accountor lukken om het onmogelijk mogelijk te maken? Kan KCC/SO natural het flikken als nieuwkomer op het hoogste niveau zich rechtstreeks te handhaven? Allemaal vragen waar zaterdagavond een antwoord op zou komen. DVO/Accountor begon met Menno van der Neut in de basis, KCC/SO natural met de vertrouwde acht. 

De vakken waren gewisseld. Marijn van den Goorbergh moest het uitvechten tegen Christian Dekkers, Gertjan Meerkerk kreeg Menno van der Neut voor zich en Adriënne van Ofwegen kreeg te maken met international Fleur Hoek. Ronald Buis was de leidsman in het groen en na een sfeeractie van de Negende Man kon de wedstrijd beginnen.

KCC/SO natural wist wat het te doen stond, maar het begon niet goed aan de wedstrijd. Snel balverlies resulteerde binnen 1,5 minuut tot een 0-2 achterstand. Via Milou Wierenga wordt het 1-2. Beide supporters-legioenen stonden direct achter hun ploeg. KCC/SO natural had moeite om tot goede aanvallen te komen wat mede kwam doordat DVO/Accounter er strak op zat. Verkeerde keuzes op verkeerde momenten zorgde ervoor dat het allemaal erg moeizaam ging. Wat ging er in de hoofden om? DVO/Accountor kwam via Fleur Hoek en Chris van Haren, die aardig op schot was op 1-6, na 8 minuten. Waar was de passie en strijd van de thuisploeg? Van Vloten en Verberk moeten al na 8 minuten een time-out nemen om hun team weer op het juiste spoor zien te krijgen. De 10 doelpunten voorsprong was al voor de helft weg. KCC/SO natural had gewoonweg geen antwoord op het felle aanvalsspel van de Bennekommers die voor hun laatste kans speelden en dat straalden ze ook uit. Na de time-out is het Dekkers met de 2-6, maar in de daarop volgende aanvallen komt DVO/Accountor makkelijk op 2-9 en dan zijn er nog maar 3 punten verschil. Behrens heeft het erg lastig tegen de zuiver schietende Van Haren.

Hij wordt na 10 minuten vervangen door Steven Verhoeff. Mede door Verhoeff is er meer body onder de korf en kan er meer herhaald worden. Dit resulteert dan ook in doelpunten van Mandy Biesbroek, die een sterke wedstrijd speelde, en Gertjan Meerkerk waardoor de stand na 12 minuten 4-9 was. DVO/Accountor blijft doorgaan en is het in de 15e minuut 7-13. De gasten kunnen zich lekker uitleven met fraaie goals. KCC/SO natural moet gefocust blijven. Na de 7-13 verkleinen Eliza Roest en Gertjan Meerkerk naar 4 doelpunten (9-13). Maar wanneer KCC/SO natural denkt in te lopen, is het DVO/Accountor dat de score weer opvoert en met nog een kleine 5 minuten voor de pauze is het 10-16. Dekkers schiet onder enorme druk de 11-16 binnen. DVO/Accountor is iets minder zuiver in de laatste 5 minuten waardoor KCC/SO natural terug kan komen in de wedstrijd. Bij de stand 13-17 vliegt Van den Goorbergh hard in op Steven Verhoeff en, nadat hij op gesprek bij Buis is geweest, scoort Dekkers de strafworp (14-17). Beide ploegen zoeken bij een 15-18 stand de kleedkamers op. Er is nog niks aan de hand, maar het spel moet wel veel beter.

Na de pauze is het DVO/Accountor dat als eerst scoort (15-19). Een snelle aansluitingstreffer van Milou Wierenga zorgt ervoor dat de marge nog acceptabel blijft, maar dan dicteert DVO/Accountor de wedstrijd. Ontstaat er paniek bij de thuisploeg? De wedstrijd slaat compleet om en de gasten denderen door naar 16-22 in de 3e minuut. Wanneer KCC/SO natural het gat maar enigszins wil verkleinen, scoort DVO/Accountor weer. De marge schommelt continue tussen de 6 tot 8 goals. KCC/SO natural heeft het erg lastig in de verdediging en sluit niet 100% en aanvallend zit het nog niet op het juiste niveau. DVO/Accountor blijft aanvallend sterk. Halverwege de 2e helft is het gat 9 (20-29) en lijken de play-downs dichterbij te komen, maar 12,5 minuut is nog erg lang. Wanneer met nog 11:47 op de klok DVO/Accountor op 21-31 komt en nog maar één goal verwijdert is van lijsbehoud, worden de Bennekomse supporters gek. KCC/SO natural moet deze aanvalsdrift snel onderbreken en neemt een time-out. In de daaropvolgende minuut is het Meerkerk met de 22-31. De tijd tikt weg en de snelle goals van beide ploegen zijn schaars. Het is een waar schaakspel dat gespeeld wordt. Met nog 8:39 wordt het 23-32 door Christian Dekkers.

Met nog 5 minuten op de klok komt Stephan Groeneweg in het veld voor Christian Dekkers om zodoende meer aanvalsimpulsen te creeeren in het vak. De wedstrijdklok loopt door in het voordeel van KCC/SO natural en vooral DVO/Accountor is op zoek naar snelle goals om het gat te vergroten. Met nog 3:53 op de klok schiet Fleur Hoek DVO/Accountor op 10 verschil en de Bennekomse supporters gaan nog eenmaal achter hun ploeg staan. Zou het dan echt gaan gebeuren? Dekkers komt terug in het veld voor Groeneweg. KCC/SO natural gaat het spel vertragen en speelt met de schotklok. Het is Marijn van den Goorbergh die de hal laat ontploffen met nog 1:55 te spelen. DVO/Accountor staat nu met 11 goals voor (23-34). Deze stand betekent dat zij zich direct zullen handhaven en KCC/SO natural veroordeeld is tot de play-downs.

Dan beginnen de laatste spectaculaire 2 minuten van de wedstrijd. Met nog 1:33 speelt DVO/Accountor hun aanval niet goed uit en met nog 1:20 krijgt KCC/SO natural de bal. Ook deze aanval resulteert niet tot het gewenste resultaat. DVO/Accountor neemt de aanval over met nog 1:09 te spelen. Na een schot op de rand van de korf en de rebound voor DVO/Accountor fluit Buis af wegens het aan de paal zitten. Met nog 0:42 te spelen is de bal voor de thuisploeg. De bal gaat naar de aanval en het vak speelt rond en dan krijgt Gertjan Meerkerk de bal in zijn handen, Menno van der Neut kan hem niet houden en Gertjan schiet met 0:31 te gaan de 24-34 binnen onder een orkaan van Capelse vreugde. DVO/Accountor krijgt nog een laatste aanval. Ze creeren nog kansen maar met nog 8,1 seconden zuivere speeltijd en 3 seconden op de schotklok dwingt Van Ofwegen Fleur Hoek onder druk te schieten. Rebound voor DVO/Accountor. Van der Neut met zijn alles of niet schot. Gertjan Meerkerk zit er keurig bij en scheidsrechter Buis geeft verdedigd en dan weten ze het in Bennekom. De bal gaat nog naar het Capelse aanvalsvak en dan fluit Buis af en bestormen de uitzinnige supporters het veld.

KCC/SO natural is door het oog van de naald gekropen. Huilende spelers, een emotionele staf en trotse supporters weten het; KCC/SO natural speelt als debutant in het eerste Korfbal League jaar gewoon volgend seizoen weer op het hoogste niveau!

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 9x, Christian Dekkers en Mandy Biesbroek ieder 5x, Milou Wierenga 3x en Eliza Roest 2x.

Wedstrijd nog een keertje terugkijken kan hier.
Beleef hier de laatste bizarre minuut mee op RTV Rijnmond.
Interviews van RTV Rijnmond met Richard van Vloten, Christian Dekkers en Demi van Oosten.
Peter van Dieren maakte een mooie fotoserie van de wedstrijd en het feest achteraf.
Ook Korfbal.nl was er bij en maakte een samenvatting en interviews.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties