Voor KCC/SO natural breken de laatste beslissende weken aan in de Korfbal League. De vraag is of de ploeg zich weet te handhaven tussen al de gevestige namen in de top van Nederland. Met een lastig programma voor de boeg, moet de ploeg van Vloten en Verberk DVO/Accountor onder zich weten te houden. Met zaterdag TOP/SolarCompleet op het programma, de landskampioen moet je alles geven om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. In Sassenheim werd het "slechts" 26-22. In de eerste 10 minuten werd er maar weinig gescoord en kon KCC/SO natural TOP/SolarCompleet bijbenen, maar daarna, mede door het erg lage schotpercentage werd er een fikse nederlaag geleden.

20180224   KCC 1   TOP 1

Door het kleine competitieprogramma was sporthal Schenkel goed gevuld met supporters voor een avondje Korfbal League. Helaas was KCC/SO natural niet bij machte om de ploeg uit Sassenheim erg moeilijk te maken. Met een tegenstander met veel internationals moet je van goede huize komen om veel kansen te creëren. Er werd veel geschoten maar de makkelijke trefzekerheid bij KCC/SO natural was er niet. Het is geen schande om van de landskampioen te verliezen, maar KCC/SO natural moet in de andere wedstrijden er staan om volgend jaar nog een "rondje Nederland" te mogen doen. Zo stond Adriënne van Ofwegen tegen Celeste Split en waren Eliza Roest en Mick Snel aan elkaar gekoppeld. Roest heerste in de rebound, maar Snel kon makkelijk aanleggen van ver. Dekkers en Pikaar mochten het elkaar lastig zien te maken. Dekkers won de onderlinge doelpuntenconfrontatie van Pikaar, 7 om 4, maar de ploeg uit Sassenheim heeft een team waar iedereen scoort.

KCC/SO natural kreeg al na 8 seconden een opgelegde kans onder de korf maar wist deze niet te verzilveren. Beide ploegen moesten nog hun weg zien te vinden, want in de eerste 5 minuten wist men nog niet te scoren. TOP/SolarCompleet opende de score na 5 minuten en een minuut later was het ook 0-2. KCC/SO natural kreeg wel kansen. In de 7e minuut was het 1-2, maar TOP/SolarCompleet scoorde direct de 1-3. Gertjan Meerkerk was deze avond ongelukkig in zijn afronding. Met een erg laag percentage kwam hij slechts tot 7 goals. Er werd ook goed verdedigd door de gasten.

Tot 3-4 kon KCC/SO natural meekomen, maar darna ging het hard. Binnen 3 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. TOP/SolarCompleet snelde van 3-4 naar 3-9 en die klap kwam KCC/SO natural niet meer te boven. Het vak van Meerkerk, Roest, Wierenga en Biesbroek hadden de grootste moeite om in hun spel te komen en ondanks door het vele schieten was het nog niet op het gewenste niveau. De ervaring van de Sassenheimers werd al snel duidelijk. Door de snelle balcirculatie en het felle en makkelijk aanvallen, was de ploeg gewoon een paar maten te groot voor de ploeg van Van Vloten en Verberk. Men zag ook verschillen qua arbitrage tussen een topploeg en een debutant.

De doelpunten van TOP/SolarCompleet vielen gewoon makkelijk en KCC/SO natural was niet scherp in het verdedigen. Na de 3-9 een time-out aan Capelse zijde. Met een hoekje van Gertjan werd de doelpuntloze periode van de thuisploeg doorbroken (4-9), maar de ploeg uit Sassenheim bleef gaan. Van 4-10 kwam KCC/SO natural terug tot 6-11. Mark Beherens blokte ondertussen Paul Anholts even wat de Negende Man, die vocaal weer sterk aanwezig was, kon waarderen. KCC/SO natural moest voor elke vrije bal knokken om hem mee te krijgen, wat soms wat irritaties opleverde. Vijf minuten voor de pauze een fraaie one-hander van Meerkerk wat eventjes goed was voor de wedstrijd (7-14). Bij de rust was TOP/SolarCompleet uitgelopen naar een onoverbrugbare 9-18 tussenstand.

Ook in het begin van de 2e helft duurde het even voordat er gescoord werd. De gasten waren als eerst trefzeker (9-19). TOP/SolarCompleet wilde het publiek vermaken met fraaie acties. KCC/SO natural moest er alles aan doen om scheidsrechter Buis te overtuigen en de Negende Man helpt daarbij. In de 6e minuut is het Biesbroek met de 10-19 en komt KCC/SO natural na 8 minuten terug tot 12-20. TOP/SolarCompleet neemt een time-out. Doordat KCC/SO natural niet scherp is kunnen de gasten makkelijk combineren en wordt er makkelijk gescoord.

Met nog een kwartier te spelen is het 15-24 en moet KCC/SO natural proberen om de score een betere aanzicht te geven. Dit lukt helaas niet en TOP/SolarCompleet gaat door. Niet altijd lukt alles maar de ploeg kan het gewoonweg permitteren als het even niet lekker loopt. Met nog 10 minuten op de klok staat het 15-29. Hierna krijgt KCC/SO natural iets meer ruimte en kan het wat makkelijker gaan scoren. TOP/SolarCompleet scoort in deze fase even niet en KCC/SO natura komt terug tot 20-30. Maar die doelpuntloze periode van TOP wordt hierna hersteld en de ploeg stoomt door naar 20-34. Inmiddels geniet de Negende Man van het leven en zorgt voor wat extra vocale ondersteuning. De wedstrijd eindigt in een 21-36 nederlaag.

Door het verlies van KCC/SO natural tegen TOP/SolarCompleet blijft de stand onderin hetzelfde. Concurrent DVO/Accountor verloor thuis van Fortuna Delta Logistiek, zodat de twee punten voorsprong - en de veilige achtste plaats - gehandhaafd blijft. Met nog 3 wedstrijden te gaan blijft het dus spannend voor de zwart-witten. De komende twee zaterdagen speelt KCC/SO natural uit. Op 3 maart tegen LDODK/Rinsma Modeplein en op 10 maart tegen DOS'46. Op 17 maart lijkt de beslissing over het wel of niet spelen van play-downs te vallen in de thuiswedstrijd tegen DVO/Accountor.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 8x, Christian Dekkers 7x, Eliza Roest en Mandy Biesbroek ieder 2x, Mark Behrens en Adriënne van Ofwegen ieder 1x

Kijk hier de wedstrijd nog een keertje terug.
Foto's van de teams van de week, het oplopen en de wedstrijd zelf zijn gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties