De selectie van KCC/SO natural reisde zaterdag af naar Noord Holland voor de confrontatie tegen KZ/Hiltex. Beide ploegen hangen in de onderste regionen van de ranglijst dus voor beide was het een enorm belangrijke wedstrijd. KCC/SO natural kon hele goede zaken doen, om de druk op DVO/Accountor verder op te voeren, wetende dat deze ploeg in Papendrecht tegen PKC/SWKGroep speelt. De heenwedstrijd in Capelle werd een eenvoudige overwinning voor de ploeg van Vloten en Verberk. In Koog aan de Zaan kwam KCC/SO natural er niet aan te pas en leed een nederlaag.

Gertjan Meerkerk was weer terug in de basis na een blessure aan zijn knie. De Capelse spits werd erg gemist in het duel tegen Fortuna/Delta Logistiek. Het KNKV had in dit Noord-Hollandse korfbalduel een Noord Hollands sausjes overgegoten wat betreft de arbitrage. Scheidsrechter Luttik en zijn assistent Kok floten een thuiswedstrijd. Luttik en Kok zagen veel maar niet altijd alles. Bij KZ/Hiltex speelde Jordi Pasma, die in Capelle aan den IJssel het grotendeel van de Zaanse score op zijn naam schreef, met een masker. Hij had zijn neus tijdens de training gebroken.

Beide ploegen moesten op gang komen waarbij KZ/Hiltex beter startte dan KCC/SO natural. De thuisploeg pakte een snelle 3-0 voorsprong in de eerste 3 minuten. Gertjan Meerkerk werd bewaakt door Stijn van der Vegt die het goed deed tegen Meerkerk. Het is Mark Behrens die vanuit een “hoekje” de 3-1 binnenschiet. Via 4-1 blijft KCC/SO natural met doelpunten van Eliza Roest (strafworp) en Christian Dekkers goed bij (4-3). Na een 10 minuten spelen is het 6-4.

Na de 6-4 komt KCC/SO natural op stoom en door doelpunten van Dekkers en een erg fraaie van Behrens terug tot 6-6. Bij de 6-6 kan Van Ofwegen heersen in de rebound en hierdoor meerdere keren uitdelen met als eindstation Mark Behrens. KCC/SO natural beloont zich eindelijk voor een sterke aanval. Hoe fraai deze goal ook is, hoe makkelijk ze aan de andere kant weggegeven worden. KCC/SO natural speelt slordig en levert de bal veelvuldig te makkelijk in. Maar omdat KZ/Hiltex ook niet heel scherp is, blijven beide ploegen elkaar volgen in de score.

Met nog 11 minuten te spelen is het 8-7 en dan gaat het hard. Met vier goals in 30 seconden is het met nog 10 minuten te gaan 10-9. Dan komt de huisploeg in een flow en zakt KCC/SO natural weg. KZ/Hiltex komt op 12-9. Op aanwijzen van assistent Kok krijgt Mark Behrens nog een strafworp voor de 12-10, maar KZ/Hiltex komt op 13-10 met nog 5 minuten te spelen. In deze laatste minuten wordt er bijna niet gescoord. Met een fraaie actie is het Demi van Oosten die de 13-11 op het scorebord zet. Met nog 9 seconden op de klok en bij een uitbal voor KCC/SO natural is er een ongelukkige actie tussen Behrens en Pasma aan de middenlijn. Pasma ligt op de grond en in een opwelling reageert Behrens na de actie van Pasma. Scheidsrechter Luttik ziet het voorval niet en moet afgaan op hetgeen Kok gezien zou hebben. Na overleg besluit Luttik om alleen Behrens een gele kaart te geven en komt Pasma er makkelijk vanaf. Nadat het akkefietje is gesust gaan beide ploegen voor een korte onderbreking naar de kleedkamer.

Na de pauze is het Meerkerk die de aansluiting binnenschiet en nu is het de taak van KCC/SO natural om collectief verder te gaan en door te drukken. Wederom komt KZ/Hiltex op twee punten (14-12). De thuisploeg kan makkelijk herhalen, maar KCC/SO natural blijft op dit moment nog in het spoor van de Zaanse tegenstander. Wanneer KZ/Hiltex een strafworp mist, komt de ploeg uit Capelle aan den IJssel via Dekkers terug tot 14-13. KCC/SO natural krijgt daarna legio kansen maar verzuimt dit af te maken. KZ/Hiltex krijgt wel heel makkelijk vrije ballen mee van Luttik en Kok. Wanneer KCC/SO natural bij dezelfde acties niks krijgt is er verbazing aan de zijlijn erg groot.

Wanneer KZ/Hiltex met nog een klein kwartier spelen op 17-13 komt, wordt het voor KCC/SO natural lastig om nog de punten mee te nemen. De overtuiging en de passie ontbreekt. De thuisploeg blijft goed druk geven en KCC/SO natural kan niet overschakelen op een ander manier van spelen om KZ/Hiltex te verrassen.

Na de 18-14 en een time-out van KCC/SO natural komt Mariska Vos in het veld voor Milou Wierenga. Vos gaat er direct voor en krijgt goede kansen maar is nog niet gelukkig in de afronding. Er wordt 4 minuten lang niet gescoord door beide ploegen. Bij de 19-14 wordt Groeneweg gebracht voor Meerkerk, maar die zet brengt ook geen succes. Meerkerk komt in het andere vak voor Behrens en dat blijkt te werken. Meerkerk schiet de 20-15 en 20-16 binnen. Er zijn dan nog 5 minuten te spelen. Kan KCC/SO natural nu wel terugkomen?

Behrens komt in het andere vak Roest aflossen. Vos scoort dan de 20-17 en KCC/SO natural moet nu het laatste zetje geven. Een time-out aan Zaanse zijde, want KCC/SO natural is immers teruggekomen van 20-14 naar 20-17, zorgt ervoor dat de thuisploeg het karwei afmaakt. In de laatste 4 minuten scoort KCC/SO natural niet meer waardoor de eindstand op 24-18 komt.

Een wedstrijd waar KCC/SO natural niet zuiver was, verkeerde keuzes maakte en zich het kaas van het brood liet eten. De ploeg van Vloten en Verberk had in goede doen goede zaken kunnen doen tegen KZ/Hiltex. De extra punten zijn in deze fase enorm belangrijk voor rechtstreekse handhaving in de Korfbal League. DVO/Accountor blijft op twee punten van KCC/SO natural, maar KCC/SO natural heeft nog een lastig programma voor de boeg. Komend weekend in de eigen vertrouwde hal komt TOP/SolarCompleet langs en de weken daarop twee verre uitwedstrijden naar Gorredijk en Nijeveen. In de laatste ronde op 17 maart treft het in een rechtstreeks duel DVO/Accountor in Capelle aan den IJssel.

Is KCC/SO natural klaar voor de beslissende weken in de Korfbal League? De wedstrijd tegen TOP/SolarCompleet start om 19:30 uur en is ook te volgen via de livestream.

Doelpunten: Christian Dekkers, Eliza Roest en Gertjan Meerkerk ieder 4x, Demi van Oosten 3x, Mark Behrens 2x en Mariska Vos 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje terugkijken.
Foto's gemaakt door Piet Wendrich staan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

Bol AlgemeenBol Algemeen

Advertenties